تبلیغات
ابر ایچیموکو مفاهیم پایه

آموزش استراتژی ابر ایچیموکو به زبان ساده + فیلم

  • توسط sara
  • 17 دقیقه

اگر یک تریدر تازه کار و تازه وارد به بازارهای مالی هستید توصیه می کنیم در رابطه با اندیکاتور ابر ایچیموکو و کاربردهای آن به خوبی تحقیق و مطالعه داشته باشید چرا که یکی از مهم ترین ابزارهای تحلیل بازار همین اندیکاتور می باشد. معامله ‌گران و سرمایه ‌گذارانی که در زمینه بازارهای مالی از جمله بورس، شاخص ها، فارکس و کریپتوکارنسی ها فعالیت دارند به خوبی می‌ دانند که برای موفقیت در معاملات شان و کسب سود بیشتر باید با علم تحلیل تکنیکال به خوبی آشنایی داشته باشند. در واقع به واسطه تحلیل تکنیکال است که معامله گران می توانند روند نوسان قیمت در بازار را پیش بینی و نسبت به خرید و فروش اقدام کنند.

در تحلیل تکنیکال ابزارها و روش‌های بسیاری تعریف و طراحی شده اند که هر کدام به تنهایی بسیار مهم و کاربردی هستند. یکی از این ابزارهای مهم اندیکاتور ابر ایچیموکو می ‌باشد که متشکل از چندین اندیکاتور در یک نمودار واحد می باشد. این اندیکاتور توسط عده‌ای از تحلیلگران ژاپنی و در طی سال ها تلاش و تحقیق طراحی و ارائه شده است و امروزه بسیاری از تحلیلگران بازار از این اندیکاتور برای تحلیل و پیش بینی آینده بازار استفاده می کنند. به خاطر اهمیت و کاربردی که این اندیکاتور در بازار ارزهای دیجیتال دارد فیلم آموزش ابر ایچیموکو برای تحلیل ابر ایچیموکو در سایت های مختلف به اشتراک گذاشته شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با صرافی ارز دیجیتال بیستکس همراه باشید.

  • کریپتو چیست؟ پاسخ به سوالات متداول در مورد کریپتو در این لینک

ابر ایچیموکو چیست؟

برای درک بهتر از ابر ایچیموکو ابتدا باید مفهوم اندیکاتور و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال بدانید. در واقع اندیکاتورها یا همان شاخص نمودارهایی در تحلیل تکنیکال هستند که با استفاده از زمان، قیمت، حجم و ترکیب آن ها با توابع و فرمول های مشخص ریاضی ترسیم و طراحی می شوند و تحلیلگران به کمک آن ها روند نوسان نمودارهای قیمت را تحلیل و پیش بینی می کند.

فیلتر ابر ایچیموکو به معنای نمودار تعادل در یک دید کلی می باشد و یک نوع اندیکاتور محسوب می شود که خود آن از ترکیب چندین اندیکاتور تشکیل شده است و این ویژگی سبب شده تا با استفاده از آن بهتر بتوان آینده بازار به خصوص از ارزها را پیش ‌بینی و تحلیل کرد.

ایچیموکو که به زبان انگلیسی Ichimoku Cloud می باشد با استفاده از مجموعه ‌ای از اندیکاتور ها سطوح حمایت و مقاومت و هم چنین مومنتوم و مسیر حرکت روند نمودار را نمایش می دهد. این اندیکاتور در نمودارهای شمعی به عنوان یکی از ابزارهای مهم معامله مورد استفاده قرار می گیرد و معامله‌ گر با استفاده از آن دیده بسیار خوبی از نواحی مقاومتی و حمایتی قیمت به دست می آورد. به طور کلی این اندیکاتور به خاطر دقت بالایی که دارد و پیش بینی هایی درستی که به واسطه آن صورت می ‌گیرد در بین تحلیلگران بازار سرمایه به خصوص فارکس و ارز دیجیتال بسیار محبوب و پر کاربرد می باشد.

موسس ابر ایچیموکو چه کسی بود؟

موسس ابر ایچیموکو چه کسی بود؟

در رابطه با این که موسس اندیکاتور ابر ایچیموکو چه کسی می باشد دو نوع اظهار نظر متفاوت وجود دارد. عده ای معتقدند که این اندیکاتور توسط جمعی از تحلیلگران ژاپنی طراحی و ارائه شده است به این صورت که عده‌ ای از تحلیلگران ژاپنی با همکاری هم و در طی سال ها تلاش بالاخره موفق شدند ابر ایچیموکو را بسازند و آن را در اختیار معامله گران بازار سرمایه قرار دهند.

اما بسیاری معتقد است که این اندیکاتور توسط یک مقاله نویس ژاپنی به نام گویچی هوسادا در سال ۱۹۳۰ مطرح شد و ۴ دهه بعد یعنی در سال ۱۹۶۹ به عنوان یکی از روش های پیشرفته در تحلیل تکنیکال ارائه شد. هوسادا نام این ابزار جدید خود را ایچیموکو کینکو قرارداد که به زبان ژاپنی نمودار( تعادل در یک نگاه) ترجمه می شود.

اجزای ابر ایچیموکو

اجزای ابر ایچیموکو

ابر ایچیموکو برای تحلیل و بررسی روند نمودار از پنج شاخص فنی تشکیل می شود که جهت نمودار، نقاط حمایت و مقاومت و همچنین مومنتوم را شناسایی و مشخص می کند. در این اندیکاتور با استفاده از این پنج جزء یک خط میانگین و یک ابر به دست می آید و آن را بر روی نمودار قرار می دهد.

در واقع این ابر از تلفیق دو شاخص ایجاد شده نقاط حمایت و مقاومت در آینده را پیش ‌بینی و شناسایی می کند و مهم ترین شاخص در این اندیکاتور محسوب می شود. این اندیکاتور در مقایسه با میله های شمعی داده ‌های بسیار بیشتری را در اختیار تحلیلگران قرار می دهد و همین قابلیت موجب شده تا افراد آشنا با نمودار خوانی و سیگنال های روند به راحتی بتوانند این استراتژی را برای تحلیل بازار به کار بگیرند.

این پنج جزء اصلی ایچیموکو عبارتند از تنکاسن، کیجونسن، سنکو A، سنکو B و چیکو هستند که با مشارکت هم ساختاری را ایجاد می‌ کنند که به آن اصطلاحاً ابر کومو گفته می شود و معامله گران با استفاده از استراتژی ابر کومو می ‌توانند شرایط بازار را تا ۲۶ روز آینده پیش بینی کنند. در ادامه به تشریح این پنج شاخص خواهیم پرداخت:

تنکاسن

تنکاسن که به آن تنکان هم گفته می شود به خط تبدیل بررسی میانگین هزینه بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین در ۹ روز گذشته گفته می شود. بر این اساس قیمت بالا به نقطه گفته می‌شود که عرضه بیشتر از حد تقاضا بوده است و قیمت پایین نیز جایی برای جذب شدن عرضه توسط تقاضا گفته می شود و با در نظر گرفتن قیمت های بالا در نمودار در نهابت قیمت های تعادلی در هر دوره زمانی مشخص خواهد شد.
فرمول محاسبه تنکاسن عبارت است از :
۲÷ (کمترین قیمت پایین ۹ روز اخیر+ بیشترین قیمت بالای ۹ روز اخیر)= تنکاسن

کیجونسن

کیجونسن یا همان کیجون در اندیکاتور ابر ایچیموکو به عنوان خط پایه شناخته می شود و روش محاسبه آن همانند تنکاسن است با این تفاوت که در این شاخص ۲۶ دوره بررسی می شود. در واقع کیجونسن برای نمایش تعادل میان خریداران و فروشندگان استفاده می‌شود و در صورتی که قیمتها در نمودار در نوسان باشد نقطه وسط در دوره ۲۶ روزه همان نقطه تعادل کیجونسن خواهد بود.

بنابراین کیجونسن هم در روند نزولی و هم در روند صعودی یک خط ناحیه مقاومت را مشخص می کند. نکته قابل ذکر این است که تنکاسن و کیجونسن هر دو می توانند یک یا پنج دقیقه ‌ای در نظر گرفته شوند. و فرمول محاسبه کیجونسن عبارت است از:
۲÷(بالاترین قیمت ۲۶ روز+ پایین ترین قیمت ۲۶ روز) = کیجونسن

سنکو A

دیگر شاخص اندیکاتور ابر ایچیموکو شاخص سنکو A می ‌باشد و برای محاسبه و استفاده از آن باید مفهوم و نحوه محاسبه تنکاسن و کیجونسن را بلد باشید. چرا که شاخص سنکوA از جمع تنکاسن و کیجونسن و تقسیم آن بر 2 به دست می آید و سپس می‌ توان فرآیند ۲۶ روز آینده را در نمودار تحلیل و پیش بینی کرد. بنابراین فرمول محاسبه سنکو A می شود:
(تنکاسن +کیجونسن) ÷۲ = سنکوA

سنکو B

شاخص سنکو B با محاسبه میانگین بیشترین نقطه بالا و کمترین نقطه پایین طی ۵۲ روز گذشته مشخص می شود و در نهایت با استفاده از آن تحلیلگر می تواند ۲۶ روز آینده بازار را تحلیل و پیش بینی کند. شاخص سنکوB با استفاده از فرمول زیر محاسبه می شود:
2÷( بیشترین قیمت بالای ۵۲ روز قبل + کمترین قیمت پایین ۵۲ روز قبل) = سنکوB

چیکو

چیکو که به آن چیکو اسپین هم گفته می‌ شود در ژاپنی به دره ترجمه می شود. شاخص چیکو در اندیکاتور ابر ایچیموکو بسیار آسان و البته مهم می باشد شاخص چیکو در واقع همان قیمت حال حاضر بازار می باشد که از ۲۶ روز قبل برگشت خورده است. بنابراین می توان چیکو را به عنوان خط حمایت نیز در نظر گرفت به این معنا زمانی که در بازار قیمت ها نزولی می ‌شود سرمایه گذاران دیگر در این شرایط به دنبال کسب سود نیستند و هدفشان بیشتر بر روی حفظ و بازگشت سرمایه اصلی می باشد که همان خط چیکو را ایجاد می کند.

نحوه محاسبه ابر ایچیموکو

امروزه با سیستم های پیشرفته کامپیوتری و نرم افزاری دیگر نیازی به محاسبه دستی ابر ایچیموکو نمی باشد و تحلیلگران برای تحلیل و پیش بینی بازار با استفاده از ابر ایچیموکو پیشرفته به راحتی آن را به سیستم اضافه کرده و مورد استفاده قرار می دهند.

به این صورت که نرم افزار هایی که برای تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد این اندیکاتور را به سادگی و با چند کلیک بر روی نمودار ترسیم می کنند سپس با اضافه شدن اندیکاتور ابر ایچیموکو به نمودار تمامی محاسبات آن به صورت خودکار توسط سیستم صورت می گیرد.

اما تمامی این محاسبات به روش دستی هم امکان پذیر می باشد به این صورت که ابتدا باید خط تغییر و خط مبنا را در نمودار شناسایی کنید. سپس سنکوA را طبق گذشته محاسبه کنید و با این کار داده های ۲۶ روز آینده ترسیم می شود. سپس سنکو B را مطابق سنکوA محاسبه و مشخص کنید. برای خط سنکوA قیمت بسته شدن ۲۶ روز قبل را هم بر روی نمودار مشخص کنید و برای ایجاد ابر باید اختلاف بین سنکوA و سنکو B رنگ شود.

در صورتی که سنکو A بالای سنکو B قرار گیرد این رنگ سبز و هنگامی که سنکو B بالای سنکو A باشد باید ابر را قرمز رنگ کنید. در نهایت با انجام تمام فرآیند بالا یک نقطه داده به وجود می‌آید و برای ایجاد خطوط جدید هرگاه دوره ای تمام شد باید این مراحل را دوباره تکرار کنید تا نقاط داده جدید برای آن دوره به دست آورید و با اتصال نقاط داده به یکدیگر خطوط ترسیم شده و ابر شکل می ‌گیرد.

مزایا و معایب ابر ایچیموکو چیست؟

مزایا و معایب ابر ایچیموکو چیست؟

حال که تا حدودی با اندیکاتور ابر ایچیموکو و روش محاسبه و کارایی آن آشنا شدید لازم است بدانید این اندیکاتور در مقایسه با دیگر اندیکاتور ها مزایا و معایبی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

مزایای ابر ایچیموکو

مناسب برای دوره های زمانی بیست تا پنجاه روزه و نمایش نقاط حمایت و مقاومت در همه بازه های زمانی و همچنین نشان دادن آن به صورت دامنه ابری نه به شکل یک خط با توجه به این که میزان ابر هر چقدر گسترده تر و پهن تر باشد، نوسانات و ریسک بازار بیشتر می باشد. بنابراین با استفاده از ابر ایچیموکو می ‌توان این میزان نوسانات بازار را به خوبی شناسایی کرد.

معایب ابر ایچیموکو

با وجود پنج خط بر روی نمودار ابر ایچیموکو موجب پیچیده ‌تر شدن نمودار، شلوغی و در نهایت عدم تمرکز معامله‌ گر می‌شود که احتمال بالا رفتن خطا را موجب می شود و برای مخفی کردن این خطوط نیاز به استفاده از نرم افزارهای خاص می باشد.
نبود فرمول یا شاخصی معین برای تشخیص نقاط قیمتی یا میانگین متحرک در آینده و نشان دادن این میانگین فقط با دو خط از شاخص ‌های ایچیموکو نمی‌ توان در روند های طولانی مدت استفاده کرد و دلیل آن هم پایین آمدن دقت کار و عدم توانایی در پیش بینی دقیق دامنه قیمتی می باشد.

محدودیت های استفاده از ابر ایچیموکو چیست؟

یکی از مهمترین محدودیت هایی در رابطه با استفاده از این ‌اندیکاتور وجود دارد این است که در این ابزار نیاز به ترسیم پنج شاخص است که وجود همگی آن ها بر روی نمودار موجب شلوغی و سردرگمی تحلیلگر می شود. البته برخی از نرم‌ افزارهای نموداری این قابلیت را دارند که برخی از این خطوط را پنهان کند بنابراین تحلیل گر می ‌تواند یه جز خطوط لازم که بیشترین اطلاعات را در اختیار او قرار می دهد دیگر خطوط را از روی نمودار محو کند.

یکی دیگر از محدودیت‌هایی که در رابطه با ابر ایچیموکو وجود دارد این است که نتایج آن بر اساس داده‌ های تاریخی می باشد. به این معنا که فقط دو مورد از این نقاط داده در آینده ترسیم می شوند اما در فرمول آن هیچ چیزی وجود ندارد که بتواند ذاتا پیش بینی کننده باشد و میانگین ها به سادگی در آینده ترسیم و شناسایی می شود.

جدول اطلاعات

با توجه به این که اندیکاتور ابر ایچیموکو یکی از قدیمی ترین و کاربردی ترین اندیکاتور های موجود در تحلیل تکنیکال می باشد. لذا همواره مورد استفاده تحلیل گران و معامله گران بازارهای سرمایه از جمله کریپتوکارنسی قرار می گیرد. اطلاعات کلی و مختصر مربوط به این اندیکاتور عبارتند از:

موضوعاندیکاتور ابر ایچیموکو
موسس ابر ایچیموکوگویچی هوسادا
سال ارائهدر سال ۱۹۳۰ مطرح شد
کاربرد ابر ایچیموکوکاربرد در تحلیل تکنیکال
تعداد اجزاء تشکیل دهندهمتشکل از پنج شاخص

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال چه کاربردی دارد؟

برای این که در بازار سرمایه از جمله بازار ارزهای دیجیتال بتوانید کسب سود داشته باشید و معامله ای موفق را انجام دهید باید بدانید بهترین نقطه ورود به بازار و خروج از آن کدام لحظه می باشد. این امر با تحلیل درست و دقیق بازار امکان پذیر می شود و همان طور که می دانید یکی از مهمترین تحلیل های بازار سرمایه تحلیل تکنیکال می باشد که با استفاده از ابزارها و روش های مختلف نمودار ها را بررسی کرده و نوسانات قیمت در آن را شناسایی و مورد ارزیابی قرار می دهد.

تحلیل تکنیکال در واقع مجموعه ای از ابزارهای مختلف می باشد که هر کدام به نوبه خود مهم و کاربردی هستند و یکی از این ابزارها ابر ایچیموکو می باشد. ابر ایچیموکو با دیدی که از آینده به تحلیل گر می دهد در صورتی که درست از آن استفاده شود می تواند منجر به یک معامله پرسود شود.

به این صورت که ‏ ابر ایچیموکو از ترکیب چندین شاخص تشکیل می شود که به واسطه آن می توان نقاط حمایت و مقاومت نمودار را در یک بازه زمانی خاص شناسایی و پیش بینی کرد. بنابراین با آموزش این ابزار مهم در تحلیل تکنیکال می ‌توانید با بررسی نمودارها بهترین سیگنال های ورود و خروج را دریافت کنید.

دانلود اندیکاتور ابر ایچیموکو

دانلود اندیکاتور ابر ایچیموکو

دانلود نسخه های این اندیکاتور برای سیستم عامل های متاتریدر ۴ و ۵ در دسترس می باشد. بعد از دانلود فایل آن را در پوشه اندیکاتورهای متاتریدر قرار داده و سپس از منو اندیکاتورها، آن را بر روی نمودار متاتریدر خود قرار دهید و پس از فعال سازی آن می توانید از قسمت تنظیمات ابر ایچیموکو را مطابق نیاز خود تنظیم کنید.

نکته قابل توجه این است که این اندیکاتور برای نسخه اندروید متاتریدر به صورت دانلودی وجود ندارد اما این اندیکاتور برای نسخه اندروید متاتریدر به صورت پیش فرض وجود دارد و شما می توانید از لیست اندیکاتورهای متاتریدر اندروید را انتخاب و فعال کنید. خوشبختانه نسخه های قابل دانلود این اندیکاتور به صورت رایگان در وب سایت های مختلف و همچنین برنامه های گوگل پلی و اپ استور در اختیار کاربران قرار دارد و معامله‌ گران می ‌توانند با جستجوی اندیکاتور ابر ایچیموکو نسخه مورد نیاز خود را دانلود و بر روی سیستم خود نصب کنند.

علاوه بر نسخه های قابل دانلود این اندیکاتور فایل های آموزش ابر ایچیموکو به صورت pdf و همچنین فیلم های کوتاه در وب سایت های مختلف وجود دارد که با استفاده از آن می ‌توانید کار با این اندیکاتور و تفسیر ابر ایچیموکو را یاد بگیرید.

ابر ایچیموکو اندیکاتور است یا اسیلاتور؟

ایچیموکو که به عنوان نمودار ابری ایچیموکو یا چارت تعاملی ایچیموکو در بین تحلیلگران بازار سرمایه شهرت دارد یکی از پرکاربرد ترین و قدیمی ترین اندیکاتور ها در بازارهای سرمایه است که برای بررسی تحلیل و پیش بینی بازار بهره می برند. تحلیلگران با استفاده از این اندیکاتور نه تنها حرکات قیمت را می توانند اندازه گیری کنند بلکه به واسطه آن می توانند روند بازار را نیز شناسایی کنند.

اندیکاتور ابر ایچیموکو آن قدر دقیق و کامل است که به تنهایی در تحلیل تکنیکال یک سیستم معاملاتی کامل محسوب می شود چرا که تمام هر آن چه که یک تحلیلگر برای تحلیل و پوزیشن گیری یک عامل را نیاز دارد در خود جای داده است.

میزان دقت ابر ایچیموکو در بازار کریپتو چقدر است؟

میزان دقت ابر ایچیموکو در بازار کریپتو چقدر است؟

اندیکاتور ابر ایچیموکو یکی از دقیق ترین و کاملترین اندیکاتور ها برای پیش بینی بازار سرمایه می باشد که در بازار کریپتو نیز می توان از آن استفاده های بسیاری کرد. البته باید قبل از استفاده از آن برای این که در تحلیل خود موفق باشید ابتدا به خوبی با اجزای این اندیکاتور آشنا باشید چراکه در غیر این صورت اندیکاتور بسیار پیچیده و گیج کننده خواهد بود. تحلیلگران با استفاده از دو روش می ‌توانند از ابر ایچیموکو در تحلیل نمودار استفاده کند ۱. با استفاده از نوار ابزار ۲. با استفاده از پنجره راهور.

بنابراین با توجه به آن چه که تاکنون برای شما بیان کردیم اندیکاتور ایچیموکو یک ابزار سیگنال دهنده بسیار قدرتمند است که با استفاده از آن می توان یک نمای سریع از قدرت اندازه تمایل و حرکت روند را به صورت یک جا نمایش داد. بنابراین می توان این طور نتیجه‌ گیری کرد که اندیکاتور ابر ایچیموکو یک ابزار بسیار کاربردی است که هر آن چه که یک تحلیلگر و تریدر برای تحلیل تکنیکال به آن نیاز دارد را در اختیار او قرار می دهد.

سوالات متداول

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتورها ابزارهایی هستند که با استفاده از چندین شاخص روند نوسان قیمت در بازار را شناسایی و پیش بینی می کند.

یکی از معروف ترین اندیکاتور ها در بازار سرمایه چه می باشد؟

اندیکاتور ابر ایچیموکو

ابر ایچیموکو چیست؟

ابر ایچیموکو به معنای نمودار تعادل در یک دید کلی می باشد و یک نوع اندیکاتور محسوب می شود.

مهمترین ویژگی اندیکاتور ابر ایچیموکو چه می باشد؟

ترکیب چندین اندیکاتور تشکیل شده است و این ویژگی سبب شده تا بهتر بتوان آینده بازار را پیش ‌بینی و تحلیل کرد.

از اندیکاتور ابر ایچیموکو برای شناسایی چه عواملی در نمودار استفاده می شود؟

سطوح حمایت و مقاومت و هم چنین مومنتوم و مسیر حرکت روند  نمودار را نمایش می دهد.

مهمترین عواملی که با استفاده از این اندیکاتور به دست می آید چه می باشد؟

معامله‌ گر با استفاده از آن دیده بسیار خوبی از نواحی مقاومتی و حمایتی قیمت به دست می آورد.

اجزاء تشکیل دهنده این اندیکاتور چه شاخه هایی می باشد

 پنج جزء اصلی ایچیموکو عبارتند از تنکاسن، کیجونسن، سنکو A، سنکو B و چیکو هستند.

تنکاسن در اندیکاتور ایچیموکو چیست؟

 تنکاسن به خط تبدیل بررسی میانگین هزینه بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین در ۹ روز گذشته گفته می شود.

کیجونسن در اندیکاتور ایچیموکو نمایانگر چیست؟

کیجونسن یا همان کیجون در اندیکاتور ابر ایچیموکو به عنوان خط پایه شناخته می شود.

فرمول محاسبه سنکو B چگونه است؟

۲÷( بیشترین قیمت بالای ۵۲ روز قبل + کمترین قیمت پایین ۵۲ روز قبل) = سنکوB

روش محاسبه اندیکاتور ایچیموکو چگونه است؟

به دو روش دستی و نرم افزاری

یکی از مهم ترین مزیت های اندیکاتور ابر ایچیموکو چه می باشد؟

نمایش نقاط حمایت و مقاومت در همه بازه های زمانی و همچنین نشان دادن آن به صورت دامنه ابری نه به شکل یک خط.

مهمترین عیب ابر ایچیموکو چه می باشد؟

از شاخص ‌های ایچیموکو نمی‌ توان در روند های طولانی مدت استفاده کرد و دلیل آن هم پایین آمدن دقت کار و عدم توانایی در پیش بینی دقیق دامنه قیمتی می باشد.

مهمترین کاربرد ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال چه می باشد؟

ابر ایچیموکو با استفاده از چندین شاخص نقاط حمایت و مقاومت نمودار را در یک بازه زمانی خاص شناسایی و پیش بینی می کند.

نسخه های قابل دانلود این اندیکاتور بر روی چه سیستم هایی قابل نصب است؟

دانلود نسخه های این اندیکاتور برای سیستم عامل های متاتریدر ۴ و ۵ در دسترس می باشد.

امتیاز دهید
sara

sara

سارا مسعودی دانشجو رشته کامپیوتر هستم. از سال ۱۳۹۹ به تولید انواع محتوا برای سایت ها و شبکه های اجتماعی می پردازم.

1 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها