اگر با بازار های تجاری سر و کار دارید تا کنون حتما نام ترید مارکتینگ را شنیده اید و شاید اطلاعاتی هم در این خصوص داشته باشید. در صورتی که با بازار های تجاری سر و کار ندارید ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که ترید مارکتینگ چیست و چه کسانی در آن فعالیت دارند. ترید مارکتینگ به زبان ساده به معنای بازاریابی تجاری می باشد که به افزایش تقاضا در سطوح عمده فروشی، خرده فروشی و توزیع کننده می پردازد و هدف اصلی آن نیز بازاریابی و فروش محصولات در سطح خرده فروشی می باشد.
ترید مارکتینگ نقش و اهمیت بسیار زیادی در بازار های تجاری دارد. بازاریابی تجاری از دهه 90 میلادی اهمیت زیادی پیدا کرد و خرده فروشان توانستند قدرت را در دست بگیرند. اگر با بازار های تجاری سر و کار دارید و یا آشنایی چندان زیادی با بازاریابی تجاری ندارید حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید. در این مقاله از بیستکس به تمام موضوعات و نکات مهم در رابطه با ترید مارکتینگ اشاره شده است که می تواند شما را از هر سوالی در این زمینه بی نیاز کند.
منظور از ترید مارکتینگ چیست و چه کسانی از آن استفاده می کنند؟
ترید مارکتینگ (Trade Marketing) به معنای بازاریابی تجاری می باشد که از دهه 90 میلادی اهمیت بسیار زیادی در جهان پیدا کرد. هدف اصلی ترید مارکتینگ فروش محصولات در سطح خرده فروشی می باشد. برای درک بهتر ترید مارکتینگ و نقش آن به این مثال توجه کنید، همان گونه که می دانید محصولات توسط خرده فروشان به دست مشتریان می رسد و خرده فروشان نیز این محصولات را از یک توزیع کننده دریافت یا خریداری می کنند. حال اکثر تولید کنندگان به دنبال این هستند که محصول را به صورت مستقیم به دست مصرف کننده برسانند اما با توجه به برخی از محدودیت ها این امکان وجود ندارد پس با این حساب تولید کننده باید با شرکای زنجیره ای محصولات را به دست مشتریان خود برساند. حال در این زمان نقش ترید مارکتینگ مشخص می شود که محصول را از تولید کننده دریافت و توسط خرده فروشان، به فروش می رساند.
ممکن است این سوال پیش آمده باشد که چه کسانی از ترید مارکتینگ استفاده می کنند. در رابطه با این سوال باید بگوییم که تولید کنندگان و همچنین اغلب توزیع کنندگان از ترید مارکتینگ استفاده می کنند. تولید کنندگان از ترید مارکتینگ برای فروش محصولات خود به شرکای تجاری که شامل خرده فروشان و عمده فروشان می باشند استفاده می کند.
ناگفته نماد که ترید مارکتینگ تفاوت هایی هم با بازاریابی دارد که در قسمت های بعد این این موضوع هم اشاره خواهیم کرد.
اصطلاحات ترید مارکتینگ کدامند؟
در ترید مارکتینگ اصطلاحات زیادی وجود دارند و هر کدام از آن ها هم کاربرد خاصی دارند. دراین قسمت به مهم ترین اصطلاحات ترید مارکتینگ اشاره شده است و برای هر کدام هم یک توضیح کوتاه و مختصر وجود دارد که همان طور که گفته شد هر کدام از آن ها نقش خاصی در زمینه بازاریابی تجاری دارند.
برند سازی
برند سازی در بازاریابی تجاری بسیار مهم و حائز اهمیت است. برند سازی به محصول شما هویت می بخشد البته ممکن است در ابتدا هزینه هایی در پی داشته باشد اما خیلی زود این هزینه ها جبران و سود زیادی حاصل می کند. به طور مثال شما فرض کنید که یک فروشنده هستید و یک محصول ناشناخته دارید و در کنار آن یک محصول با یک برند معتبر وجود دارد. قطع به یقین شما تصمیم می گیرید که محصول شناخته شده را به فروش برسانید که در نتیجه باعث می شود از برند به سود زیادی برسید.
نمایشگاه های تجاری
نمایشگاه های تجاری هم یکی دیگر از اصطلاحات پر کاربرد در بازاریابی تجاری می باشد. نمایشگاه های تجاری در سرتاسر جهان برگزار می شوند و شما این فرصت را دارید تا در این نمایشگاه ها در مورد محصولات خود با مشتریان گفت و گو کنید و از این کار مشتریان زیادی برای خود پیدا کنید. همچنین در این نمایشگاه های تجاری می توانید با خرده فروشان و عمده فروشان زیادی برای فروش محصولات خود همکاری کنید.
پرموشن های تجاری
پرموشن های تجاری به معنای ترفیعات تجاری می باشد به این گونه که شما پیشنهاداتی به خرده فروشان و عمده فروشان می دهید. شما با استفاده از پرموشن می توانید خرده و عمده فروشان را ترغیب کنید که محصولات شما را به فروش برسانند و با این کار می توانید حجم وسیع تری از بازار را در دست بگیرید.
همکاری های استراتژیک با برند های قدیمی تر
اصطلاح همکاری با برند های قدیمی تر هم جزو رایج ترین و پر کاربرد ترین اصطلاحات در بازاریابی تجاری می باشد. شما در بازاریابی تجاری می توانید با برند های قدیمی تر هم همکاری کنید که این روش برای تازه وارد ها محبوب تر است. شما با همکاری با برند های قدیمی تر هم می توانید محصولات بیشتری در بازار به فروش برسانید.
نقش ترید مارکتینگ در معاملات بزرگ
ترید مارکتینگ در معاملات بزرگ هم نقش مهمی دارد. در سال های گذشته خرده فروشی های بزرگ افزایش یافتند و خرده فروشی های کوچک تر از رده خارج شدند. این مسئله تولید کنندگان را با چالش مهمی رو به رو کرد زیرا خرده فروشان بزرگ حجم وسیع تری از محصولات یک تولید کننده به خود اختصاص می دادند و همین کار را برای تولید کنندگان سخت تر کرد زیرا مجبور بودند تا با اکثر چانه زنی های خرده فروشان بزرگ موافقت کنند.
حال تولید کنندگان مجبور شدند که غیر از سود خالص برای شرکای زنجیره ای، ارزش های دیگری هم برای برند خود ایجاد کنند. با بالا رفتن ارزش برند تولید کنندگان آن ها خود را در موضع قوی تری قرار گرفتند که این کار با فعالیت های ترید مارکتینگ تحقق یافت و در اینجا نقش و اهمیت ترید مارکتینگ در معاملات بزرگ آشکار شد.
کتاب بازاریابی تجاری
همان طور که می دانید کتاب یکی از بهترین منابع برای یادگیری می باشد. معمولا در هر زمینه ای که بخواهید کتاب هایی وجود دارند که کاربران با مراجعه به آن ها می توانند اطلاعات زیادی در زمینه های مختلف پیدا کنند. با توجه به این که ترید مارکتینگ یا همان بازاریابی تجاری یکی از مهم ترین موضوعات بازار می باشد. از همین رو کتاب های زیاد و مختلفی هم از سوی نویسندگان و فعالان این حوزه انتشار داده شده که کاربران برای یادگیری مباحث مربوط به بازاریابی تجاری و همچنین شناخت بهتر این شاخه می توانند از این کتاب ها استفاده کنند.
تاکنون نویسندگانی همچون وحید ناصری، غلامعلی رحیمی، ابراهیم سالاری و عبدالرسول کریمی نویسندگان کتاب های بازاریابی تجاری هستند. اگر به دنبال پیدا کردن کتاب بازاریابی تجاری هستید می توانید از کتابخانه های معتبر و یا به صورت اینترنتی این کتاب را خریداری کنید.
وظایف کارشناس ترید مارکتینگ چیست؟
همان طور که می دانید در هر صنفی عده ای به عنوان کارشناس فعالیت دارند که معمولا بر نحوه اجرای کار نظارت دارند. در حوزه ترید مارکتینگ هم در حال حاضر کارشناسان زیادی وجود دارند که معمولا وظیفه آن ها با سایر نفرات فعال در این حوزه متفاوت است. در این قسمت به مهم ترین وظایف یک کارشناس ترید مارکتینگ اشاره کرده ایم که می توانید اهمیت بالای این افراد را در حوزه بازاریابی تجاری متوجه شوید.
- توسعه و نظارت بر برنامه های بازاریابی
- اجرای برخی از برنامه های بازاریابی
- تحقیق در مورد بازار
- تجزیه و تحلیل برای رسیدن به بهترین حالت به بازار هدف
- مشاوره
- کمک به استراتژی های بازاریابی
هر کدام از این مواردی که گفته شد جزو مهم ترین وظایف یک کارشناس بازاریابی تجاری می باشد. موارد گفته شده در حوزه بازاریابی بسیار حائز اهمیت هستند و برای هر کدام از آن ها باید از کارشناسان مختصص و با تجربه استفاده کرد.
جدول اطلاعات
حوزه بازاریابی تجاری بسیار گسترده است و اکثر افراد را با چالش های مهمی رو به رو می کند. برای ورود به حوزه بازاریابی تجاری باید اطلاعات و دانش زیادی در زمینه ترید مارکتینگ چیست و چه افرادی در این حوزه فعالیت دارند داشته باشیم که بتوانیم فعالیت خوب و سودمندی انجام دهیم. در جدول قسمت زیر جدولی وجود دارد که در آن به مهم ترین نکات پیرامون ترید مارکتینگ اشاره شده است.
ترید مارکتینگ به چه معناست؟ | به معنای بازاریابی تجاری |
ترید مارکتینگ از چه زمانی اهمیت پیدا کرد؟ | از دهه 90 میلادی با گسترش خرده فروشی ها |
پرموشن تجاری به چه معناست؟ | ترغیب خرده و عمده فرشی ها برای فروش محصولات |
هدف اصلی ترید مارکتینگ چیست؟ | فروش محصولات در سطح خرده فروشی |
دلیل اهمیت ترید مارکتینگ چیست؟
در قسمت های قبل گفته شد که ترید مارکتینگ اهمیت زیادی در بازار های تجاری دارد. حال این اهمیت از موضوعات مختلفی سرچشمه می گیرد که در بازار های تجاری نقش دارند. همان طور که گفته شد در دهه 90 میلادی خرده فروشان قدرت را در معاملات با تولید کنندگان در دست گرفتند. پس از آن نقش ترید مارکتینگ پر رنگ شد که دلیل بالا رفتن اهمیت آن هم به 3 دسته تقسیم بندی می شود. تعداد و تنوع رسانه، رواج و محبوبیت مدیریت گروه محصولی و ادغام خرده فروشی ها از مهم ترین دلایل اهمیت ترید مارکتینگ می باشد که در قسمت زیر به صورت جداگانه به هر کدام از آن ها اشاره شده است.
تعداد و تنوع رسانه
پس از پیشرفت تکنولوژی ها نگرانی و همچنین رقابت برای دستیابی و جذب مخاطب و مشتری افزایش پیدا کرد. قبل از آن معمولا کسب و کار ها با تعداد اندکی رسانه می توانستند مشتری های زیادی جذب کنند که با گسترش تکنولوژی این موضوع سخت شد. با گسترش تکنولوژی بازار ها به چند قسمت تقسیم شدند و هزینه برای تحت تاثیر قراردادن مخاطبان و جذب مشتری افزایش پیدا کرد.
رواج و محبوبیت مدیریت گروه محصولی
از دهه 90 میلادی با گسترش بازاریابی تجاری کم کم محصولات گروه بندی شدند و مدیریت آن ها هم از هم جدا شد. این موضوع باعث شد تا چالش جدیدی برای کسب و کار ها ایجاد شود زیرا تولید کنندگان باید شرکای تجاری و مشتریان خود را برای خرید یک گروه از کالا متقاعد می کردند نه تنها یک کالای خاص و همین مسئله رفته رفته باعث افزایش اهمیت ترید مارکتینگ شد.
ادغام خرده فروشی ها
در قسمت های گذشته گفته شد که پس از پیدایش خرده فروشی های بزرگ، خرده فروشی های کوچک از رده خارج و یا با هم ادغام شدند. این موضوع هم تولید کنندگان را با چالش دیگری رو به رو کرد و تولید کنندگان مجبور بودند با اکثر درخواست های خرده فروشی های بزرگ موافقت کنند. حال تولید کنندگان تصمیم به افزایش ارزش برند خود گرفتند که این کار توسط فعالیت های مربوط به ترید مارکتینگ انجام شد و در اینجا بود که اهمیت ترید مارکتینگ افزایش پیدا کرد.
بهترین ابزارهای دیجیتال برای اجرای کمپین های ترید مارکتینگ
ابتدا بهتر است بدانید که ترید مارکتینگ یکی از زیر مجموعه های دیجیتال مارکتینگ است که ارتباط مستقیمی با فروش دارد. HubSpot نام یکی از بازاریابی های دیجیتال درون گرا است که در مکان هایی که مخاطبان حضور دارند، قرار گرفته و جذب مخاطب می کند. این ابزار دیجیتالی می تواند تمامی داده ها و محتواها را در یک قسمت نگهداری کند.
با استفاده از این پلت فرم می توان تمرکز خود را بر روی سئو قرار داد، شبکه های اجتماعی را کنترل کرد و البته می توان فعالیت های بازاریابی دیجیتال خود را مشاهده کرد. شبکه های اجتماعی در ترید مارکتینگ نیز تاثیر زیادی دارند و به کمک آن ها می توان به خوبی خود را معرفی کرد و مشتریانی به دست آورد. گوگل آنالیتیکس یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش کمپین های ترید مارکتینگ می باشد.
این ابزار دیجیتال می تواند به شما نشان دهد که تا کنون چه افرادی به وب سایت شما مراجعه کرده و استفاده از کدام استراتژی نتیجه بهتری دارد. برای به دست آوردن بهترین استراتژی ترید مارکتینگ می توانید به سایت های معتبر و مطمعن مراجعه کنید. نا گفته نماند که گوگل آنالیتیکس یک آمار از ترافیک وب سایت نیز ارائه می کند.
گوگل ادز هم یک پلت فرم تبلیغات کلیکی آنلاین است که تمام تبلیغاتی که در صفحه های مرورگر گوگل وجود دارد، مربوط به آن می باشد و با استفاده از آن می توان تمامی مسائل مربوط به این تبلیغات ها را پیگیری و مدیریت کرد. BuzzSumo هم نام یکی دیگر از این ابزارهای دیجیتال است که کمک می کند کمپین های ترید مارکتینگ، استراتژی های محتوایی خود را بهبود و ارتقا بدهند و به کمک آن می توان ارزیابی عملکرد ترید مارکتینگ را دنبال کرد.
Ahrefs یک ابزار دیجیتال سئو است که افراد مبتدی و حرفه ای به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. این ابزار کمک می کند که در موتورهای جست و جو کرد، امتیاز بیش تری به وب سایت مورد نظر بدهد و نحوه عملکرد آن را نیز توضیح می دهد. این ابزار می تواند وب سایت برخی از مارکتینگ ها را بیش تر از رقبا، به کاربران نشان دهد.
مدیریت بودجه در ترید مارکتینگ
بهتر است بدانید که مدیریت کردن بودجه یکی از مهم ترین اقدامات برای ترید مارکتینگ است که به کمک آن می توان از منابع خود به صورت بهینه استفاده کرد تا به هدف خود در کسب و کار دست پیدا کرد. مدیریت بودجه در یک بازه زمانی خاص و با استفاده از تجزیه و تحلیل نشان می دهد که بودجه در این مدت در چه زمینه هایی و تا چه اندازه استفاده شده است و آیا از نظر مالی می توان سایر برنامه های مورد نظر را عملی کرد یا این امکان وجود ندارد.
مدیریت بودجه می تواند هزینه ها و درآمدها را کنترل کند و برای برنامه ریزی های انجام نشده، پس اندازی را در نظر بگیرد و به کمک آن می توان منابع مالی را بر مبنای محدودیت های مالی که وجود دارد، مدیریت کرد. مدیریت بودجه در ترید مارکتینگ مزایای بسیاری دارد، مدیریت بودجه کمک می کند که افراد، تنها بر روی هدف خود تمرکز کنند و اجازه نمی دهد که هزینه های اضافی ایجاد شود.
این مدیریت کمک می کند که افراد بدانند که منابع مالی خود را در چه راه هایی استفاده کرده اند و کمک می کند که بخشی از منابع مالی را برای موارد اضطراری پس انداز کرد. مدیریت بودجه، بودجه ای را تعیین می کند و بیان می کند که مثلا در مدت یک سال، باید از آن استفاده کنند و روش های مختلفی برای استفاده از آن بیان می کند. با آگاهی از بازگشت سرمایه ترید مارکتینگ، می توان به خوبی بودجه مورد نظر خود را مدیریت کرد.
کاربردهای هوش مصنوعی در ترید مارکتینگ
امروزه هوش مصنوعی در بسیاری از امور همکاری می کند و باعث موفقیت بیش تر می شود. با استفاده از هوش مصنوعی، می توان روند کارها را سریع تر کرد و ربات ها و ماشین های بسیاری برای زندگی بهتر تولید کرد. امروزه بسیاری از ترید مارکتینگ ها از هوش مصنوعی استفاده می کنند و فعالیت آن ها چندین مرحله جلو تر می رود. در این مطلب در مورد فواید استفاده هوش مصنوعی در ترید مارکتینگ توضیح بیش تری خواهیم داد.
هوش مصنوعی می تواند به سرعت و به راحتی تصمیم گیری های مختلفی در مورد خرید و فروش ارزها و مبادله آن ها بگیرد و معمولا استفاده از آن بسیار سود مند است. حتی هوش مصنوعی به خوبی قیمت های ارزها را بررسی می کند و در مورد قیمت های آینده ارزهای مختلف، پیش بینی هایی را انجام می دهد و بر اساس آن پیشنهادهایی را ارائه می کند.
هوش مصنوعی از شبکه های عصبی و الگوریتم های بسیار پیچیده ای استفاده می کند و می تواند اطلاعات بسیار مهمی را از منابع دلخواه خود به دست آورد و تجزیه و تحلیل های بسیاری بر روی آن ها انجام دهد و به کمک آن ها به تریدرها کمک می کند که از وضع موجود اطلاعات بیش تری به دست آورده و از آینده قیمت ارزها با خبر شوند.
ترید مارکتینگ چه تفاوتی با بازاریابی مصرف کننده دارد؟
در قسمت های ابتدایی به این موضوع اشاره شد که ترید مارکتینگ با بازاریابی مصرف کننده متفاوت است. بازاریابی مصرف کننده در واقع مکمل ترید مارکتینگ می باشد. ترید مارکتینگ در واقع به افزایش تقاضا در سطح عمده فروشی، خرده فروشی و توزیع کننده می پردازد و از سوی دیگر بازاریابی مصرف کننده که نقش مکمل دارد به افزایش تقاضا در سطح مصرف کننده پرداخته که فعالیت این دو در کنار هم باعث می شود تا رشد پایدار تری حاصل شود. امروزه تمامی کار ها و فعالیت های موثر در تصمیم خرید یک کالا توسط خریدار بر عهده ترید مارکتینگ می باشد و از طرف مقابل بازاریابی مصرف کننده فعالیت های مربوط به مصرف کننده یا مشتری را بر عهده دارد.
شما به طور مثال یک فروشگاه را در نظر بگیرید. در این فروشگاه اجناس و کالا های مختلفی وجود دارد که این کالا ها توسط تولید کننده به این فروشگاه می رسد. در اینجا فروشگاه یک خرده فروشی است و ترید مارکتینگ می بایست به تقاضای خرده فروشی رسیدگی کند و کالا های مورد نیاز را به فروشگاه برساند. حال خود این خرده فروشی و فروشگاه به عنوان بازاریابی مصرف کننده عمل می کند و باید اجناس خود را با تبلیغات رسانه ای و … به دست مشتری و مصرف کننده برساند. پس با توجه به این مقاله ترید مارکتینگ باید به تقاضای خرده فروشی رسیدگی کرده و خرده فروشی هم باید به تقاضای مصرف کننده و مشتریان رسیدگی کند.
مزایای ترید مارکتینگ چیست؟
ترید مارکتینگ مزایا و معایب زیادی دارد که البته مزایای بسیار بیشتر از معایب آن می باشد. در این قسمت به معرفی مزایای ترید مارکتینگ اشاره شده است که هر کدام از آن ها باعث بهتر شدن بازار تجاری می شوند.
حضور در بازار محصول را افزایش می دهد
یکی از مهم ترین مزایای بازاریابی تجاری حضور در بازار است. بازاریابی تجاری بیش از تبلیغات تلوزیونی در فروش محصولات شما نقش دارند. شما با بازاریابی تجاری محصولات خود را به عمده و خرده فروشی ها می فروشید و با توجه به مشتریان عمده و خرده فروشی ها حجم تقاضا هم بالاتر رفته و مدت زمان حضور کالای شما در بازار افزایش پیدا می کند.
لبه رقابتی
رقابت یکی از اصلی ترین چاشنی ها و مزایای ترید مارکتینگ می باشد. اگر شما در بازاریابی تجاری حاشیه مناسبی داشته و کالای شما مزایای بیشتری نسبت به کالای رقیب داشته باشد فروشگاه ها اغلب از کالای شما استفاده می کنند و حجم تقاضا از محصول شما افزایش پیدا می کند و این یکی از مزایای ترید مارکتینگ می باشد.
آینده مطمئن برای تجارت شما
شما از طریق شرکای تجاری خود که همکاری طولانی مدتی با آن ها دارید می توانید آینده تجارت خود را در بازار تضمین کنید. با داشتن یک رابطه قوی و همچنین شرکای قدرتمند می توان برای طولانی مدت حجم وسیعی از بازار را در اختیار گرفت.
دستیابی بهبود یافته
منظور از دسترسی بهبود یافته ارسال محصولات به روستا ها می باشد. شما با این کار می توانید بر تعداد مشتریان خود اضافه کنید و همچنین می توانید دسترسی به محصولات خود را افزایش دهید.
مناسب برای هر دو نوع کسب و کار کوچک و بزرگ
شما با بازاریابی تجاری می توانید با کسب و کار های کوچک و بزرگ همکاری داشته باشید. با این کار می توانید حجم تقاضای محصولات خود را افزایش دهید.
سودآوری مداوم
سود آوری مداوم هم یکی دیگر از مزایا ترید مارکتینگ می باشد. شما با همکاری های بلند مدت با شرکای تجاری خود می توانید سود مداومی برای خود داشته باشید.
بازاریابی تجاری بهترین گزینه برای محصولاتی است که نیازی به ارتقا ندارند
ممکن است برخی از محصولات شما نیاز به آپدیت و ارتقا نداشته باشند. بهترین کار برای فروش این گونه محصولات ترید مارکتینگ می باشد که با استفاده از عمده فروشی ها و خرده فروشی ها می توانید محصولات خود را به فروش برسانید.
ترید مارکتینگ به چه عواملی به وجود آمده؟
همان طور که در قسمت های قبل هم گفته شد ترید مارکتینگ در دهه 90 میلادی به وجود آمد. در به وجود آمدن و تشکیل بازاریابی تجاری عوامل مختلفی تاثیرگذار بودند مانند به ایجاد خرده فروشی های بزرگ، اقدام خرده فروشی های کوچک تر، چالش های به وجود آمده برای تولید کنندگان و … از عوامل به وجود آمدن ترید مارکتینگ است.
به وجود آمدن ترید مارکتینگ باعث شد تا تولید کنندگان قدرت را در دست بگیرند و دغدغه های آن ها برای فروش محصولات کم تر شود. همچنین ترید مارکتینگ نقش زیادی در تجارت ها ایفا کرد و باعث شد تا تجارت های جهانی دگرگون شوند.
تفاوت های ترید مارکتینگ در بازارهای B2B و B2C
ابتدا باید بدانید که تجارت دو کسب و کار، B2B است و تجارت یک کسب و کار با مصرف کننده هم B2C می باشد. تفاوت اصلی ترید مارکتینگ در این دو بازار، در مورد مشتری آن ها است. ترید مارکتینگ در بازار B2B، در واقع با یک کسب و کار دیگر در حال معامله است که می توان گفت این گونه معاملات بزرگ تر و در حجم بالا تری انجام می شوند.
اما در ترید مارکتینگ در بازار B2C، تریدر با کاربران معمولی در ارتباط است و معامله های کوچکی را با آن ها انجام می دهد اما مشتریان این بازار بسیار بیش تر از بازار B2B می باشد اما هدف اصلی تریدرها فعالیت کردن در این بازارها است. ترید مارکتینگ در بازار B2C بیش تر بر روی گروه های اقتصادی و اجتماعی و به دست آوردن جمعیت های بزرگ تمرکز می کند، در حالی که در بازار B2C تریدر بیش تر بر روی لحن صدا و کانال های ارتباط تمرکز دارد.
بررسی اثرات قیمت گذاری بر ترید مارکتینگ
قیمت گذاری در ترید مارکتینگ با روش های مختلفی انجام می شود که هر کدام از آن ها تاثیر خاصی دارد. حفظ کردن مشتری ها و جذب مشتری بیش تر در بازارهای خاص، یکی از اثرات قیمت گذاری می باشد، از طرفی هم قیمت گذاری کمک می کند که هزینه های اضافی بابت تبلیغات و غیره حذف شوند. یکی از مهم ترین تاثیرات قیمت گذاری در ترید مارکتینگ، درگیر کردن عواطف و احساسات مشتریان است، آن ها به خوبی می دانند که با قیمت گذاری مناسب می توانند باعث جلب توجه مشتری شده و محصول خود را به فروش برسانند.
هدف دیگر قیمت گذاری، این است که تریدرها بتوانند محصولات بیش تری را به فروش برسانند و در نهایت به صورت کلی می توان گفت که قیمت گذاری در جهت سود رساندن در ترید مارکتینگ ها انجام می شود که روش های بسیاری برای آن در نظر گرفته اند.
تأثیر ترید مارکتینگ بر افزایش سهم بازار
در ترید مارکتینگ ها، برای به دست آوردن سهم بیش تری از بازار، برخی از خدمات را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می دهند و یا برای مدت بسیار کمی، قیمت های کمی برای محصولات خود تعیین می کنند. برای درک بهتر این موضوع مثالی می زنیم، شرکتSky TV برای افرادی که مشتری آن ها بود، دیش های ماهوار ای را به صورت رایگان هدیه می دادند و این گونه توانستند مشتریان بیش تری را جذب کنند.
به همین دلیل در ترید مارکتینگ ها خدمات بسیاری با قیمت های کم عرضه می شود و این گونه می توانند خود را به خوبی در بازار معرفی کنند و مشتریان زیادی به دست آورند. آن ها زمانی که بخواهند محصول خاصی را در بازار عرضه کنند، قیمت آن را در همان زمان افزایش می دهند و تا آن روز فقط به فکر جذب مشتری هستند. داده های بزرگ در ترید مارکتینگ نیز یکی از روش های مفید برای افزایش سهم بازار می باشد.
هدف اصلی در ترید مارکتینگ
ترید مارکتینگ همان بازاریابی تجاری است که در بازارهای مختلفی به عنوان عمده فروش و خرده فروش و توزیع کننده فعالیت می کند. هدف اصلی در ترید مارکتینگ این است بازاریابی کند و محصولات خود را به فروش برساند، اما در ترید مارکتینگ تلاش می کنند که بازارهای خرده فروشی را به دست آورند و محصولات خود را این گونه به فروش برسانند چرا که فروش محصولات در سطح خرده فروشی سود بسیار بیش تری دارد و در عمده فروشی، تریدر مجبور است که سود بسیار کمی از فروش محصول خود به دست آورد. مذاکره با خرده فروشان در ترید مارکتینگ یکی از مهم ترین اموری است که یک تریدر موفق باید انجام دهد و نتیجه بسیار خوبی کسب کند.
سوالات متداول
ترید مارکتینگ چیست؟ ترید مارکتینگ به معنای بازاریابی تجاری می باشد که در طول مقاله به صورت مفصل به آن اشاره شده است.
مزایای ترید مارکتینگ چیست؟ حضور در بازار محصول را افزایش می دهد. لبه رقابتی، آینده مطمئن برای تجارت شما، دستیابی بهبود یافته و مناسب برای هر دو نوع کسب و کار کوچک و بزرگ مهم ترین مزایای بازاریابی تجاری یا ترید مارکتینگ می باشند.
معایب ترید مارکتینگ چیست؟ حاشیه سود کم، عدم تماس مستقیم با مشتریان و بازدهی کم سرمایه گذاری در مقایسه با سایر روش های بازاریایی مهم ترین معایب ترید مارکتینگ می باشند.
دلایل اهمیت ترید مارکتینگ چه عواملی هستند؟ مهم ترین دلایل اهمیت ترید مارکتینگ عبارتند از : تعداد و تنوع رسانه، رواج و محبوبیت مدیریت گروه محصولی و ادغام خرده فروشی ها.
بازاریابی تجاری از چه زمانی اهمیت پیدا کرد؟ بازاریابی تجاری از دهه 90 میلادی و زمانی که خرده فروشی های بزرگ شکل گرفتند اهمیت پیدا کرد زیرا خرده فروشی های بزرگ کم کم قدرت را در دست گرفتند و این کار را برای تولید کنندگان سخت تر کرد.
وظایف کارشناس ترید مارکتینگ چیست؟ توسعه و نظارت بر برنامه های بازاریابی، اجرای برخی از برنامه های بازاریابی، تحقیق در مورد بازار، تجزیه و تحلیل برای رسیدن به بهترین حالت به بازار هدف، مشاوره، کمک به استراتژی های بازاریابی مهم ترین وظایف یک کارشناس در حوزه ترید مارکتینگ می باشد.
مهم ترین اصطلاحات ترید مارکتینگ کدامند؟ برند سازی، نمایشگاه های تجاری، پرموشن های تجاری و همکاری های استراتژیک با برند های قدیمی تر مهم ترین و پر کاربرد ترین اصطلاحات رایج در ترید مارکتینگ می باشند.
تفاوت ترید مارکتینگ و بازاریابی مصرف کننده در چیست؟ بازاریابی مصرف کننده در واقع مکمل ترید مارکتینگ می باشد. ترید مارکتینگ به افزایش تقاضا در سطوح خرده فروشی، عمده فروشی و توزیع کننده کمک می کند و بازاریابی مصرف کننده هم به افزایش تقاضای مصرف کننده می پردازد.
پرموشن تجاری به چه معناست؟ پرموشن تجاری به معنای ترغیب کردن خرده فروشی ها و عمده فروشی ها می باشد که تولید کنندگان برای فروش محصولات خود به این شرکای تجاری خود از پرموشن تجاری استفاده می کنند.
هدف اصلی ترید مارکتینگ چیست؟ هدف اصلی ترید مارکتینگ فروش محصولات در سطح خرده فروشی و عمده فروشی می باشد.
نقش ترید مارکتینگ در معاملات بزرگ چه بود؟ ترید مارکتینگ در معاملات بزرگ کفه ترازو را به نفع تولید کنندگان می کشاند و باعث می شود ارزش برند یک تولید کننده افزایش پیدا کند.
ترید به چه معناست؟ ترید در بازار های تجاری به معنای معامله می باشد که توسط تریدر یا معامله گر انجام می شود.
چگونه آموزش ترید مارکتینگ را دریافت کنیم؟ شما با استفاده از سایت های مختلف و مربوط در این زمینه می توانید آموزش های لازم برای این کار را دریافت کنید.
شرکای تجاری یک تولید کننده در بازاریابی تجاری کدامند؟ خرده فروشی ها، عمده فروشی ها و توزیع کنندگان اصلی ترین شرکای تجاری تولید کنندگان در بازاریابی تجاری می باشند.
چه کسانی از ترید مارکتینگ استفاده می کنند؟ تولید کنندگان مهم ترین کسانی هستند که از ترید مارکتینگ استفاده می کنند.