اسپات در بایننس در واقع شیوه ای از معامله است که مورد استفاده بسیاری از معامله گران قرار می گیرد. برای این که بهتر مفهوم این موضوع را خدمت شما عرض کنیم. باید گفت که در واقع معامله یا تجارت به فرآیندی گفته میشود که در آن یک کالا یا خدمت مبادله می شود و شرط اساسی در انجام آن این است که مبلغی یا خدمتی در ازای آن رد و بدل شود.
در صرافی بایننس که معتبرترین و مهمترین صرافی در زمینه ارزهای دیجیتال و فارکس می باشد روش های متفاوتی برای انجام معامله وجود دارد. روش های از جمله مارجین، فیوچرز و اسپات و هر معامله گری با توجه به سطح دانش مهارت و نقدینگی که در اختیار دارد می تواند هر کدام از روش ها را برای معامله انتخاب کند.
از میان این موارد گفته شده رایج ترین شکل معامله در بین همه تریدر ها به خصوص تریدر های تازه کار معاملات به شیوه اسپات می باشد که خود این روش نیز یک مفهوم پیچیده و شامل بخش های مختلف می باشد. در ادامه در صرافی ارز دیجیتال بیستکس بیشتر با مفهوم معامله اسپات و روش های انجام آن در صرافی بایننس آشنا خواهیم شد.
مفهوم اسپات در بایننس چیست؟
بازار اسپات در واقع به بازار های آنی گفته می شود که یک کالا یا یک ارز به سرعت در آن معامله می شود و خیلی فوری مالکیت آن در اختیار شخص خریدار قرار می گیرد. معامله به روش اسپات یکی از معمول ترین شیوه معامله در همه بازار های مالی به خصوص فارکس و ارز دیجیتال می باشد. طوری که تمامی معامله گرانی که برای نخستین بار در چنین بازاری معامله می کنند معاملاتشان به شیوه اسپات می باشد. فرایند انجام آن به این صورت است که یک معامله گر که روش اسپات را برای معاملات انتخاب می کند با توجه به میزان سرمایه و نقدینگی که دارد ارز یا کالای مورد نظر خود را خریداری کرده و در همان لحظه فرایند خرید تکمیل و کالا یا ارز مورد نظر در اختیار فرد قرار می گیرد.
به طور کلی معامله به روش اسپات آسان ترین روش معامله می باشد که برای عموم معامله گران آزاد است و همه معامله گرانی که در صرافی بایننس ثبت نام و احراز هویت شده اند می توانند از این روش معاملاتی استفاده کنند. در این نوع معامله دارایی ها فوراً معامله میشود و معامله گران نیز پرداخت های خود را از قبل انجام داده اند بنابراین بازار اسپات یک بازار نقدی است که در آن انواع مختلفی و کالا و با روش های متنوعی معامله می شود.
جدول اطلاعات
در معامله به شیوه اسپات در صرافی بایننس اصطلاحات رایج و متداولی وجود دارد که برای انجام این معامله باید با آن آشنا باشید.
موضوع | اسپات در بایننس |
اسپات در بایننس چیست؟ | یکی از روش معامله با ارزهای رمزنگاری شده می باشد. |
سیگنال اسپات چیست؟ | بهترین پیشنهاد خرید ارز دیجیتال و فروش هر ارز رمزنگاری شده |
Bid در اسپات به چه معنا است؟ | به سفارش های خرید در اسپات Bid گفته می شود. |
Ask در اسپات به چه معنا است؟ | به سفارش های فروش هر ارز در اسپات Ask که گفته می شود. |
تفاوت اسپات در بایننس با دیگر صرافی ها
معامله به روش اسپات که رایج ترین شکل معامله در همه صرافی ها می باشد و به این دلیل که در همه این صرافی های همه نوع معامله گر با هر سطحی از مهارت و آگاهی عضو هستند و صرافی ها نیز برای این که بتوانند مشتری بیشتری جذب کنند انواع روش های معاملاتی از جمله اسپات را ایجاد کرده اند. فرایند کلی انجام اسپات تقریباً در همه صرافی ها به یک شکل می باشد و فقط در جزئیات کمی تفاوت دارند. معامله اسپات در صرافی بایننس که برای خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده صورت می گیرد همانند دیگر صرافی ها انجام می شود با این تفاوت که در جزئیات آن و خدماتی که ارائه می شود کمی با دیگر صرافی ها متفاوت عمل کرده است. در ادامه به مقایسه معامله به روش اسپات در صرافی بایننس و برخی دیگر از صرافی های معروف و مطرح در جهان می پردازیم:
اسپات در بایننس و کوکوین
صرافی کوکوین یکی دیگر از صرافی های معتبر و معروف در جهان می باشد که به نوبه خود توانسته است در جذب مشتری و کاربران فعال در زمینه ارزهای دیجیتال موفق عمل کند و در حال حاضر در مقایسه با صرافی بایننس در جایگاه دوم رتبه بندی کوین مارکت کپ قرار دارد.
خدماتی که در این صرافی انجام میشود تا حدودی مشابه صرافی بایننس می باشد به همین خاطر است که اغلب افراد و این عقیده هستند که بهترین جایگزین برای افرادی که می خواهند از صرافی بایننس جدا شوند صرافی کوکوین می باشد. معامله به روش اسپات در صرافی کوکوین و صرافی بایننس نیز تقریباً به یک شکل انجام می شود با این تفاوت که در صرافی بایننس برای شروع معامله نمی توان با ارز فیات معامله کرد و باید آن را به یک ارز رمز نگاری شده تبدیل کرد همچنین در بایننس چهار روش معاملاتی اسپات وجود دارد.
از آن جایی که استاپ لیمیت نسبت به سایر روش ها از ریسک بیشتری برخوردار است در بایننس برای این روش یک حد ضرر در نظر گرفته است تا ضرر کمتری برای معامله گر به همراه داشته باشد. به علاوه در بایننس برای انجام معاملات باید حتماً ثبت نام و احراز هویت صورت گرفته باشد.
اما در صرافی کوکوین برای معاملات اسپات نیاز به احراز هویت نیست و خوشبختانه معامله گران ایرانی می تواند در آن فعالیت داشته باشند در صرافی کوکوین فقط سه روش اصلی اسپات یعنی لیمیت اوردر، مارکت اوردر و استاپ لیمیت وجود دارد.
اسپات در بایننس و کوینکس
صرافی کوینکس از دیگر صرافی های فعال در زمینه ارزهای رمزنگاری شده می باشد که با توجه به خدماتی که در این صرافی برای مشتریان ارائه می شود تا حدودی می توان گفت یک جایگزین مناسب برای صرافی بایننس می باشد.
معامله به روش اسپات در صرافی کوینکس نیز انجام می شود و برای انجام آن نیاز به احراز هویت نیست. برای شروع معامله اسپات در این صرافی می توانید وارد پنل کاربری خود شده و پس از انتخاب معامله به روش اسپات می توانید در هر کدام از روش هایی که برای اسپات تعریف شده به معامله بپردازید. در این صرافی هر سه روش معامله اسپات به جز oco order وجود دارد و معامله گران می توانند در هر کدام از روش ها به معامله بپردازند.
در صرافی بایننس هم برای انجام معامله به روش اسپات باید ابتدا وارد پنل کاربری خود شوید و پس از انتخاب گزینه اسپات می توانید در هر کدام از روش های ارائه شده در معامله اسپات فعالیت داشته باشید. برای معامله اسپات در بایننس باید ابتدا ارز فیات خود را به ارز رمزنگاری شده تبدیل کنید و سپس اجازه معامله خواهید داشت. در بایننس هر چهار روش معاملاتی اسپات برای در اختیار معامله گران قرار گرفته است.
بازارهای اسپات تریدینگ چگونه کار می کنند؟
بازار اسپات در واقع جایی است که ابزار های مالی مختلف بلافاصله معامله و به خریدار تحویل داده میشوند. بازار اسپات را می توان محلی برای انجام معاملات سریع و بدون وقفه بدانید چرا که معاملات که در آن سریع صورت می گیرد و بلافاصله تسویه میشود و قیمت زمان حال دارایی برای انجام معامله و تسویه حساب در نظر گرفته میشود. در بازار های اسپات همه ابزارهای مالی معامله می شود و خریدار و فروشنده با تفاهم بر سر یک قیمت معامله را انجام می دهند. در این بازار برای معامله رمز ارزها می توان بلافاصله ارزها را به یکدیگر تبدیل کرد به عنوان مثال اگر می خواهید بایننس کوین را به بایننس یو اس دی تبدیل کنید باید به بازار اسپات BNB/BUSD بروید و بعد از این که سفارش ها تکمیل شد ارزهای مورد نظر فوراً تبدیل می شود و این یک روش بسیار ساده برای معامله رمز ارزها می باشد.
اصطلاح order book در اسپات بایننس به چه معنا است؟
Order book که در بازار اسپات به آن لیست سفارش در صرافی هم گفته میشود و محلی است که معامله گران می توانند تمامی پیشنهادات مربوط به خرید و فروش ارزهای مختلف در بازار را در آن مشاهده کنند. این لیست به طور تمام وقت و در ۲۴ ساعت شبانه روز فعال است و به طور مداوم بروزرسانی می شود.
به همین خاطر است که معامله گران می توانند در هر زمان که بازار مساعد بود و تمایل داشتن سفارش خود را ثبت کنند. نکته قابل توجه این است که در این لیست همواره بهترین قیمت ها و سفارشات خرید و فروش در صدر لیست سفارشات قرار می گیرد.
با توجه به آن معامله گران می تواند با در نظر گرفتن بهترین و مناسب ترین قیمت های پیشنهاد شده در بازار سفارش خود را ثبت کنند. به عنوان مثال در اردر بوک مربوط به تمامی سفارشات که مربوط به BTC/USD تمامی سفارشاتی که مربوط به بیت کوین در بازار است به دلار نمایش داده می شود. بنابراین در صرافی بایننس برای هر ارز یک اردر بوک و لیست سفارش در نظر گرفته شده است که در واقع بازار مخصوص به همان ارز می باشد.
منظور از مفاهیم Ask و Bid و قدرت نقد شوندگی در اسپات بایننس چیست؟
در همه صرافی ها از جمله صرافی بایننس قیمت Bid به قیمتی اطلاق می شود که معامله گران در آن سفارشات خرید خود را ثبت می کنند. یعنی زمانی که یک معامله گر قصد خرید و معامله یک رمزارز را دارد تلاش می کند تا ارز مورد نظرش را در بهترین و مناسب ترین قیمت پیشنهاد شده به بازار خریداری کند. به همین خاطر برخی از معامله گران در هنگام ثبت قیمت برای خرید قیمتی پایین تر از قیمت لحظه ای بازار ثبت می کنند.
قیمت ASK در بایننس به قیمتی گفته می شود که در آن معامله گران سفارشات فروش خود را ثبت می کنند. در بازار برخلاف خریداران، فروشندگان همواره تمایل دارند قیمت ارز خود را در بالاترین قیمت سفارش شده بفروشد به همین خاطر گاهی قیمتی بالاتر از قیمت لحظهای بازار پیشنهاد می دهند. در اردر بوک مربوط به هر ارز سفارشات Bid به رنگ سبز و سفارشات ASK به رنگ قرمز نمایش داده می شود.
میزان اختلاف موجود بین پایین ترین قیمت فروش و بالاترین قیمت خرید اسپرد گفته میشود. میزان اختلاف موجود میان این قیمت ها ارتباط مستقیم با قدرت نقد شوندگی یک صرافی از جمله صرافی بایننس دارد. به این معنی که هر چه این میزان اختلاف کمتر باشد میزان نقد شوندگی هم بیشتر میشود و هر چه این اختلاف بیشتر شود میزان نقد شوندگی در بازار معاملاتی مورد نظر کمتر است.
سیگنال اسپات چیست؟
به طور کلی سیگنال در بازار های مالی به بهترین پیشنهاد خرید یا فروش برای یک ابزار معاملاتی اطلاق می شود. این سیگنال بر اساس تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و تجربه و دانش یک تحلیلگر در بازار صورت می گیرد. در بازار اسپات خرید به صورت لحظه ای صورت می گیرد و قیمت ها به طور مداوم در حال نوسان و تغییر هستند. به عبارت دیگر در معاملات اسپات اصطلاحی به عنوان اسپات پرایس وجود دارد که به قیمت های لحظه ای یک ارز خاص گفته میشود که معمولاً ثبات طولانی ندارد و اسپات پرایس توسط سایر معامله گران تعیین می شود. در صرافی های فعال در ارز دیجیتال سیگنال های مربوط به هر ارز در قسمت اردر بوک درج می شود و معمولاً هم بهترین سیگنال خرید و فروش در صدر این لیست قرار دارد.
اسپات در فارکس چگونه است؟
در بازار فارکس روش های مختلفی برای معامله ابزار های معاملاتی وجود دارد که رایج ترین و آسانترین روش معاملاتی در آن معامله به روش اسپات می باشد. روشی که تمامی کارگزاران و بروکر های فعال در زمینه فارکس از آن پشتیبانی می کنند و علاوه بر این شرایط متنوعی برای این روش معامله در نظر گرفته اند. در بازار فارکس معاملاتی که به روش اسپات صورت می گیرد معامله گران ابزار معاملاتی مورد نظر خود را از قبیل شاخص ها، سهام و جفت ارزها با توجه به قیمت لحظه ای آن خریداری می کنند و در همان لحظه مالکیت ابزار خریداری شده را در اختیار خود می گیرند.
در واقع در بازار فارکس با توجه به این که قیمت ها به خصوص قیمت جفت ارزها به طور متناوب در تغییر است معامله گران متناسب با تغییر قیمت و در بهترین وضعیت بازار معامله خود را انجام می دهند.
تفاوت معاملات اسپات و مارجین در بایننس
اسپات و مارجین در صرافی بایننس هر دو از روش های معاملاتی هستند که تفاوت های اساسی و مهمی با یکدیگر دارند. به عبارتی معامله به روش اسپات معامله ای است که در لحظه و به صورت فوری صورت می گیرد. به این معنی که یک معامله گر با توجه به نیاز خود هر مقدر ارزی را که بخواهد با در نظر گرفتن قیمت آن در لیست سفارشات آن ارز خرید یا فروش می کند و در همان لحظه آن است به کیف پول خرد انتقال می یابد اما در شرایطی که بازار مساعد نباشد می تواند سفارش خود را لغو کند. به همین دلیل معامله به روش اسپات مناسب ترین معامله برای عموم معامله گران به خصوص معامله گران تازه کار می باشد.
اما معاملات مارجین با درصد ریسک پذیری بالاتری انجام می شود. به این معنی که در صورتی که یک معامله گر با توجه به تحلیل ها و پیش بینی هایش به این نتیجه برسد که بازار روند مساعدی را در پیش رو خواهد داشت اما سرمایه کافی برای یک معامله بزرگ را ندارد، با توجه به سرمایه اولیه چندین برابر آن از صرافی وام می گیرد که اصطلاحا به آن مارجین گفته میشود و با این قابلیت اقدام به معامله می کند.
در صورتی که بازار طبق پیش بینی معامله گر پیش برود از این بازار سود چند برابری به دست می آورد. اما در شرایطی که عکس آن رخ بدهد آن معامله گر ضرر چند برابری را تجربه خواهد کرد طوری که حتی امکان دارد کل سرمایه او به خطر بیفتد. به همین خاطر اغلب توصیه می شود در صورتی که مهارت و دانش کافی در زمینه معاملات مارجین را دارید به معاملات مارجین بپردازید.
تفاوت اسپات و فیوچرز در بایننس چیست؟
معاملات فیوچرز روش دیگری از معاملات در بازار ارزهای دیجیتال می باشد و یکی از خدماتی است که صرافی بایننس در اختیار مشتریانش قرار داده است. در معامله به این روش که در واقع قراردادی مابین دو نفر می باشد طبق این قرارداد مشخص می شود که در زمان مشخص و با قیمت مشخص مقدار معینی ارز معامله شود. در واقع معامله به صورت قراردادی انجام می شود که قرار است در آینده مقدار مشخصی ارز معامله می شود. اما در معامله با روش اسپات در همان لحظه که معامله انجام می شود ارز جا به جا می شود و در مالکیت خریدار قرار می گیرد. به علاوه قیمت در هر لحظه در نوسان است و معامله گر در هر لحظه با قیمت جدیدی مواجه می شود.
انواع سفارش های اسپات در بایننس
معامله گرانی که در صرافی بایننس قصد انجام معاملات اسپات را دارند ابتدا باید وارد اکانت خود در صرافی شده و سپس به قسمت معامله اسپات بروند. در این مرحله معامله گر می تواند به قسمت اسپات ارز مورد نظر برود و در آن جا با توجه به لیست سفارشات آن ارز و قیمت هایی که در آن پیشنهاد شده سفارش خود را ثبت کند. همان طور که حتماً تا کنون می دانید معامله گران می توانند به چهار روش معامله خود را انجام دهند که در ادامه توضیح مختصری در رابطه با این روش ها ارائه خواهیم کرد:
Limit order
Limit order در یکی از روش های معامله در اسپات می باشد که در این نوع سفارش معامله گر هر مقدار ارزی را که بخواهد با تعیین قیمتی مشخص در صرافی ثبت سفارش انجام می دهد. اگر آن ارز با قیمتی که معامله گر سفارش داده در صرافی موجود باشد سفارش او در همان لحظه ثبت و معامله او صورت می گیرد.
اما در صورتیکه ارز مورد نظر با قیمت پیشنهاد شده در صرافی وجود نداشته باشد معامله گر باید تا زمان پر شدن لیست سفارشات صبر کند تا اینکه در قیمت مورد نظر او پیشنهادی ایجاد شود و سپس معامله او صورت می گیرد. این روش نسبت به روش مارکت اردر کمی زمانبر تر و طولانی تر است و مناسب کسانی که قصد معامله سریع را دارند نمی باشد.
Market order
Market order روش دیگری از شیوه سفارش در اسپات است و شرایط آن به این صورت است که معامله گر هر نوع ارزی را در هر مقداری که بخواهد بدون در نظر گرفتن قیمت آن در صرافی سفارش می دهد. صرافی به طور خودکار تعیین کننده قیمت برای این معامله است و معمولاً در بهترین وضعیت قیمتی معامله را برای معامله گر فعال می کند.
با توجه به اینکه صرافی تعیین کننده قیمت است این نوع معامله با سرعت بیشتری انجام می شود. لذا برای معامله گرانی که می خواهند معامله ای سریع را انجام دهند سفارش به شیوه مارکت اردر مناسب ترین سفارش است.
Stop _Limit
Stop _Limit روش دیگری از ثبت سفارش در اسپات می باشد که در واقع همان سفارش لیمیت است اما به صورت شرطی. به این صورت که در این روش معامله گر دو سطح قیمتی را تعیین می کند قیمت اول قیمت اسپات است که همان شرط معامله شناخته میشود و قیمت دوم قیمت لیمیت بنابراین زمانی که نمودار قیمت به محدوده استاپ معامله گر برسد سفارش فعال میشود و سپس در قیمت لیمیت تعیین شده معامله انجام می شود. با توجه به این که تا زمانی که نمودار قیمت در بازار به محدوده پرایس اسپات نرسد سفارش فعال نخواهد شد.
OCO order
این سفارش در اسپات ترکیبی سفارشات لیمیت و استاپ لیمیت می باشد بنابراین نوعی سفارش شرطی است. با این تفاوت که معامله گران می توانند حد سود و حد ضرر خود را در این روش تعیین کنند در این نوع سفارش فعال یا لغو شدن هر یک از دو سفارش منجر به لغو سفارش بعدی می شود.
سوالات متداول
تفاوت فیوچرز و اسپات چیست؟ در نوع معامله و زمان تحویل دارایی است.
معامله فیوچرز چیست؟ معامله ای قراردادی که بر اساس آن در زمان آینده دارایی انتقال می یابد.
معامله اسپات چیست؟ معامله فوری است که در لحظه دارایی منتقل می شود.
قیمت ارز دیجیتال اسپات چگونه است؟ قیمت ها در اسپات به طور مداوم و در لحظه در نوسان است.
معاملات اسپات در کوینکس به چند روش انجام می شود؟ به سه روش لیمیت، استاپ لیمیت و مارکت اردر
تفاوت معامله اسپات در کوکوین و بایننس در چیست؟ در صرافی بایننس امکان معامله با ارز فیات وجود ندارد.
یکی از تفاوت های معامله مارجین و اسپات در چیست؟ مدیریت ریسک است.
معاملات مارجین مناسب چه معامله گرانی است؟ مناسب تریدر های حرفه ای است.
چه کسانی می توانند معاملات اسپات انجام دهند؟ این معاملات برای عموم معامله گران آزاد است.
در سفارش مارکت اردر چه چیزی تعیین می شود؟ در این سفارش مقدار ارز مشخص می شود.
در سفارش لیمیت اردر چه چیزی تعیین می شود؟ در این سفارش قیمت ارز مورد نظر مشخص می شود.
سفارش استاپ لیمیت تعیین سطح قیمت چگونه است؟ در این نوع سفارش دو سطح قیمتی اسپات و لیمیت تعیین می شود.
سفارش استاپ لیمیت چه نوع سفارشی است؟ این روش نوعی سفارش شرطی می باشد.
چند نوع روش معاملاتی در صرافی بایننس وجود دارد؟ روش های معاملاتی از جمله اسپات فیوچرز و مار چی اینج هستند.
اردر بوک در معامله اسپات به چه معنا است؟ به لیست سفارش ثبت شده مربوط به هر ارز گفته می شود.