همان طور که می دانید بیت کوین بزرگ ترین و محبوب ترین ارز دیجیتال جهان به شمار می رود. بیت کوین دارای بزرگ ترین شبکه ارز دیجیتال به شمار می رود و با توجه به اهمیت بسیار زیادی که بیت کوین دارد فناوری ها و تکنولوژی های مختلفی مانند سگویت برای افزودن برخی امکانات و بر طرف کردن برخی از نواقص بیت کوین روی شبکه بیت کوین فعال شده اند.
- همچنین در مورد آدرس سگویت از اینجا اطلاعات کسب کنید.
یکی از مهم ترین تکنولوژی های به کار گرفته شده در شبکه بیت کوین سگویت می باشد که برای بر طرف کردن 2 مشکل ایجاد شده است. اولین مورد برای ایجاد این تکنولوژی در شبکه بیت کوین فراهم کردن شرایطی برای محافظت از انعطاف پذیری و در درجه دوم نیز برای افزایش ظرفیت بلک در شبکه بلاک چین بیت کوین ارائه شده است.
سگویت (segwit) مخفف عبارت Segregated Witness می باشد که از سال 2017 بر روی شبکه بیت کوین اجرا شده است. این تکنولوژی به کار رفته در شبکه بیت کوین در حال حاضر به عنوان محبوب ترین کلاینت مرجع بیت کوین هم شناخته می شود که کاربرد زیادی هم در این شبکه دارد.
اگر در بازار های مالی به خصوص در رابطه با ارز بیت کوین فعالیت دارید حتما این مقاله را در صرافی ارز دیجیتال بیستکس تا پایان مطالعه کرده تا درک جامعی از این تکنولوژی داشته باشید. در طول مقاله به تمام نکات پیرامون سگویت اشاره شده است.
تکنولوژی سگویت چیست؟
در قسمت قبل گفته شد که سگویت محبوب ترین کلاینت و تکنولوژی به کار رفته در شبکه بیت کوین می باشد. این تکنولوژی از سال 2017 میلادی بر روی شبکه بیت کوین ایجاد شده است و هدف اصلی این تکنولوژی رفع دو مشکل اساسی در شبکه بیت کوین یعنی اجرا و پیاده سازی می باشد. Segregated Witness یا همان سگویت در قدم اول تلاش می کند که بتواند شرایطی برای محافظت از انعطلاف پذیری ایجاد کند و در گام بعد نیز به دنبال افزایش ظرفیت بلاک های شبکه بلاک چین بیت کوین می باشد.
این تکنولوژی مهم به کار گرفته شده در بیت کوین فقط مختص به شبکه بیت کوین می باشد و در سایر شبکه ها استفاده نمی شود. در شبکه بلاک چین بیت کوین سگویت تمام داده های مربوط به امضای معامله ها را حذف کرده و همین مسئله باعث آزاد شدن فضای بلوک ها شده و معاملات بیشتری در هر بلوک انجام می شود.
پروژه و طرح سگویت ابتدا در سال 2016 میلادی توسط یکی از اعضای اصلی گروه بیت کوین مطرح شد. پس از مطرح شدن این ایده حدود 1 سال بررسی بر روی آن صورت گرفت و سپس در ماه مه سال 2017 میلادی این طرح به صورت رسمی بر روی شبکه بیت کوین ایجاد شد. این طرح در کنفرانس مقیاس پذیری بیت کوین در سال 2016 در کشور هنگ کنگ توسط پیتر وویل ارائه شده بود.
شبکه سازی در ارز دیجیتال
شبکه های ارز دیجیتال دارای انواع مختلفی هستند. هر ارز دیجیتال از چند شبکه شامل شبکه بلاک چین، شبکه استخراج، شبکه انتقال ارز و … تشکیل شده است که هر کدام از این موارد جایگاه خاص و مهمی دارند. شبکه سازی در ارز دیجیتال اهمیت بسیار زیادی دارد.
به طور مثال یک تیم توسعه دهنده در حال ساخت یک شبکه برای انتقال ارز بیت کوین هستند. اگر این شبکه انتقال ارز به درستی انجام نشود ممکن است برای کاربران در هنگام انتقال رمز ارزها مانند بیت کوین مشکلات زیادی ایجاد کند به همین دلیل شبکه سازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
تیم های توسعه دهنده معمولا در هنگام شبکه سازی یا بعد از آن از تکنولوژی های مختلفی بر روی شبکه استفاده می کنند. به طور مثال تکنولوژی سگویت یکی از تکنولوژی های به کار رفته در شبکه بیت کوین می باشد که هدف از ایجاد آن در این شبکه در قسمت های قبل هم گفته شد.
تفاوت آدرس های بیت کوین
برای ارز دیجیتال بیت کوین در حال حاضر 3 نوع آدرس وجود دارد که فرمت آن ها با یک دیگر تفاوت دارد. اولین نوع آدرس بیت کوین آدرس هایی هستند که با a1 شروع می شوند که به آن ها آدرس های Legacy P2PKH گفته می شود. دومین نوع از آدرس های بیت کوین آدرس هایی هستند که با a3 شروع شده که نام آن ها Nested SegWit P2SH بوده و سومین نوع از آدرس های بیت کوین هم آدرس های هستند که با bc1 آغاز شده و نام آن ها نیز Native SegWit bech32 می باشد.
همان طور که گفته شد این آدرس ها با یک دیگر تفاوت دارند. آدرس های لگاسی (Legacy) آدرس های اصلی بیت کوین می باشند که در تمامی کیف پول ها پشتیبانی می شود اما 2 مدل آدرس سگویت در تمامی کیف پول ها پشتیبانی نمی شوند و این اصلی ترین تفاوت میان آدرس های بیت کوین می باشد. البته زمانی که شخصی از آدرس های سگویت برای شما بیت کوین ارسال کند آدرس های لگاسی قابلیت دریافت آن را دارند.
به طور حدودی زمان تشکیل هر بلاک بیت کوین چند برابر بلاک اتریوم است؟
ارز دیجیتال ethereum پس از بیت کوین به عنوان دومین ارز دیجیتال برتر و محبوب جهان شناخته می شود. این دو ارز دیجیتال بزرگ جهان با یک دیگر تفاوت ها و شباهت های زیادی دارند که یکی از مهم ترین تفاوت های این دو ارز زمان تشکیل بلاک های آن ها می باشد.
همان طور که می دانید بلاک به فایل هایی گفته می شود که آخرین تراکنش های بر روی آن ها ثبت می شود. حال یکی از مهم ترین سوالات در این زمینه مدت زمان تشکیل بلاک می باشد که این زمان در ارز بیت کوین بسیار بیشتر از ارز اتریوم می باشد.
در حال حاضر مدت زمان تشکیل هر بلاک در ارز دیجیتال اتریوم تنها 14 ثانیه زمان لازم دارد. این مورد در ارز بیت کوین به 10 دقیقه نیز می رسد و برای تشکیل هر بلاک تقریبا 10 دقیقه زمان لازم است. پس با این اوصاف زمان تشکیل هر بلاک در بیت کوین حدود 43 برابر بیشتر از ارز اتریوم می باشد یعنی به ازای هر تشکیل 43 بلاک اتریوم تنها 1 بلاک بیت کوین ایجاد می شود.
هر بیت کوین چند بلاک است؟
همان طور که در قسمت های قبل گفته شد بلاک فایل هایی هستند که آخرین تراکنش های ارزها در آن ها ثبت می شود. در حال حاضر هر بلاک دارای یک حجم محدود می باشد و همین مسئله تعداد تراکنش های بیت کوین که بر روی ها بلاک قابل تایید می باشد را محدود می کند.
در ابتدای ارائه بیت کوین، اندازه هر بلاک نهایتا 36 مگابایت بود اما در سال 2010 به دلیل تراکنش های اسپم به 1 مگابایت کاهش یافت. در حال حاضر از زمان تعیین حجم 1 مگابایتی برای هر بلاک، تعداد تراکنش ها در شبکه بیت کوین بین 2 تا 7 تراکنش می باشد.
شرایط تراکنش در سگویت چگونه باید باشد؟
یکی از سوالات رایج و چالشی کاربران شرایط تراکنش ها در سگویت می باشد. امروزه هر معامله و تراکنشی دارای شرایط مخصوصی می باشد که تکنولوژی سگویت هم دارای شرایط خاصی است که در هنگام تراکنش باید به آن ها توجه شود. اگر می خواهید به طور کامل با شرایط تراکنش سگویت آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید.
تصور کنید تراکنش سگویت بین 2 کاربر x و Y قرار است انجام شود و مقداری بیت کوین بین کاربر x و y رد و بدل شود. حال شرایط تراکنش سگویت بین این 2 کاربر به شرح زیر است:
- این تراکنش این است که ورودی همواره باید از خروجی تراکنش بیشتر یا بزرگ تر باشد.
- اگر کاربر x پول لازم برای تراکنش را نداشته باشد ماینر ها تراکنش را رد خواهند کرد.
- کاربر y باید نشان دهد که مدارک کافی برای اثبات این که می تواند بیت کوین دریافت کند را دارد.
- کاربر x باید مالکیت خود را نسبت به بیت کوین ها تایید کرده و نشان دهد که اجازه خرج کردن یا فروش آن ها را دارد.
مواردی که در قسمت بالا گفته شد شرایط انجام تراکنش سگویت بین دو کاربر می باشد. در صورتی که هر کدام از این شرایط دچار اختلال شود معامله صورت نمی گیرد به همین دلیل هر کدام از آن ها اهمیت بسیار بالایی در تراکنش های سگویت دارند.
ورودی و خروجی برای سگویت
ورودی و خروجی جزو مهم ترین مسائل در تراکنش های سگویت می باشند. در قسمت قبل شرایط انجام تراکنش بین 2 کاربر x و y گفته شد. برای درک بهتر ورودی و خروجی در تراکنش های سگویت همان کاربر x و Y را در نظر گرفته و به توضیحات ارائه شده دقت کنید.
در رابطه با ورودی برای آن که تراکنش صورت بگیرد کاربر x باید بیت کوین هایی که از تراکنش قبل دریافت کرده را داشته باشد. به عنوان مثال کاربر x 3 تراکنش در گذشته انجام داده است. حال این کاربر باید این 3 تراکنش را با هم جمع کرده و یک ورودی جدید برای تراکنش ایجاد کند.
در قسمت خروجی تعدادی بیت کوین های تراکنش جدید وجود دارد که به کاربر x برگشت داده می شود. این برگشت به مقادیر ورودی کاربر x برای تراکنش های بعدی تبدیل خواهد شد. حال این یک تراکنش ساده می باشد که تنها یک خروجی دارد البته برخی از تراکنش ها نیز می توانند چند خروجی داشته باشند.
جدول اطلاعات
در جدول اطلاعات قسمت زیر به مهم ترین نکات پیرامون تکنولوژی سگویت اشاره شده است. هر کدام از این موارد اهمیت بالایی دارند.
موضوع | سگویت |
تکنولوژی سگویت مختص به کدام شبکه است؟ | شبکه بیت کوین |
سگویت در چه سالی بر روی شبکه بیت کوین قرار گرفت؟ | ماه مه سال 2017 میلادی |
هدف اصلی ایجاد سگویت چه بود؟ | افزایش ظرفیت بلاک چین و محافظت از انعطاف پذیری |
Segwit مخفف چه عبارتی است؟ | Segregated Witness |
از سگویت برای حل چه مشکلی استفاده می شود؟
در قسمت های قبل در رابطه با سگویت توضیحاتی ارائه شد و گفته شد که دلایل اصلی از ایجاد این تکنولوژی چه بوده است. این تکنولوژی محبوب در سال 2016 میلادی در یک کنفرانس در کشور هنگ کنگ مطرح شد و در ماه مه 2017 میلادی رسما فعالیت خود را بر روی شبکه بیت کوین آغاز کرد.
این تکنولوژی برای بر طرف کردن برخی از مشکلات و افزودن برخی از ویژگی ها به شبکه بیت کوین معرفی شده است. همان طور که گفته شد ظرفیت بلاک های شبکه بلاک چین بیت کوین محدود می باشد و سگویت برای بر طرف کردن این مشکل و افزایش ظرفیت بلاک ها ایجاد شده است. سگویت در شبکه بلاک چین تمام داده های مربوط به امضا معاملات را حذف می کند و همین مسئله باعث می شود تا ظرفیت بلاک ها آزاد تر شود و معاملات بیشتری در آن ها انجام شود.
یکی دیگر از مواردی که سگویت در آن استفاده می شود محافظت از انعطاف پذیری می باشد. شاید مهم ترین دلیل ایجاد سگویت در رابطه با موضوع انعطاف پذیری باشد. همان طور که می دانید اطلاعات مربوط به هر تراکنش در بلاک چین بیت کوین از طریق امضای دیجیتال تایید می شود.
در ابتدا هش مربوط به تمامی داده ای تراکنش محاسبه شده و هش با کلید خصوصی فرستنده رمزنگاری می شود و در کنار سایر اطلاعات امضای دیجیتال را تشکیل می دهند. این امضای دیجیتال با یک پیام به گیرنده ارسال و گیرنده با استفاده از کلید عمومی از سوی فرستنده امضا را رمز گشایی و هش را آزاد می کند. امضای دیجیتال در واقع رشته ای از اعداد و حروف می باشد.
اگر این امضا را به نحوه ای تغییر داده که از لحاظ ریاضی ارزش آن کم و زیاد نشود شناسه آن تغییر خواهد کرد بدون آن که محتوای تراکنش عوض شود که به این خاصیت انعطاف پذیری می گویند که سگویت هم برای محافظت از این موضوع ایجاد شده است.
این مواردی که در این قسمت گفته شد مهم ترین عواملی هستند که سگویت برای بر طرف کردن آن ها ایجاد و از آن استفاده می شود که طبق گفته توسعه دهندگان شبکه بیت کوین با توجه به بر طرف کردن این موارد، این تکنولوژی به عنوان محبوب ترین تکنولوژی به کار رفته در شبکه بیت کوین شناخته می شود.
مزایای سگویت کدامند؟
همان طور که اشاره شد سگویت مزایای زیادی دارد ک باعث شده در شبکه بیت کوین بسیار محبوب شود. هر کدام از این مزایا و ویژگی ها نقش زیادی در محبوبیت این تکنولوژی مدرن در شبکه بیت کوین دارند که در قسمت زیر به مهم ترین این ویژگی ها اشاره شده است.
- بر طرف کردن مشکل انعطاف پذیری تراکنش ها در شبکه بیت کوین
- کمک به مقیاس پذیری بیت کوین
- فعال سازی پروتکل لایتنینگ
- کاهش کارمزد تراکنش های شبکه
- افزایش تعداد تراکنش ها در هر بلاک
- کاهش اندازه تراکنش در شبکه
- سگویت باعث می شود تراکنش ها سریع تر تایید شده و زمان انتظار هم کاهش می یابد.
- با افزایش تعداد تراکنش ها در بلاک باعث می شود درآمد و کارمزد ماینر ها هم افزایش پیدا کند.
معایب سگویت کدامند؟
سگویت در کنار تمام مزایایی که دارد دارای معایبی هم می باشد و چندان بی ایراد هم نیست. البته این مشکلات باعث نمی شود که از محبوبیت این تکنولوژی مدرن کاسته شود اما ممکن است است کار را کمی دشوار تر سازد. در قسمت زیر به مهم ترین معایب سگویت اشاره شده است.
- با استفاده از سگویت ماینر ها کارمزد تراکنش کمتری به ازای هر تراکنش دریافت خواهند کرد.
- پیاده سازی این تکنولوژی پیچیده بوده و برای آن باید کیف پول های سگویت را به صورت جداگانه ای اعمال کرد.
- این تکنولوژی استفاده از منابع را بسیار افزایش می دهد.
- ایجاد بیت کوین کش نشان می دهد که سگویت باعث شده تا جامعه بیت کوین به دو قسمت تقسیم شود.
- نگهداری و تعمیر سگویت هم یکی دیگر از معایب این تکنولوژی می باشد زیرا زنجیره جانبی حاوی اطلاعات و داده های امضا می شود و باید توسط ماینر ها نگهداری شود و این کار برای ماینر های مزیت و یا هیچ سود اقتصادی ندارد.
چه کیف پول هایی از سگویت پشتیبانی می کنند؟
در قسمت های ابتدایی گفته شد که تمامی کیف پول ها از آدرس های سگویت پشتیبانی نمی کنند. این موضوع یکی از مشکلات یا معایب سگویت می باشد اما این به آن معنا نیست که نمی توان از هیچ کیف پولی استفاده کرد زیرا باز هم با توجه به این مورد بسیاری از کیف پول های معتبر آدرس های سگویت را پشتیبانی می کنند که در قسمت زیر مهم ترین این کیف پول ها معرفی شده اند.
کیف پول لجر نانو اس
کیف پول ارز دیجیتال لجر نانو اس یکی از بهترین و امن ترین کیف پول های ارز دیجیتال می باشد. در حال حاضر این کیف پول ارز دیجیتال سخت افزاری از آدرس های سگویت پشتیبانی می کند.
کیف پول ترزور
کیف پول ترزور هم یکی دیگر از کیف پول های ارز دیجیتالی می باشد که از سگویت پشتیبانی می کند. این کیف پول ارز دیجیتال هم از امنیت بالایی برخوردار می باشد.
کیف پول الکتروم
از کیف پول الکتروم هم می توان به عنوان یکی دیگر از والت های ارز دیجیتالی که از سگویت پشتیبانی می کنند اشاره کرد. الکتروم جزو کیف پول های ارز دیجیتال معتبر نرم افزاری می باشد.
چه صرافی هایی از سگویت پشتیبانی می کنند؟
در قسمت قبل به والت هایی که از سگویت پشتیبانی می کنند اشاره شد. در این قسمت هم به صرافی هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند اشاره شده است.
صرافی کراکن
صرافی ارز دیجیتال کراکن جزو صرافی برتر ارز دیجیتال در جهان می باشد که در حال حاضر از آدرس های سگویت پشتیبانی می کند. در صورت تمایل می توانید از این صرافی ارز دیجیتال استفاده کنید.
صرافی جیمینی
جیمینی هم یکی دیگر از صرافی های پشتیبان از آدرس های سگویت می باشد. این صرافی جزو امن ترین و معروف ترین صرافی های ارز دیجیتال شناخته می شود.
صرافی بیت استمپ
صرافی بیت استمپ جزو صرافی های ارز دیجیتال نسل اول می باشد که از آدرس های سگویت هم پشتیبانی می کند. این صرافی جزو امن ترین صرافی های ارز دیجیتال هم به شمار می رود.
سوالات متداول
سگویت چیست؟ سگویت یکی از تکنولوژی های به کار رفته در شبکه بیت کوین می باشد که در طول مقاله مفصل به آن اشاره شده است.
سگویت مختص کدام شبکه است؟ سگویت یکی از تکنولوژی های به کار رفته در شبکه بیت کوین می باشد که برای بر طرف کردن برخی از مشکلات و افزدون ویژگی های جدید ارائه شده است.
سگویت در چه سالی ایجاد شد؟ این تکنولوژی در سال 2017 میلادی ایجاد و فعالیت خود را بر روی شبکه بیت کوین آغاز کرد.
مزایای سگویت چیست؟ کاهش کارمزد تراکنش های شبکه، افزایش تعداد تراکنش ها در هر بلاک، کاهش اندازه تراکنش در شبکه، سگویت باعث می شود تراکنش ها سریع تر تایید شده و زمان انتظار هم کاهش می یابد، با افزایش تعداد تراکنش ها در بلاک باعث می شود درآمد و کارمزد ماینر ها هم افزایش پیدا کند و … از مهم ترین مزایای سگویت هستند.
معایب سگویت چیست؟ با استفاده از سگویت ماینر ها کارمزد تراکنش کمتری به ازای هر تراکنش دریافت خواهند کرد، پیاده سازی این تکنولوژی پیچیده بوده و برای آن باید کیف پول های سگویت را به صورت جداگانه ای اعمال کرد، ایجاد بیت کوین کش نشان می دهد که سگویت باعث شده تا جامعه بیت کوین به دو قسمت تقسیم شود، نگهداری و تعمیر سگویت و … جزو معایب این تکنولوژی به شمار می روند.
هدف اصلی از ایجاد تکنولوژی سگویت چه بود؟ افزایش ظرفیت بلاک ها و همچنین محافظت از انعطاف پذیری در شبکه بیت کوین مهم ترین دلایل ایجاد این تکنولوژی می باشد که در طول مقاله به آن اشاره شده است.
سگویت چگونه ظرفیت بلاک را افزایش می دهد؟ با حذف کردن داده های امضا معاملات باعث آزاد شدن فضای بلاک ها می شود.
سگویت اولین بار در کجا مطرح شد؟ در کنفرانسی در کشور هنگ کنگ در سال 2016 میلادی
خالق تکنولوژی سگویت چه کسی است؟ پیتر وویل خالق سگویت می باشد.
سگویت مخفف چه عبارتی می باشد؟ سگویت مخفف عبارت Segregated Witness می باشد.
آیا سگویت در تمام شبکه های ارز دیجیتال استفاده می شود؟ این تکنولوژی فقط در شبکه بیت کوین استفاده می شود.
کدام صرافی ها از سگویت پشتیبانی می کنند؟ کراکن، جیمینی، بیت استمپ و … صرافی هایی هستند که از آدرس سگویت پشتیبانی می کنند.
کدام والت ها از سگویت پشتیبانی می کنند؟ لجر نانو اس، ترزور، الکتروم و … والت هایی هستند که از آدرس های سگویت پشتیبانی می کنند.
انواع آدرس های بیت کوین کدامند؟ Legacy P2PKH، Nested SegWit P2SH و Native SegWit bech32 انواع آدرس های بیت کوین هستند.
به طور حدودی زمان تشکیل هر بلاک بیت کوین چند برابر بلاک اتریوم است؟ زمان تشکیل هر بلاک در اتریوم 14 ثانیه و در بیت کوین 10 دقیقه می باشد و به صورت حدودی زمان تشکیل بلاک در بیت کوین 43 برابر اتریوم می باشد.