تبلیغات
شاردینگ مفاهیم پایه

شاردینگ در بلاک چین چیست و چه ارزهایی از Sharding استفاده می کنند؟ ww

  • توسط sheida
  • 26 دقیقه

بنا بر گفته ویتالیک بوترین (یکی از بنیانگذاران اتریوم)، بهترین روش برای حل مشکل مقیاس‌ پذیری و افزایش مقیاس پذیری در شبکه‌ بلاک چین شاردینگ است. شاردینگ اصطلاحی است که در اواخر دهه 90 میلادی به منظور مدیریت شبکه داده های متمرکز بوجود آمد. اما این مفهوم از زمان استفاده آن در یک بازی آنلاین بدین ترتیب که توسعه دهندگان این بازی برای جلوگیری از شلوغ شدن سرورهای ورودی، بازیکنان را در سرورهای مختلف پخش کردند، رواج یافت. و اما شاردینگ در شبکه بلاک چین چگونه مقیاس پذیری را بهبود می بخشد؟ و یا اینکه اصولا مقیاس پذیری چیست؟ سوالاتی است که در این مقاله به آن ها پاسخ خواهیم داد.

شاردینگ

مفهوم شاردینگ به چه معناست؟

شاردینگ (Sharding) که در لغت به معنای تقسیم کردن به اجزای کوچک تر یا تکه تکه کردن است، فرآیندی است شامل شکستن مجموعه ای بسیار بزرگ از داده ها به اجزای کوچک تر که مدیریت آن ها را ساده تر می کند. هدف این فرآیند بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه مورد نظر است.

محبوبیت روز افزون ارزهای دیجیتال باعث گرایش تعداد زیادی از علاقه مندان به این شبکه شده‌ است به طوری که تعداد کاربران شبکه های معامله ارزهای دیجیتال روز به‌ روز در حال افزایش است. در نتیجه این افزایش کاربران، تعداد تراکنش ها در شبکه نیز افزایش می یابد و باعث شلوغی و ترافیک شبکه بلاک چین می شود. این ترافیک، شبکه بلاک چین را با مشکلی تحت عنوان مقیاس پذیری مواجه می کند.

اما گفتیم که شاردینگ بهترین روش برای حل مشکل مقیاس پذیری است. مقیاس پذیری یکی از موضوعات مهم در استفاده از شبکه بلاک چین است و به این معنی است که با افزایش تعداد تراکنش ها در شبکه، میزان عملکرد و کارایی یا همان زمان پاسخگویی به کاربران چه تغییری می کند؟ در واقع ایده آل آن است که افزایش تعداد کاربران که افزایش تعداد تراکنش ها در شبکه را به همراه دارد، سرعت پاسخگویی به کاربران را کاهش ندهد.

شبکه بلاک چین شامل نودها یا گره هایی است که هر کدام به عنوان سرورهای مجزا در شبکه فعالیت می کنند. با اجرای شاردینگ در این شبکه، آن را به اجزای کوچک تر که شارد (Shard) نامیده می شوند تقسیم می کنیم. بدین ترتیب گره ها در شاردهایی مجزا قرار خواهند گرفت و در هر شارد مجموعه ای ثابت از قراردادهای هوشمند نگهداری می شوند. در نتیجه گره ها در این فرآیند دیگر مجبور نخواهند بود تمام تراکنش های موجود را در شبکه را تایید کنند، به بیان دیگر نودها یا گره های مشخصی مسئول تایید بخش مشخصی از تراکنش ها خواهند بود. اجرای این فرآیند باعث افزایش سرعت کل شبکه بلاک چین خواهد شد.

شبکه سازی ارز دیجیتال به چه دلیل انجام می شود؟

راه های بسیاری برای کسب ثروت در فضای مجازی وجود دارد، با داشتن ایده های مفید می توان از فضای اینترنت برای کسب درآمد استفاده کرد. اما همیشه افرادی در صدد سوء استفاده از این فضا به کلاهبرداری می پردازند. امروزه این کلاهبرداری ها در زمینه ارزهای دیجیتال نیز دیده می شود. یکی از این موارد شبکه سازی ارز دیجیتال ترون، تحت عنوان پروژه قرارداد هوشمند ترون است. این پروژه که افراد را با هدف کسب سودهای بالا جذب می کند، ویکینگ ترون (Waykingtron) نامیده می شود که به اشتباه در ایران به آن وایکینگ ترون گفته می شود.

در توضیح دروغی بودن این ادعاها باید بدانیم اصولا ترون چیست و چگونه کار می کند؟ ترون یک ارز دیجیتال بر پایه شبکه بلاک چین ترون است، شبکه بلاک چین ترون یک شبکه غیرمتمرکز برای اجرای قراردادهای هوشمند است. در این شبکه غیرمتمرکز امکان کنترل اطلاعات و نظارت بر داده های کاربر در جایی بیرون از شبکه امکان پذیر نمی باشد. بلاک چین غیرمتمرکز ترون این امکان را دارد که توسعه دهندگان و افراد مختلف بر پایه آن یک قرارداد هوشمند ایجاد کنند، پس صرف آوردن لفظ قرارداد هوشمند به معنای قانونی بودن این پروژه نیست.

با این حال اگر علاقه مند به خرید و فروش معتبر و قانونی ارز دیجیتال ترون با نماد TRX در بازار ارزهای دیجیتال هستید، بهتر است با مزایا و معایب آن آشنا شوید. ویژگی هایی چون داشتن تراکنش های ارزان، برتری شبکه ترون از نظر تکنیکی با سایر ارزهای دیجیتال، محبوبیت بالا، پشتیبانی بیشتر و قابلیت انجام حجم بالایی از تراکنش ها بدون کاهش سرعت شبکه از مزایای این رمزارز است. یکی از معایب ترون نیز عرضه بسیار گسترده آن است.

پس از خرید ترون و سایر ارزهای دیجیتال، می توانید آن ها در ترون والت نگهداری کنید. شاید بپرسید ترون والت چیست؟ ترون والت یا کیف پول والت که مکانی امن برای ذخیره ارزهای دیجیتال است، یک اپلیکیشن موبایل است که ترون و سایر توکن های شبکه ترون و همچنین بیت کوین را پشتیبانی می کند. مهم ترین ویژگی این کیف پول نداشتن کارمزد برای انجام تراکنش هاست. این برنامه همچنین بازی های پلتفرم ترون را در خود دارد که می توانید در آن ها نیز شرکت کنید.

Sharding در دیتابیس در خصوص سایر اپلیکیشن هایی که مخاطبین بیشتری را به سمت خود جذب می کنند نیز کاربرد دارد. شاردینگ یکی از الگوهای طراحی دیتابیس است که اطلاعات در آن به شکل چندین جدول مختلف تقسیم شده است و باعث مدیریت و کنترل راحت تر درخواست های زیاد خواهد شد.

ارزها و شاردینگ

ارزهایی که از شاردینگ استفاده می کنند کدامند؟

برخی از شبکه های بلاک چین موفق به اجرای فرآیند شاردینگ در شبکه خود شده اند، حال آنکه تعدادی نیز در حال توسعه و اجرای آن هستند. در ادامه با تعدادی از رمز ارز هایی که از شاردینگ استفاده می کنند آشنا خواهید شد:

رمزارز زیلیکا (Zilliqa)

رمزارز زیلیکا به عنوان اولین شبکه بلاک چین عمومی که توانسته استفاده از شاردینگ را به مرحله اجرا در آورد، شناخته شده است. این رمزارز توانسته تعداد تراکنش های شبکه خود را با استفاده از این فرآیند به 2828 تراکنش در ثانیه برساند.

رمزارز نیِر (Near)

بلاک چین نیر که از الگوریتم اثبات سهام در شبکه خود استفاده می کند، یکی دیگر از اجرا کنندگان فرآیند شاردینگ در شبکه بلاک چین خود است. با اجرای شاردینگ این امکان برای نودها به وجود می آید که تا جای ممکن کوچک شوند تا در آینده بر روی گوشی های هوشمند نیز قابل اجرا باشند. 

رمزارز اتریوم(Ethereum)

به روز رسانی بزرگ اتریوم که با نام اتریوم 2.0، سرنیتی(Serenity) یا Eth2 معرفی شده است نیز وعده استفاده از شاردینگ و افزایش تعداد تراکنش ها را در بستر بلاک چین غیر متمرکز اتریوم در این بروزرسانی داده است.

خرید و فروش ترون در ایران قانونی است؟

در ایران قانون خاصی برای ممنوعیت معامله در بازار ارزهای دیجیتال وضع نشده است و مجازاتی برای آن در نظر گرفته نشده است. وقتی برای یک عمل مجازاتی وجود نداشته باشد، پس جرم محسوب نمی شود. در نتیجه می توان گفت خرید و فروش رمزارز ترون مانند دیگر رمزارزها در ایران قانونی بوده و جرم محسوب نمی شود.

مثلت مقیاس پذیری  شاردینگ

مثلث مقیاس پذیری چیست؟

تا اینجا با مفهوم مقیاس پذیری در شبکه بلاک چین آشنا شدیم. اما یک شبکه بلاک چین علاوه بر مقیاس پذیری ویژگی های دیگری نیز باید داشته باشد تا به یک شبکه مناسب تبدیل شود. سه ویژگی مهم که یک پروژه بلاک چین را ایده آل می کند: امنیت، غیرمتمرکز بودن و مقیاس پذیری است. این سه ویژگی را ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم سه راهی بلاک چین نامید. این نامگذاری بدین معناست که بلاک چین به طور همزمان تنها می تواند دو ویژگی از موارد بالا را داشته باشد.

این سه راهی را به شکل مثلثی در نظر بگیرید که امنیت، غیرمتمرکز بودن و مقیاس پذیری در سه راس آن قرار گرفته باشند. این مثلث در واقع همان مثلث مقیاس پذیری است. شاردینگ در بلاک چین را می توان همان راه حل مشکل سه راهی بالا دانست.

یکی از رمزارزهایی که بدون استفاده از شاردینگ امکان حجم بالای تراکنش را فراهم کرده است، رمزارز ترون است. ارز دیجیتال ترون با نماد TRX ارز رسمی بلاک چین ترون است. این رمزارز یک شبکه غیر متمرکز بر پایه بلاک چین است که با هدف فراهم کردن یک شبکه اشتراک جهانی رایگان در زمینه سرگرمی بوجود آمده است. این شبکه بلاک چین امکان انجام تراکنش ها بدون محدودیت را فراهم می کند. به طوری که 1000 تراکنش در ثانیه را تحت کنترل دارد.

حال می خواهیم بدانیم ترون توکن است یا کوین؟ دانستیم که ترون یک دارایی دیجیتال است که بر روی شبکه بلاک چین خود یعنی ترون فعالیت می کند، به این چنین رمزارزهایی دیجیتال کوین(Digital Coin) یا به اختصار کوین گفته می شود. اما توکن ها بر روی شبکه بلاک چین موجود ایجاد می شوند، بیشتر توکن ها بر روی شبکه اتریوم ساخته می شوند و با شناسه ERC20 نشان داده می شوند.

جدول اطلاعات

در این جدول به طور خلاصه به مفهوم شاردینگ، هدف، مزایا و معایب این فرآیند در شبکه بلاک چین پرداخته شده است.

تعریف شاردینگ(Sharding) شاردینگ (Sharding) که در لغت به معنای تقسیم کردن به اجزای کوچک تر یا تکه تکه کردن است، فرآیندی است شامل شکستن مجموعه ای بسیار بزرگ از داده ها به اجزای کوچک تر که مدیریت آن ها را ساده تر می کند.
هدف فرآیند شاردینگ هدف این فرآیند بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه مورد نظر است.
مزایای فرآیند شاردینگ مزیت اصلی شاردینگ همان هدف این فرآیند یعنی بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه بلاک چین است.
معایب فرآیند شاردینگ چالش شاردینگ برقراری امنیت و نحوه ارتباط در شبکه بلاک چینی است که شاردینگ در آن اجرا شده است.

از شاردینگ برای حل چه مشکلی استفاده می شود؟

در بیان مفهوم شاردینگ گفتیم که بهترین روش برای حل مشکل مقیاس پذیری است. اما چگونه شاردینگ این مشکل را حل می کند؟ می دانیم که با افزایش محبوبیت و به دنبال آن افزایش تقاضا در میان کاربران، نیاز به تایید تراکنش ها توسط نودها در شبکه نیز افزایش می یابد. این افزایش ها می تواند خطراتی برای شبکه به همراه داشته باشد. بدین ترتیب که سرعت تراکنش ها به شدت پایین آمده و در دراز مدت اعتبار شبکه بلاک چین از دست خواهد رفت.

با اجرای شاردینگ و تقسیم شبکه بلاک چین به اجزای کوچک تر، هر گره یا نود مسئول تایید بخش مشخصی از تراکنش ها خواهند بود. در این فرآیند تایید تراکنش ها به صورت موازی جایگزین مدل خطی شده و باعث افزایش سرعت کل شبکه بلاک چین خواهد شد. این افزایش سرعت در نهایت افزایش دوام و پایداری شبکه بلاک چین در درازمدت را تضمین می کند.

مزایا و معایت شاردینگ

مزایای شاردینگ کدامند؟

مزیت اصلی شاردینگ همان هدف این فرآیند یعنی بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه بلاک چین است. شاردینگ برای رسیدن به این هدف، شبکه بلاک چین را به اجزای کوچکتری تحت عنوان شارد تقسیم کرده که شامل تعدادی از نودها یا گره های شبکه خواهد بود. مسئولیت تایید تراکنش ها در شبکه بین این گروه ها تقسیم می شود و افزایش تقاضا باعث کاهش سرعت شبکه نخواهد شد.

معایب شاردینگ کدامند؟

در توضیح مثلث مقیاس پذیری یا سه راهی مقیاس پذیری بیان کردیم که سه ویژگی مقیاس پذیری، امنیت و غیرمتمرکز بودن نمی توانند به طور همزمان در کنار هم در یک بلاک چین وجود داشته باشند. یکی از مواردی که شاردینگ با آن دست و پنجه نرم می کند نیز همین برقراری امنیت شبکه بلاک چین است. این مشکل به دلیل آسان شدن کار هکرها برای داشتن کنترل بر روی اجزای کوچکتری است که در شاردینگ ایجاد می شوند. کنترل هکرها بر یک شارد واحد تحت عنوان حمله 1 درصد شناخته می شود. در این حمله مهاجمین می توانند به ثبت تراکنش های نامعتبر پرداخته، اطلاعات موجود در شبکه را نامعتبر ساخته و یا اینکه اطلاعاتی را به طور کلی از شبکه پاک کنند.

چالش دیگر شاردینگ نحوه برقراری ارتباط در شبکه ای است که شاردینگ در آن اجرا شده است. با تقسیم شبکه به اجزای کوچک تر شارد به عنوان یک بلاک چین مجزا، برقراری ارتباط بین آنها نیز باید به صورت مجزا انجام گیرد. این موضوع دیگری است که توسعه دهندگان شاردینگ باید به آن فکر کنند.

حال این سوال پیش می آید که آیا جایگزینی برای شاردینگ وجود دارد؟ توسعه دهندگان شبکه بلاک چین، برای افزایش سرعت تراکنش ها دو راه حل پیشنهادی دارند. یکی از این پیشنهادات افزایش دادن سایز بلاک ها است. با این تصور که هر چه بتوانیم سایز بلاک ها را بیشتر کنیم تعداد تراکنش های بیشتری در آن جای خواهند گرفت. با اینکه این پیشنهاد عملی می باشد اما نیاز به قدرت محاسباتی بیشتر و تجهیزات تخصصی جهت پردازش را نیز افزایش خواهد داد. پس نمی توان آن را به عنوان یک راهکار دائمی بهبود عملکرد شبکه بلاک چین در نظر گرفت.

پیشنهاد دوم استفاده کردن از آلت کوین ها برای کاربردهای مختلف است. این پیشنهاد نیز به این دلیل که با این روش، پردازش اطلاعات تنها بر عهده یک بلاک چین نخواهد بود باعث بهبود عملکرد شبکه بلاک چین خواهد شد اما امکان هک کردن شبکه را بیشتر می کند. پس این راهکار نیز مناسب نخواهد بود.

کیف پول و شاردینگ

چه کیف‌ پول‌هایی از شاردینگ پشتیبانی می‌کنند؟

یکی از رمزارزهایی که توانسته با استفاده از شاردینگ تعداد تراکنش های خود را افزایش دهد، رمزارز زیلیکا با نماد ZIL می باشد. زیلیکا در ابتدا بر روی استاندارد ERC20 فعالیت می کرد. در حال حاضر زیلیکا از شبکه اتریوم به بلاک چین اصلی خود منتقل شده است.

قبل از معرفی کیف پول های پشتیبانی کننده این رمزارز اجازه دهید شما را با استاندارد ERC20 آشنا کنیم. ERC مخفف Ethereum Request for Comment و عدد 20 هم نشان دهنده شناسه ای خاص برای این پروتکل ERC است. این پروتکل مجموعه ای از قوانین برای بهبود بلاک چین اتریوم است که توکن های موجود روی این شبکه باید از آن پیروی کنند.

چند نمونه از کیف پول هایی که از زیلیکا به عنوان اولین رمزارز که شاردینگ را به مرحله اجرا درآورده است، پشتیبانی می کنند شامل موارد زیر است:

کیف پول Atomic

کیف پول اتمیک یک کیف پول چند ارزی رایگان است که بیشتر از 500 کوین و توکن را پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌ های این کیف پول که آن را به یکی از کیف پول های محبوب برای کاربران تبدیل کرده، داشتن امنیت، ناشناس بودن، داشتن قابلیت استیکینگ، رابط کاربری بدون ایراد، نداشتن کارمزد و داشتن پشتیبانی در 24 ساعت شبانه روز می باشد.

کیف پول Guarda

کیف پول گواردا یک کیف پول ایمن، ساده و غیرمتمرکز است که بیش از 1000 توکن و بیش از 45 بلاک چین را پشتیبانی می کند. این کیف پول علاوه بر امکان خرید و تبادل ارزهای دیجیتال قابلیت هایی چون استیکینگ را نیز داراست.

کیف پول Zilliqa Light

کیف پول زیلیکا لایت یک کیف پول بسیار امن است زیرا کلیدهای خصوصی و عبارت بازیابی آن کاملا تحت کنترل خودتان است. این کیف را می توان به راحتی از گوگل استور دانلود کنید و برای مدیریت تراکنش های خود مورد استفاده قرار دهید.

کیف پول Trust Wallet

کیف پول تراست والت کیف پول رسمی رمزارز بایننس و کاملا ایمن است. تمام کلیدهای خصوصی در این کیف پول با چندین لایه محافظت می شوند.

صارفی های شاردینگ

چه صرافی‌ هایی از شاردینگ پشتیبانی می‌کنند؟

در این قسمت به معرفی صرافی هایی می پردازیم که در آن ها زیلیکا مورد خرید وفروش قرار می گیرد. رمز ارز زیلیکا توانسته شاردینگ را در شبکه خود به مرحله اجرا در آورد.

صرافیس ارز دیجیتال بیستکس

بیستکس محبوب ترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی است که خدمات کاملی در این حوزه به شما ارائه خواهد کرد. این صرافی کمترین کارمزد را نسبت به دیگر صرافی ها از شما خواهد گرفت.

صرافی بایننس

این صرافی در سال 2017، در کشور چین ایجاد شد و لقب بزرگترین صرافی ارز دیجیتال دنیا را از آن خود کرده است. برای ثبت نام در صرافی بایننس احراز هویت کاربران ضروری است و به این دلیل معامله گران ایرانی امکان استفاده از این صرافی را ندارند.

صرافی Upbit

صرافی متمرکز آپ بیت در سال 2017 در کشور کره جنوبی تاسیس شد. این صرافی نیز به علت تحریم ها علیه ایران اجازه معامله به کاربران ایرانی را نمی دهد.

صرافی OKEx

صرافی اکی اکسچنج که دومین صرافی بزرگ از نظر حجم معاملات است در سال 2014 در چین تاسیس شد. این صرافی نیز جز صرافی هایی است که به کاربران ایرانی اجازه خرید و فروش نمی دهد.

صرافی Coinex

صرافی کوینکس یک صرافی غیرمتمرکز و محبوب در میان ایرانیان است. این صرافی از تعداد زیادی از کوین ها و توکن های معتبر پشتیبانی می کند.

سوالات متداول شاردینگ

شاردینگ به چه معناست؟

شاردینگ در لغت به معنای تقسیم به اجزای کوچک تر یا تکه تکه کردن است. فرآیندی شامل شکستن مجموعه ای بسیار بزرگ از داده ها به اجزای کوچک تر با هدف بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه مورد نظر است.

شاردینگ در شبکه بلاک چین چگونه مقیاس پذیری را بهبود می بخشد؟

با تقسیم شبکه بلاک چین به اجزای کوچک تر، هر گره یا نود مسئول تایید بخش مشخصی از تراکنش ها خواهند بود. در نتیجه، تایید تراکنش ها به صورت موازی جایگزین مدل خطی شده و باعث افزایش سرعت کل شبکه بلاک چین خواهد شد.

شبکه بلاک چین چیست؟

کلمه بلاک چین (Blockchain) که از دو کلمه Block (بلوک) و Chain (زنجیره) تشکیل شده است، در حقیقت به معنی زنجیره‌ای از بلوک‌ هاست، که اطلاعات در این بلوک ها ذخیره می شوند.

مقیاس پذیری چیست؟

مقیاس پذیری یکی از موضوعات مهم در استفاده از شبکه بلاک چین، به این معنی است که با افزایش تعداد تراکنش ها در شبکه، میزان عملکرد و کارایی یا همان زمان پاسخگویی به کاربران چه تغییری می کند.

مزایای شاردینگ چیست؟

مزیت اصلی شاردینگ بهتر کردن عملکرد و کاهش دادن زمان پاسخگویی به کاربران شبکه بلاک چین است.

معایب شاردینگ چیست؟

چالش شاردینگ برقراری امنیت و نحوه ارتباط در شبکه بلاک چینی است که شاردینگ در آن اجرا شده است.

استاندارد ERC20 به چه معناست؟

شناسه ای است برای شبکه اتریوم که در برگیرنده مجموعه ای از قوانین برای بهبود بلاک چین اتریوم است که توکن های موجود روی این شبکه باید از آن پیروی کنند.

زیلیکا چیست؟

زیلیکا با نماد ZIL اولین شبکه بلاک چین عمومی است که توانسته استفاده از شاردینگ را به مرحله اجرا در آورد. این رمزارز توانسته تعداد تراکنش های شبکه خود را با استفاده از این فرآیند به 2828 تراکنش در ثانیه برساند.

اتریوم 2 چیست؟

بروزرسانی بزرگ اتریوم است که با نام اتریوم 2.0، سرنیتی(Serenity) یا Eth2 معرفی شده است. این پروژه وعده استفاده از شاردینگ و افزایش تعداد تراکنش ها را در بستر بلاک چین غیر متمرکز اتریوم در این بروزرسانی داده است.

مقیاس پذیری ترون چگونه است؟

شبکه بلاک چین ترون بدون شاردینگ امکان انجام تراکنش ها بدون محدودیت را فراهم می کند. به طوری که 1000 تراکنش در ثانیه را تحت کنترل دارد.

چالش سه راهی یا مثلث مقیاس پذیری چیست؟

سه ویژگی اساسی یک شبکه بلاک چین امنیت، غیرمتمرکز بودن و مقیاس پذیری است. آنچه برای هر شبکه بلاک چین ایده آل است داشتن این سه ویژگی به طور همزمان است، اما در داشتن همزمان این سه ویژگی مشکلات و چالش‌هایی وجود دارد.

جایگزین مناسب برای شاردینگ چیست؟

افزایش دادن سایز بلاک‌ ها در شبکه، استفاده کردن از آلت کوین‌ ها برای کاربردهای متفاوت

مثلث مقیاس پذیری چیست؟

سه ویژگی مهم که یک پروژه بلاک چین را ایده آل می کند: امنیت، غیرمتمرکز بودن و مقیاس پذیری است. این سه ویژگی را سه راس مثلثی در نظر می گیرند که برای ایجاد شبکه بلاک چین لازم است.

کدام رمز ارز ها از شاردینگ استفاده می کنند؟

برخی از شبکه های بلاک چین مثل رمزارز زیلیکا موفق به اجرای فرآیند شاردینگ در شبکه خود شده اند، حال آنکه تعدادی نیز در حال توسعه و اجرای آن هستند مثل رمزارز اتریوم.

چه کیف‌ پول‌هایی از شاردینگ پشتیبانی می‌کنند؟

کیف پول هایی چون Trust Wallet ،Atomic ،Guarda ،Zilliqa Light

چه صرافی‌ هایی از شاردینگ پشتیبانی می‌کنند؟

صرافی بایننس، آپ بیت، اکی اکسچنج و صرافی کوینکس

امتیاز دهید
sheida

sheida

شیدا حقی فوق لیسانس زبان و تولید کننده محتوا در سایت ارزهای دیجیتال بیستکس هستم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها