تبلیغات
ابزارها

معرفی اندیکاتور stochastic + ویژگی های آن همراه با آموزش کامل

  • توسط sara
  • 12 دقیقه

مهم ترین و اساسی ترین تحلیل در بازار های مالی و سرمایه تحلیل تکنیکال می باشد. با استفاده از ابزار ها و استراتژی‌ هایی نوسانات قیمت و روند آن را در آینده پیش بینی می کند. به جرأت می توان گفت اصلی‌ ترین ابزار تحلیل تکنیکال اندیکاتور ها می باشند که در تعداد بسیاری طراحی و ارائه شده اند. یکی از این اندیکاتور های پرکاربرد در تحلیل تکنیکال اندیکاتور stochastic می باشد که ما در این مقاله در صرافی ارز دیجیتال بیستکس قصد داریم در رابطه کارایی و انواع آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

اندیکاتور stochastic چیست؟

اندیکاتور استوکاستیک اندیکاتوری است که با استفاده از آن می توان اطلاعاتی در خصوص قدرت روند و مومنتوم کسب کرد. در واقع شاخص استوکاستیک قدرت و سرعت حرکات قیمت را در نمودار شناسایی و مشخص می‌کند و در آن حجم معاملات و قیمت سهم چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.

به اعتقاد طراح این اندیکاتور جهت حرکت قیمت در نمودار به صورت ناگهانی تغییر نمی‌کند بلکه به این صورت است که ابتدا روند غالب ضعیف می شود و سپس در جهت مورد نظر طی چندین مرحله و به آهستگی تغییر جهت می دهد.

این رفتار بازار را معمولاً در تحلیل موج قیمتی گذشته هر نمودار به خوبی می توان مشاهده کرد. روش تحلیل با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک به این صورت است که در تنظیمات آن به صورت پیش فرض برای دوره‌ های پنج یا چهارده روزه تنظیم شده است.

اندیکاتور stochastic چیست؟

البته تحلیلگران به هنگام استفاده از این اندیکاتور می‌ توانند تنظیمات آن را مطابق با تشخیص خود تغییر دهند که هیچ تفاوتی هم با دوره ۱۴ روزه ندارد. کارایی استوکاستیک به این صورت است که کف ها و سقف های مطلق یعنی بالاترین و پایین ترین نقاط را در نمودار مورد بررسی قرار می دهد و آن ها را با توجه به قیمت بسته شدن دوره انتخابی مورد مقایسه قرار می دهد.

به طور کلی در این اندیکاتور هرچه دامنه استوکاستیک وسیع تر باشد نشان دهنده قدرت قیمت و هر چه کوچک تر باشد نشان دهنده کاهش حرکت قیمت می باشد. بنابراین مهمترین کاربرد اندیکاتور استوکاستیک پیش بینی قیمت تمام شده دارایی ها و همچنین محدوده نوسان قیمت در یک بازه زمانی خاص می باشد.

ویژگی های اندیکاتور stochastic

در رابطه با اندیکاتور استوکاستیک ویژگی ها و کارایی هایی مطرح شده است که آن را از دیگر اندیکاتور ها متفاوت می کند. در ادامه برخی از مهمترین ویژگی‌ های استوکاستیک را تفسیر خواهیم کرد.

اندیکاتور حرکتی است

در اندیکاتور استوکاستیک سرعت حرکت قیمت دارایی ها مورد بررسی قرار می گیرد بنابر این مبنای شاخص استوکاستیک بر مبنای قدرت حرکت قیمت تعیین می شود.

اندیکاتور نوسان گر

استوکاستیک یک اندیکاتور نوسان گر است به این معنی که شاخص آن مدام بین دو سطح در نوسان است.

متناسب با بازار های متلاطم

این اندیکاتور در بازار هایی که نوسان قیمت مدام در تلاطم و بالا و پایین می باشد بسیار کاربردی است و به همین خاطر معمولاً در ترکیب با اندیکاتور های دیگر مثل اندیکاتور stochastic rsi مورد استفاده قرار می گیرد.

اندیکاتور stochastic oscillator چیست؟

اندیکاتور stochastic oscillator چیست؟

استوکاستیک یک ‌شاخص نوسان گر است که به مانند یک دماسنج همواره در نمودار بالا و پایین می رود. با استفاده از آن می توان سرعت روند بازار را در هر تایم فریمی شناسایی کرد. بعضی از تحلیل گران استوکاستیک را در دسته اسیلاتور ها می دانند البته باید گفت که اسیلاتور ها نیز به عنوان زیر مجموعه اندیکاتور ها شناخته می‌ شوند و در واقع آن ها هم نوعی از اندیکاتور می باشند.

اندیکاتور stochastic تنظیمات

در تنظیمات پیش فرض این اندیکاتور دوره های ۵ و ۱۴ در نظر گرفته شده است. در این شاخص دو سطح D و K وجود دارد که به عنوان نقاط اشباع خرید و اشباع فروش در نظر گرفته شده اند و این شاخص مدام بین این دو خط در نوسان است.

اندیکاتور stochastic توسط چه فردی ابداع شد؟

اندیکاتور stochastic توسط چه فردی ابداع شد؟

همان‌ طور که گفتیم شاخص استوکاستیک در واقع یک اسیلاتور نوسان ساز و تحلیلی می باشد که روند قیمت دارایی‌ ها را مورد بررسی قرار می‌ دهد. این شاخص در اواخر سال های ۱۹۵۰ میلادی توسط یک تحلیلگر معروف بازار های مالی و رئیس ‌دانشگاه واتسکا یعنی جورج لی طراحی و ارائه شده است و امروزه به عنوان یکی شاخص‌ های مهم و معروف مومنتوم در علم تحلیل تکنیکال شناخته شده است.

جدول اطلاعات

برای درک بهتر اندیکاتور stochastic خلاصه ای از اطلاعات مربوط به آن را در جدول زیر ارائه کرده ایم.

موضوعاندیکاتور stochastic
استوکاستیک چیست؟یک اندیکاتور نوسانگر
مخترع و سال ارائه سال ۱۹۵۰ توسط جورج لی
کارایی استوکاستیکپیش بینی قیمت تمام شده دارایی ها و همچنین محدوده نوسان قیمت در یک بازه زمانی خاص
کارایی استوکاستیک در کدام عرصه ها است؟بورس، فارکس و بازار ارز دیجیتال

اندیکاتور stochastic-tala

اندیکاتور ها امروزه بسیار حائز اهمیت هستند اگر از نرم افزار مفید تریدر برای تحلیل تکنیکال استفاده می کنید بهتر است بدانید که در این نرم‌ افزار قسمتی به عنوان stochastic-tala قرار داده شده که با استفاده از این اندیکاتور می‌ توان روند قیمت فلزات گران بها از جمله طلا را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.

برای استفاده از این اندیکاتور در قرارداد های آتی سکه طلا می توانید فایل Stochastic-tala دانلود کرده و در نرم افزار مفید تریدر خود کپی کنید و این گونه هر زمان که بخواهید از این اندیکاتور استفاده کنید فقط کافیست به قسمت اندیکاتور های نرم‌ افزار وارد شوید.

اندیکاتور stochastic در فارکس

اندیکاتور stochastic در فارکس

اندیکاتور استوکاستیک به عنوان یکی از ابزار های تحلیل تکنیکال کاربرد های بسیاری در بازار فارکس دارد. سرمایه‌ گذاران و تحلیل گران بازار فارکس با استفاده از این اندیکاتور روند و قدرت حرکت را مورد بررسی قرار می‌ دهند و این گونه با دید بهتری می توانند در رابطه با معاملات شان تصمیم گیری کنند.

اندیکاتور stochastic در ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال یکی از پرنوسان ترین بازار های دنیا است که همواره فراز نشیب های بسیاری را در آن شاهد هستیم. لذا اندیکاتور استوکاستیک که بیشتر مناسب بازار های پر تلاطم و پر نوسان است می ‌تواند ابزاری مفید و کاربردی برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال باشد. لذا یکی از اندیکاتور های پرکاربرد در ارزهای دیجیتال همین استوکاستیک می باشد.

اندیکاتور stochastic در بورس ایران

اندیکاتور stochastic در بورس ایران

هر تحلیلگری برای موفقیت در بازار بورس باید از شرایط و آینده دارایی‌ هایی که در بورس ارائه می‌شود به خوبی مطلع باشد. به همین خاطر اغلب تحلیل گران بازار سرمایه از جمله بازار بورس همواره در تلاش هستند تا در رابطه با شرایط دارایی مورد نظر خود اطلاعات بیشتری کسب کنند.

سپس با استفاده از ابزار هایی که برای تحلیل تکنیکال دارایی‌ ها وجود دارد نوسانات قیمت و آینده سهم مورد نظر را تحلیل کرده تا به این نتیجه برسند که آیا برای سرمایه‌ گذاری مفید خواهد بود یا خیر. یکی از همین ابزار هایی که در بازار بورس ایران مورد استفاده تحلیل گران می باشد اندیکاتور استوکاستیک می باشد که کاربرد های بسیاری در معاملات بورس دارد.

معایب indicator stochastic rsi

یکی از مهم‌ ترین معایبی که در رابطه با اندیکاتور استوکاستیک مطرح شده این است که گاهی اوقات در این اندیکاتور سیگنال های اشتباه داده می شود. به این معنا که ممکن است اندیکاتور سیگنالی را بدهد و تحلیل گر با توجه به آن معامله خود را انجام دهد در حالی که ممکن است قیمت در آن جهت حرکت نکند که چنین شرایطی موجب ضرر معامله گر خواهد بود. بنابراین سیگنال های دریافتی از استوکاستیک تنها در صورتی معتبر هستند که دارایی در جهت روند غالب بازار حرکت کند.

آموزش اندیکاتور stochastic rsi

هر سرمایه گذاری که در زمینه بازار های مالی فعالیت دارد به خوبی می داند که کلید موفقیت در معاملات تحلیل تکنیکال است. باید به ابزاری های آن از جمله اندیکاتور استوکاستیک توجه داشته باشد. اگر علاقه مند به استفاده از اندیکاتور استوکاستیک در تحلیل های خود هستید می توانید آموزش های مرتبط با آن را وب سایت های مختلف از جمله سایت بیستکس دریافت کنید.

مطالب آموزشی مختلف در رابطه با آموزش اندیکاتور stochastic به صورت متن، فایل و کلیپ های کوتاه در این وب سایت ها موجود است که با استفاده از این مطالب آموزشی می توانید چگونگی استفاده از اندیکاتور را فراگیرید.

نحوه استفاده از فیلتر اندیکاتور stochastic

همان طور که گفته شد در این اندیکاتور دو سطح D و K تعیین می شود که به عنوان نقاط اشباع خرید و اشباع فروش می باشند. اگر شاخص استوکاستیک به سطح D نزدیک باشد نشانه قدرت اشباع خرید است و اگر به سطح K نزدیک باشد به معنای قدرت اشباع فروش خواهد بود.

سوالات متداول

اندیکاتور استوکاستیک در چه زمینه ای کارایی دارد؟

اندیکاتور استوکاستیک، اندیکاتوری است که با استفاده از آن می توان اطلاعاتی در خصوص قدرت روند و مومنتوم کسب کرد.

روش تحلیل در این اندیکاتور چگونه است؟

روش تحلیل با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک به این صورت است که در تنظیمات آن به صورت پیش فرض برای دوره‌ های پنج یا چهارده روزه تنظیم شده است.

کارایی اندیکاتور استوکاستیک در تحلیل تکنیکال چگونه است؟

کارایی استوکاستیک به این صورت است که کف ها و سقف های مطلق یعنی بالاترین و پایین ترین نقاط را در نمودار مورد بررسی قرار می دهد و آن ها را با توجه به قیمت بسته شدن دوره انتخابی مورد مقایسه قرار می دهد.

اندیکاتور استوکاستیک مناسب چه بازار هایی است؟

این اندیکاتور در بازار های که نوسان قیمت مدام در تلاطم و بالا و پایین می باشد بسیار کاربردی است.

اندیکاتور stochastic-tala چیست؟

با استفاده از این اندیکاتور می‌توان روند قیمت فلزات گران بها از جمله طلا را مورد بررسی و ارزیابی قرارداد.

مهم ترین عیب اندیکاتور استوکاستیک چیست؟

یکی از مهم‌ ترین معایبی که در رابطه با اندیکاتور استوکاستیک مطرح شده این است که گاهی اوقات در این اندیکاتور سیگنال های اشتباه داده می شود.

دوسطح مورد نظر در اندیکاتور استوکاستیک چیست؟

سطح D به عنوان نقطه اشباع خرید و سطح K به عنوان نقطه اشباع فروش.

امتیاز دهید
sara

sara

سارا مسعودی دانشجو رشته کامپیوتر هستم. از سال ۱۳۹۹ به تولید انواع محتوا برای سایت ها و شبکه های اجتماعی می پردازم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها