تبلیغات
دیفای مفاهیم پایه

دیفای در ارز دیجیتال چیست؟ بررسی مزایا و کاربردها

  • توسط sheida
  • 14 دقیقه

دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز اصطلاحی است که به منظور کمرنگ کردن واسطه ها در انجام امور مالی ایجاد شده است. این تعریف در مقابل بازارهای مالی سنتی که به شدت متمرکز هستند معنا پیدا می کند. در بازارهای مالی متمرکز بانک های مرکزی و مسئولین یک کشور کنترل کننده پول آن کشور هستند. در این سیستم متمرکز مردم هم اختیار اموال و دارایی شان را به نهادهایی چون بانک ها داده و کنترل چنین سیستمی همواره در اختیار افرادی خاص است. اما آنچه از معایب بازاهای مالی متمرکز محسوب می شود، امکان رخ دادن خطاهای غیرعمدی و یا فساد در واسطه های مالی این بازارهاست. پس با صرافی ارز دیجیتال بیستکس همراه باشید.

دیفای چیست؟

defi یا همان امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) که با هدف حذف واسطه ها و بانک ها از دنیای بازارهای مالی به وجود آمده است و مجموعه ای از برنامه هایی کاربردی است که امور مالی چون دریافت وام و انجام معاملات را بدون احتیاج به واسطه و به صورت غیرمتمرکز به انجام می رساند. انجام امور مالی در این سیستم به صورت مستقیم میان دو شخص انجام می گیرد و شخص سوم یا واسطه ای در کار نیست و این سیستم علاوه بر حفظ حریم خصوصی افراد برای همه قابل دسترسی است.

دیفای گروپس چیست و چه کاربردی دارد؟

به دلیل نوظهور بودن بازار ارزهای دیجیتال و نبود اطلاعات کافی در بین عموم مردم این بازار به بستری مناسب برای سوءاستفاده کلاهبرداران ارز دیجیتال تبدیل شده است. آن چه در مورد این بازار بیشتر شنیده می شود پر سود بودن آن بوده است اما به این معنی نیست که هر سیستمی که خود را با این بازار مرتبط بداند نیز پرسود تصور کنید. در این بین اصطلاحاتی چون DeFi Groups را شنیده اید. اما دیفای گروپ چیست؟

دیفای گروپس (DeFi Groups) یک طرح کلاهبرداری با شعار کسب سود ماهانه 10 تا 17 درصدی است. حتی به شما گفته می شود که این سودها همیشگی است و به صورت روزانه توزیع می شود و البته بدون استفاده از روش‌ های هرمی یا پانزی. این طرح های کلاهبرداری با اضافه کردن نام Defi در تلاش برای کسب اعتبار در میان مردم هستند اما در واقعیت هیچ ارتباطی با این سیستم ندارند.

مزایای دیفای چیست؟

مزایای دیفای چیست؟

اولین مزیت این سیستم می تواند همان هدف ایجاد این سیستم باشد، یعنی حذف واسطه ها در بازارهای مالی و از بین رفتن واسطه ها می تواند مزیت های بسیاری را به همراه داشته باشد، مانند:

  • کنترل و نظارت کامل کاربران بر دارایی های خود
  • به حداقل رساندن فساد
  • شفاف بودن
  • کاهش هزینه ها
  • دسترسی آسان تمام افراد

معایب defi به چه صورت است؟

defi نیز مانند هر پروژه دیگری که در ابتدای راه توسعه قرار دارد با چالش هایی روبرو است و معایبی دارد. مهمترین این معایب عبارتند از: سرعت پایین، احتمال رخ دادن خطا از سمت کاربر، پیچیدگی رابط کاربری به خصوص برای افراد تازه کار.

دیفای اتریوم چیست؟

برنامه های defi بیشتر بر بستر شبکه بلاک چین اتریوم (ethereum) قرار می گیرند. شبکه بلاک چین اتریوم دومین شبکه بزرگ ارزهای دیجیتال بعد از شبکه بیت کوین است. شبکه بلاک چین اتریوم طراحی شده است تا از سیستم‌ های مالی غیرمتمرکز پشتیبانی کند و امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را بر بستر خود فراهم کند. به بیان دیگر بلاک چین اتریوم بستری مناسب برای پیاده سازی ایده هایی با هدف غیرمتمرکز سازی برنامه ها است. شبکه defi اتریوم دارای انعطاف پذیری زیادی است که به دلیل انجام معاملات خودکار بر بستر قراردادهای هوشمند آن است.

دیفای ارز دیجیتال به چه صورت است؟

افزایش توسعه بازارهای مالی چون بازار ارزهای دیجیتال از طریق استقرار و توسعه شبکه بلاک چین انجام می گیرد. Defi یا امور مالی غیرمتمرکز در بازار ارزهای دیجیتال بر بستر شبکه بلاک چین مستقر می شود تا افراد با داشتن دسترسی آزاد و عادلانه به این بازار با از بین رفتن واسطه ها اقدام به انجام معاملات کنند.

جدول اطلاعات

در این مقاله به بررسی مفهوم defi، مزایا و معایب آن می پردازیم. در جدول زیر اطلاعات در خصوص این مفهوم به طور خلاصه جمع آوری شده است.

موضوعدیفای
تعریف اصطلاح دیفای (defi)دیفای (defi) یا همان امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) مجموعه ای از برنامه هایی کاربردی است که امور مالی چون دریافت وام و انجام معاملات را بدون احتیاج به واسطه و به صورت غیرمتمرکز به انجام می رساند.
مزایای دیفایعلاوه بر از بین بردن واسطه های مالی در انجام معاملات، کنترل و نظارت کامل کاربران بر دارایی های خود، به حداقل رساندن فساد، شفاف بودن، کاهش هزینه ها، دسترسی آسان تمام افراد از مزایای دیفای است.
معایب دیفایسرعت پایین، احتمال رخ دادن خطا از سمت کاربر، پیچیدگی رابط کاربری به خصوص برای افراد تازه کار از چالش ها و معایب این سیستم نوظهور محسوب می شود.
برنامه های دیفایصرافی های غیرمتمرکز، استیبل کوین ها، بسترهای وام دهی بدون واسطه، بازارهای پیش بینی وWrapped Bitcoins (WBTC)
دیفای استیکینگ به چه صورت است؟

دیفای استیکینگ به چه صورت است؟

استیکینگ (Staking) ارز دیجیتال دریافت سود توسط نگهداری و ذخیره یک ارز دیجیتال در امن ترین کیف پول است. این عمل که امنیت شبکه بلاک چین را تامین می کند، جایگزینی کم هزینه برای استخراج یا ماینینگ ارزهای دیجیتال است. یکی از روش های استیکینگ، دیفای استیکینگ (DeFi Staking) است که با نگهداری پول خود در واقع در پروژه های Defi سرمایه گذاری می کنید. در این روش با وجود سود بیشتر نسبت به سایر روش های استیکینگ در صورتی که پروژه ارزهای دیفای با عدم موفقیت روبرو شود، امکان دارد بخشی از سرمایه شما نیز از دست برود.

حال ممکن است این سوال پیش بیاید که پروژه ­‌های دیفای چیست؟ این پروژه ها در واقع همان برنامه های کاربردی هستند که با هدف انجام امور مالی غیرمتمرکز بر بستر دیفای اتریوم و قراردادهای هوشمند ایجاد می شوند. تعدادی از این پروژه های دیفای که بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته اند شامل موارد زیر هستند:

  • پروژه دیفای uniswap
  • پروژه دیفای chainlink
  • پروژه دیفای wrapped Bitcoin
  • پروژه دیفای Aave
  • پروژه دیفای Dai
  • پروژه دیفای compound
پلن های defi در بستر ETHEREUM چه بوده است؟

پلن های defi در بستر ETHEREUM چه بوده است؟

بلاک چین اتریوم بستری مناسب برای پیاده سازی ایده هایی با هدف غیرمتمرکز سازی برنامه ها است. با امکان ایجاد قراردادهای هوشمند چندین برنامه defi در بستر اتریوم قابل اجرا است که به بررسی آن ها می پردازیم.

  • صرافی غیرمتمرکز(DEX): بستری به منظور انجام معاملات به صورت مستقیم و بدون واسطه است.
  • استیبل کوین(Stablecoins): ارز دیجیتالی برای محافظت در مقابل نوسانات قیمت که ارزش آن معادل دارایی خارج از بازر رمزارزهاست.
  • بسترهای وام دهی: سیستمی برای جایگزینی بانک ها به عنوان واسطه برای مدیریت وام با استفاده از قراردادهای هوشمند است.
  • Wrapped Bitcoins (WBTC): نوآوری جدیدی برای اجرای بیت کوین بر روی شبکه بلاک چین اتریوم است.
  • بازارهای پیش‌بینی: استفاده از امور مالی غیرمتمرکز و بدون واسطه در بازارهای شرط بندی مانند انتخابات است.

چگونه می توان از طریق دیفای به درآمد رسید؟

کسب درآمد از این طریق به واسطه استراتژی سرمایه گذاری در توکن هایی که در بازار ارزهای دیجیتال عرضه می کند، انجام می گیرد. در واقع با خرید این توکن ها در عرضه اولیه می توانید در برنامه های Defi سرمایه گذاری کنید. نوع دیگر کسب درآمد از طریق برنامه های وام دهی این سیستم است که می توانید با وام دادن دارایی خود و دریافت سود از بهره وام ها کسب درآمد کنید که البته ریسک زیادی دارد.

سرمایه گذاری در این شاخه می تواند خطرناک باشد؟

به طور کلی در هر نوع سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال خطر وجود دارد. سرمایه گذاری در برنامه های Defi به دلیل مسیر دشواری که در راه مطرح شدن این توکن ها در میان کاربران و به محبوبیت رسیدن آن ها وجود دارد کاری پر ریسک است. در بعضی از موارد این توکن ها قبل از رسیدن به این مرحله از بین رفته و موجب نابودی سرمایه کاربران می شوند.

سوالات متداول

دیفای چیست؟

دیفای(defi) یا همان امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance)، مجموعه ای از برنامه هایی کاربردی است که امور مالی چون دریافت وام و انجام معاملات را بدون احتیاج به واسطه و به صورت غیرمتمرکز به انجام می رساند.

دیفای چه مزایایی دارد؟

علاوه بر از بین بردن واسطه های مالی در انجام معاملات، کنترل و نظارت کامل کاربران بر دارایی های خود به حداقل رساندن فساد، شفاف بودن، کاهش هزینه ها، دسترسی آسان تمام افراد از مزایای دیفای است.

معایب دیفای چیست؟

سرعت پایین، احتمال رخ دادن خطا از سمت کاربر، پیچیدگی رابط کاربری به خصوص برای افراد تازه کار از چالش ها و معایب این سیستم نوظهور محسوب می شود.

دیفای استیکینگ به چه معنا است؟

یکی از روش های استیکینگ، دیفای استیکینگ (DeFi Staking) است که با نگهداری پول خود در واقع در پروژه های دیفای سرمایه گذاری می کنید. در این روش با وجود سود بیشتر نسبت به سایر روش های استیکینگ در صورتی که پروژه ارزهای دیفای با عدم موفقیت روبرو شود، امکان دارد بخشی از سرمایه شما نیز از دست برود.

کسب درآمد از طریق دیفای چگونه است؟

از طریق برنامه های وام دهی دیفای می توانید با وام دادن دارایی خود و دریافت سود از بهره وام ها کسب درآمد کنید که البته ریسک زیادی دارد.

پروژه های دیفای چیست؟

پروژه های دیفای در واقع همان برنامه های کاربردی هستند که با هدف انجام امور مالی غیرمتمرکز بر بستر دیفای اتریوم و قراردادهای هوشمند ایجاد می شوند.

توکن دیفای چیست؟

توکن دیفای به توکن‌ هایی گفته می‌شود که می توان در امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi از آن ها استفاده کرد.

امتیاز دهید
sheida

sheida

شیدا حقی فوق لیسانس زبان و تولید کننده محتوا در سایت ارزهای دیجیتال بیستکس هستم.

1 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها