الگوی پرچم صعودی چیست؟ در علم تکنیکال شناخت الگو ها از اهمیت خاصی برخوردار هست. الگو ها بر دو نوع هستند: 1.ادامه دهنده 2.برگشتی. الگوهای ادامه دهنده نظیر: پرچم، مثلث، مستطل و الگو های برگشتی نظیر: 1.کف و سقف دوقلو 2.کف و سقف سه قلو 3. سرو شانه که شناخت هر یک از این الگو ها به درستی به سود آوری بیشتر شما کمک بسزایی خواهد کرد.
در ادامه با برسی الگوی پرچم صعودی یکی از کاربردی ترین الگو ها در خدمت شما خواهیم بود. ضمنا این الگو (پرچم صعودی) در ادامه حرکت های سنگین و شارپی بازار رخ می دهد و بسیار درصد موفقیت بالایی نسبت به بقیه الگو ها دارد. با طراحی استراتژی مبنی بر این الگوی هارمونیک به شما امکان بدست آوردن صعود های خیلی زیادی رو خواهد داد پس در ادامه با بیستکس همراه باشید.
الگوی هارمونیک به چه معناست؟
الگو های هارمونیک ساختار های خاص هندسی هستند که به علت تکرارشان در بازه های زمانی به این اسم نام گذاری شده اند. توان با با شناخت این الگو ها می توان ستاپ های معاملاتی خیلی پر بازه ای را برای خود طرح کنیم. شناسایی این الگو ها نیز پیش نیازی است که معامله گران احتیاج به آن دارند.
این الگو ها در مرحله اول همان طور که اشاره کوچکی بدان شد در دو گروه برگشتی و ادامه دهنده جای می گیرند و گروهبندی دیگری که برای آن ها در نظر گرفته شده ساده و پیچیده است. گاها الگوی پیچیده از دو یا چند الگوی ساده تشکیل خواهد شد.
الگوی پرچم صعودی چیست؟
همان طور که در بالا به آن اشاره شد، الگوی پرچم صعودی یک الگوی ادامه دهنده است. کار این الگو مشارکت در روند های فعلی است و شما با بکار گیری این دانسته از گام بلند بعدی بازار با خبر خواهید بود، کاری که بسیاری از تریدر های با تجربه نیز انجام می دهند.
این الگو نقاط بسیار مطلوبی با نسبت ریسک به ریواردی مناسب در اختیار شما قرار می دهد. این الگو همان طور که در بازار بورس و Forex کاربرد بسیار زیادی دارد. در بازار ارزهای دیجیتال هم جزو الگو های پر کاربرد است، همچنین تشکیل آن در هر تایم فریمی ممکن است. پس برای هر نوع تریدری با سبک های کاری مختلف نیز بسیار مناسب است. برخلاف کاربرد فراوانی که دارد الگویی بسیار ساده است که به آسانی می توانید آن را فرا گرفته و از آن بهره ببرید.
الگوی پرچم صعودی چه زمانی رخ می دهد؟
الگوی پرچم در هنگامی که بازار حرکت های شارپی رو به بالا یا رو به پایین انجام می دهد. به این صورت که پس از یه حرکت شارپی قیمت نیاز به استراحت دارد کi برای این کار الگوی پرچم را پدید می آورد.
اجزای تشکیل دهنده الگوی پرچم صعودی
الگوی پرچم صعودی از 2 جز تشکیل می شود پرچم (flag) و میله پرچم (flag pole). در این الگو پس از شکست پرچم امکان رشد به اندازه میله پرچم وجود دارد.
کاربرد های الگوی پرچم صعودی به چه صورت است؟
الگوی پرچم که بسیار ساده است و به معامله گران کمک بسزایی می کند. برای تعیین بستن یا ماندن در یک پوزیشن معاملاتی است، تصور کنید پوزیشن خریدی روی ارز باز کرده اید و این ارز با روند صعودی به سمت بالا در حرکت است که ناگهان قیمت دچار رنج شدن یا اصلاح قیمت داخل یک کانال نزولی است. بسیاری از معاملگران با این چنین حرکت هایی بسیار زود معامله خود را بسته و از بازار به اصطلاح بیرون می افتند ولی تنها با فرا گرفتن این الگوی ساده می توان از آن جلوگیری کرد.
ویژگی های الگوی پرچم صعودی هارمونیک بودن آن است یعنی آن که در یک چارت قیمتی بار ها و بار ها تکرار می شود. با شکست الگو به راحتی نیز می توان وارد معامله شد و از سود های خوبی برخوردار شد، معمولا در شکست (break out ) قیمت به اندازه میله پرچم پتانسیل رشد دارد.
آموزش الگوی پرچم صعودی
خب برای تشکیل الگوی پرچم صعودی در بازار نیاز به یک روند صعودی قوی است. پس از چند حرکت صعودی و رو به بالا قیمت یک اصلاح کوچکی انجام می دهد که می تواند یه کانال نزولی و یا یک رنج کوتاه باشد. حال هرگاه این پرچم رو به بالا بشکند، ما شاهد ادامه روند هستیم.
ادامه روند یا به اصطلاح حد سود ما به اندازه حرکت قبل از رنج بازار می تواند باشد که به اصطلاح به آن میله پرچم نیز می گویند. پس حد سود به اندازه میله پرچم می تواند باشد. بنابراین هر چه حرکت شارپ تر و با قدرت تر سود بیشتری را در بر خواهد داشت.
برای ورود باید منتظر شکست کانال رنج اصلاحی باشیم و با گرفتن تایید وارد معمامله شویم، حال حد ضرر خود را زیرخط پایینی کانال قرار می دهیم (زیر کندل اصلاح قیمت).
آیا استفاده از الگوی پرچم صعودی جزئی از تحلیل تکنیکال محسوب می شود؟
شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که الگوی پرچم صعودی جزئی از علم گسترده تکنیکال هست یا خیر. برای پاسخ به این سوال باید گفت بخشی از علم تکنیکال به شناخت الگو های هارمونیک نظیر مثلث ها و … می پردازد و از اهمیت بسیار بالای در تکنیکال کلاسیک و حتی پرایس اکشن برخوردار است. براساس آن می توانید استراتژی های بسیار پر سودی را برای خود انتخاب کنید. علاوه برا این، این الگوی هارمونیک بر روی هر چارت قیمتی امکان دارد به وجود بیاید.
برای اثبات این ادعا در ادامه بررسی الگو پرچم صعودی را در سه بازار فارکس، کریپتوکارنسی و بورس می پردازیم.
الگوی پرچم صعودی در فارکس
فارکس بازاری است با مارکت کپی بالا که این موضوع بسیار بسیار روی تحلیل پذیر بودن این بازار تاثییر داشته است، در نتیجه با اطمینان بیشتری می توان به الگوهای مختلف تکنیکالی اعتماد کرد.
در بازار فارکس رکن اصلی مطابق با همه بازار های مالی رعایت مدیریت سرمایه هست، با اینکه الگوی پرچم صعودی درصد برد بالایی دارد، باز هم نباید از اصول استراتژی خود غافل شید و باید با رعایت اصول مدریت سرمایه معامله کنید.
الگوی پرچم صعودی در کریپتو کارنسی
استفاده از الگو پرچم در بازار کریپتو بسیار می تواند سود بخش یا ثمر بخش واقع بشود. زیرا گام های حرکتی این بازار بسیار زیاد می باشد. منظور از گام حرکتی میزان ریزش یا صعود می باشد. به عنوان مثال در بازار فارکس در یک روز معاملاتی شاید میزان نوسانات حتی به یک درصد نیز نرسد. ولی در این بازار همان طور که بارها دیده شده در یک کندل 20% یا شاید بیشتر شاهد صعود یا ریزش بوده ایم.
در بازار کریپتو کارنسی به علت نوسانات شدید بازار و سایه های بلند و نافرم کمی ممکن است تشخیص الگو پرچم صعودی شمار را دچار چالش بکند. بهترین راهکار برگشتن به گذشته چارت و گرفتن بک تست از ارز می باشد که به شما کمک می کند با تسلط بیشتری این الگو را تشخیص دهید.
الگوی پرچم صعودی در بورس ایران
در بازار بورس ایران با این که بیشتر تحلیل بنیادی به کار می آید. توصیه می شود حتما و حتما قبل از استفاده این تکنیک و استفاده از الگو های تکنیکال در بازار بورس حتما آموزش های مربوطه را ببینید تا عملکرد بهتری داشته باشید.
تفاوت الگوی پرچم صعودی با الگوی پرچم نزولی چیست؟
عمده ترین تفاوت بین الگوی پرچم صعودی و الگوی پرچم نزولی این می باشد که الگوی پرچم صعودی در روند صعودی رخ می دهد، ولی الگوی پرچم نزولی در روند های نزولی زیرا در بالا نیز به ادامه دهنده بودن این الگو ها اشاره داشته ایم.
حال به تفاوت های دیگری بین این دو الگو می پردازیم. در الگوی پرچم صعودی قیمت با قدرت رو به سمت بالا شروع به حرکت می کند و در میانه اصلاحی رو به پایین انجام می دهد اما در پرچم نزولی حرکت رو به پایین است و قیمت اصلاحی به سمت بالا انجام می دهد. در این موقعیت همانند قبل از حجم کاسته شده پس استفاده از ادیکاتور حجم بسیار مفید خواهد بود.
آیا اندیکاتوری در این راستا وجود دارد؟
شما می توانید پس از تشخیص الگو پرچم صعودی و رسم خطوط مربوط به آن برای تایید از اندیکاتور های حجم، مکدی (macd)، rsi استفاده کنید که به شرح نحو استفاده از آن می پردازیم.
هنگامی ک الگوی مثلث شکل می دهد همان طور که قبلا گفته شد از حجم معاملات کاسته خواهد شد واین کاهش حجم را می توانید در اندیکاتور حجم (volume) مشاهده کرد و در هنگام شکست مثلث ناگهان حجم قابل توجهی وارد بازار خواهد شد.
از اندیکاتور ار اس ای و مکدی نیز می توان در جهت یافتن واگرایی های مثبت در جهت استفاده از الگوی مثلث صعودی استفاده کرد که بسیار تکنیک کاربردی هست، پس اگر تا بحال با واگرایی آشنا نشدید حتما توصیه می کنم با ما همراه باشید و مطالب مربوط به واگرایی را مطالعه کنید چون بسیار کاربرد فراوانی دارد.
معایب الگوی پرچم صعودی و نزولی
تشخیص این دو الگو (پرچم صعودی و نزولی) کمی سخت و تمایز آن از یکدیگر دشوار هست به طوری که شاید هر کدام معامله گر را به خطا وا بدارد و معامله ای خلاف جهت را باز کند مخصوصا در بازار رنج و خنثی.
الگوی پرچم در روند صعودی نشانگر چیست؟
به علت ادامه دهنده بودن الگو پرچم صعودی به این منظور هست که قیمت به رشد خود ادمه می دهد و قیمت های بالاتری را خواهد دید. در این مواقع باید پوزیشن خود را نگه داشته و منتظر صعود قیمت به پله های بالاتر باشیم. همین طور می توانیم پس از شکست محدوده اصلاح و گرفتن تایید براساس مدیریت سرمایه حجمی را مجددا اضافه کنیم.
لازم به ذکر است در اغلب اوقات در بازار کریپتوکارنسی پس از شکست پرچم قیمت به صورت شارپ و خیلی سریع شروع به رشد می کند، صحیح آن است که در این اوقات احساسی رفتار نکنید و سریع و بی برنامه وارد بازار نشوید.
الگوی پرچم سه گوش صعودی چیست؟
در بالا اشارات کوچکی به این الگو شده است. این الگو نیز مانند الگوی پرچم صعودی ادامه دهنده است ولی با این تفاوت که مثلثی شکل است. یعنی خط روندی از زیر که دره ها را به هم وصل می کند و خط روندی از بالا که قله ها را بهم وصل می کند در همگرایی باهم به یکدیگر می رسند و باعث می شوند تا قیمت فشرده شود سپس با کندلی رو به بالا الگو رو می شکند و رو به بالا حرکت می کند.
با شکست الگو به راحتی نیز می توان وارد معامله شد و از سود های خوبی برخوردار شد. معمولا در شکست (break out ) قیمت به اندازه قائده مثلث بتانسیل رشد دارد.
تفاوت الگوی پرچم صعودی با الگوی پرچم سه گوش چیست؟
هر دوی این الگو ها نشان دهنده یک استراحت جزئی قیمت در ادامه روند قبلی است ولی الگوی سه گوش صعودی در جهت روند هستش اما حجم بسیار شدید کاهش یافته اما الگوی پرچم صعودی در خلاف روند شکل خواهد گرفت.
فیلتر الگوی پرچم صعودی
(pf)>(py) && (pmin)<(pf) && (pl)>(pf) && (tvol)>[is5]*1 && (pe)>2 && (pe)<20
مشخصات فیلتر :اولین قیمت بالا تر از قیمت دیروز، p/e سهم بیشتر از 2 و کمتر از 20، آخرین قیمت بالا تر از قیمت باز شدن، پایین ترین قیمت کمتر از قیمت باز شدن، حجم معاملات روز جاری بیشتر از حجم معاملات سه ماه گذشته باشد.
چگونه می توانیم از الگوی پرچم صعودی بک تست بگیریم؟
برای گرفتن بک تست می توانید به گذشته قیمتی برویم و دنبال روند های شارپ رو به بالا و یا رو به پایین باشیم. در ادامه هنگام دنبال کردن این روند های شارپی می توان دنبال چند کندل استراحت گشت که در خلاف جهت روند هستند و بادی (بدنه) کندل نسبت به بقیه کوچیک تر است.
هنگامی که پرچم را پیدا کردید، باید به نحوه خروج قیمت نیز توجهاتی داشته باشید و همین طور پول بک هایی که به سطح می زند. نکته مهم بعدی این است که استاپلاس رو داخل بک تست حتما مشخص کنید ببنید دامنه حرکتی در خلاف جهت تحلیل شما تا کجا حرکت داشته و این موضوع از این روی اهمیت دارد که باعث می شود شما به راحتی در دام استاپ هانتر ها نیوفتید.
شما می توانید برای ورود به پوزیشن معاملاتی خود، حجم خود را به صورت پله ای وارد کنید. یعنی به این صورت که زمانی که قیمت داخل کانال نزولی به محدوده مورد نظر فیبوناچی نزدیک شد می توانید در تایم فریم پایین تر که کانال به وضوح قابل مشاهده است در کف کانال یه پله خرید داشته باشید و سپس می توانید در صورت شکست پرچم دوباره مقداری ورود کنید و پله آخر و نهایی برای ورود را پول بک به سطح در نظر بگیرید. این استراتژی باعث می شود شما در صورت استاپ خوردن ضرر کمتری متحمل شوید.
جدول اطلاعات
در این قسمت به مروری بر عنواین مهم و کاربردی الگوی پرچم صعودی می پردازیم.
موضوع | الگوی پرچم صعودی |
الگوی پرچم صعودی چیست؟ | نوعی الگوی هارمونیک از نوع ادامه دهنده. |
الگوی پرچم صعودی چه موقع رخ می دهد؟ | هنگام استراحت در حرکت های شارپ صعودی و یا نزولی. |
آیا اندیکاتوری در این راستا وجود دارد ؟ | اندیکاتور هایی که میزان حجم را نشان می دهند (volume) و اندیکاتور هایی که واگرایی را نشان دهد(rsi-macd). |
الگوی پرچم صعودی نشانگر چیست؟ | روند صعودی همچنان ادامه دارد (حداقل اندازه میله پرچم). |
معرفی 3 الگوی مطرح در ارزهای دیجیتال
و اما در آخر قصد داریم چند الگوی کاربردی و ساده همانند الگوی پرچم صعودی را معرفی کنیم. همان طور که در بالا ذکر شده الگو های هارمونیک بسیار کاربردی هستن و با یادگیری این الگو ها به راحتی هرچه تمام تر می توانید نرخ برد خود را افزایش دهید. لازم به ذکر است برای تسلط هرچه بیشتر بر روی این الگو ها حتما قبل از به کار بردن از هر الگو بک تست های کافی و لازم را بگیرید.
الگوی سرو شونه
این الگو نوعی الگوی برگشتی حساب می شود که بر خلاف الگوی پرچم صعودی که ادامه دهنده است. به این صورت که قیمت در یک سیر صعودی سه قله تشکیل می دهد که وسطی بلند تر از دوتای دیگر است و دوکفی در یک راستا تقریبا حاصل می شود که به آن خط گردن گفته می شود. قیمت با شکست خط گردن به اندازه ارتفاع آن رشد یا سقوط می کند.
در سیر صعودی خط گردن کف ها را می سازد که پس از شکست خط گردن سیر صعود به نزول تبدیل شده و در سیر نزولی خط شانه سقف ها را تشکیل می دهد که پس از شکست روند نزولی به صعودی تبدیل خواهد شد.
الگوی AB=CD
در الگوی AB=CD از نسبت های فیبوناچی استفاده می شود و بسیار ساده است، در هر موج AB اگر در جهت نزول باشد موج CD اصلاحی آن بوده و تا معمولا تا لول های 0/38 تا 0/88 خواهد بود. این الگو نیز الگوی ساده و پر کاربردی است.
الگوی مثلث نزولی
در الگوی مثلث ریزشی قیمت پس از ریزشی روند دار یعنی با وصل قله ها به هم به خطی شیب دار رو به سمت پایین مواجه می شویم. حال این بار قیمت به یک محدوده حمایتی می رسد، نمی تواند آن را بشکند. این الگو در مقابل الگوی پرچم سه گوش می باشد.
در این موقعیت همانند قبل از حجم کاسته شده و بدنه کندل ها هرچه رو به سمت کنج مثلث پیش می رویم کوچیک تر خواهد شد و فشردگی قیمت بیشتر خواهد شد تا جایی که بایک کندل قوی مثلث به سمت پایین شکسته می شود و ادامه ریزش رخ خواهد داد که در این حالت می توان از پوزیشن فروش (شورت) استفاده کرد.
استراتژی های موفقیت آمیز برای معامله با الگوی پرچم صعودی
استراتژی های موفقیت آمیز برای معامله با الگوی پرچم صعودی شامل موارد زیادی می شود که به اختصار برخی از آن ها را توضیح می دهیم. ابتدا میله پرچم را شناسایی کنید که معمولا یک حرکت قوی و سریع صعودی است. سپس، دوره تثبیت یا پرچم را پیدا کنید که به شکل یک کانال یا مستطیل افقی یا کمی نزولی است. ورود به معامله زمانی انجام می شود که قیمت از بالای پرچم به سمت بالا شکسته شود. این نشان دهنده ادامه روند صعودی است.
بهتر است پیش از انجام معاملات الگوی پرچم صعودی و تحلیل تکنیکال او به طور دقیق بررسی و مطالعه شود. می توانید از روش هایی مانند حجم معاملات برای تأیید شکست استفاده کنید. افزایش حجم هنگام شکست می تواند سیگنال قوی تری برای ادامه حرکت صعودی باشد. همچنین سطح توقف ضرر را زیر پایین ترین نقطه پرچم قرار دهید. این کار به شما کمک می کند تا در صورت حرکت معکوس بازار، ضرر خود را محدود کنید.
همچنین الگوی پرچم صعودی در بازار بورس نیز کارایی دارد. یکی دیگر استراتژی ها تعیین هدف است. هدف قیمتی را با استفاده از طول میله پرچم محاسبه کنید. به این صورت که طول میله پرچم را از نقطه شکست به بالا اضافه کنید. این می تواند به شما یک هدف تقریبی برای خروج از معامله بدهد.
همیشه یادتان باشد نسبت ریسک را در نظر بگیرید. معمولا معامله گران موفق از نسبت هایی زیادی استفاده می کنند تا مطمئن شوند که معامله ارزش ریسک آن را دارد. پس از ورود به معامله، پیگیری مستمر قیمت و مدیریت فعالانه معامله ضروری است. در صورت لزوم، می توانید سطح توقف ضرر خود را به تدریج به سمت بالا حرکت دهید تا سود خود را ثابت کنید.
چرا الگوی پرچم صعودی برای معامله گران حرفه ای مهم است؟
الگوی پرچم صعودی معمولا بعد از یک حرکت قوی و سریع صعودی شکل می گیرد و نشان دهنده ادامه این روند پس از یک دوره کوتاه است. این الگو به معامله گران اطمینان می دهد که روند صعودی همچنان ادامه خواهد داشت. این الگو به معامله گران کمک می کند تا نقاط ورود با ریسک کمتر را شناسایی کنند.
ورود به معامله در نزدیکی نقطه شکست از بالای پرچم، به معامله گران اجازه می دهد تا سطح توقف ضرر نزدیک تری را تعیین کنند و ریسک خود را محدود کنند. همچنین الگوی پرچم صعودی به معامله گران کمک می کند تا هدف قیمتی منطقی و معقولی برای معامله خود تعیین کنند. گفتی است که این پترن در بازار بورس نیز نقش حیاتی دارد.
این الگو در معاملات روزانه هم کاربرد دارد؟
الگوی پرچم صعودی در معاملات روزانه نیز کاربرد دارد و می تواند به معامله گران، روزانه کمک کند تا فرصت های معاملاتی کوتاه مدت را شناسایی و اعمال کنند. در معاملات روزانه، معامله گران باید بتوانند الگوهای قیمتی را به سرعت شناسایی کنند. این پترن به دلیل ساختار ساده و واضح خود، به راحتی در نمودارهای کوتاه مدت قابل تشخیص است.
سوالات متداول
درصد موفقیت این الگو در فارکس بیشتر است یا در کریپتو کارنسی؟ با توجه به میزان حجم بالای معاملاتی که در حوضه فارکس در حال انجام است طبیعتا تکنیکال پذیری این بازار از کریپتو کارنسی بیشتر است.
آیا این الگو در بازار رنج نیز کار برد دارد؟ باید بگم خیر در بازار رنج و بدون روند از ترید کردن بپرهیزید زیرا ریسک به شدت بالاست و ممکن است دائما با استاپ از معامله خارج شوید.
آیا این الگو ها در سبکهای پرایس اکشن کاربرد دارد؟ در جواب این سوال باید بگم که الگو های هارمونیک بیشتر مربوط به تکنیکال کلاسیک هستند ولی در بعضی از سبک های پرایس اکشن هم کاربرد های زیادی دارند.
آیا باید همه الگو های هارمونیک را یاد گرفت؟ طبیعتا فراگرفتن همه الگو باهم موجب سردرگمی خواهد شد و امری است بسیار سخت لذا باید بدونید کدوم یکی از الگو ها در استراتژی شخصی شما بیشتر کاربرد دارد.
با توجه به درصد موفقیت بالا الگو نیاز به رعایت مدیریت سرمایه و استفاده از حد ضرر است؟ خب باید بگم که در هر معامله ای استفاده از حد ضرر یه اشتباه محضه، زیرا در بازار فقط با احتمالات سروکار داریم پس همیشه و همیشه از اصول مدریت سرمایه خود غافل نشوید.
می توان از طریق اندیکاتور صرفا تشکیل پرچم را تشخیص داد؟ خیر اندیکاتور ها بخاط تاخیری که دارند بهتر است فقط برای تاییدیه گرفتن استفاده بشوند.
حد سود را کجا بگذاریم؟ برای حد سود شما می توانید بخشی از حجم معامله را در زمانی که به اندازه میله پرچم رشد کرد تسویه کنید و با انتقال حد ضرر به محل نقطه ورود بگذارید تا ما بقیه حجم در معامله باقی بماند.
برای رسم کانال نزولی باید چه کرد؟ هنگامی که می خواهید کانال نزولی در الگوی پرچم صعودی را رسم کنید به اندازه یک تایم فریم استاندارد به عقب برگردید و طبق قواعد کانال کشی کانال خود را رسم کنید.
بعد دیدن الگو پرچم کی وارد معامله شویم؟ شما باید با توجه به استراتژی شخصی خود وارد معامله شوید. لذا در راحت ترین حالت منتظر کندل های تایید بعد از شکست و پول بک به سطح باشید.
نیاز به استفاده از میانگین های متحرک هست؟ خب میانگین متحرک به شما کمک می کند تا فاز بازار رو متوجه بشید پس استفاده از دوتا میانگین متحرک مناسب کمک خوبی می تواند برای پی بردن به الگو باشد.
در چه تایم فریمی الگو مطمئن تر عمل می کند؟ خب طبیعتا تشکیل الگو در تایم فریمی مثل روزانه تاثیر خیلی بیشتری روی قیمت خواهد گذاشت ولی در تایم های کوچکترم متناسب با خود واکنش هایی خواهد داشت.
از ابزار فیبو ناچی هم می توان استفاده کرد؟ بله می شود از لول های فیبوناچی برای محدوده پایان اصلاح الگوی پرچم صعودی کمک گرفت.
الگوی پرچم سه گوش فشردگی قیمت دارد؟ بله در انتهای پرچم سه گوش قیمت فشرده شده و بدنه های کوچکی تشکیل می دهد که دائما یکدیگر را پوشش می دهند.
ریسک به ریوارد (r/r) به چه معناست؟ ریسک به ریوارد به زبون ساده میزانی ریسکی که در مقابل میزانی سودی (ریوارد) قرار هست بکنیم قرار دارد.
حتما برای تشکیل پرچم باید حرکت شارپی باشد؟ نه لزوما ولی هرچقد سرعت حرکت زیاد تر باشد به قطع شدت شکست پرچم و حرکت به سمت بالا نیز بیشتر خواهد بود.