می خواهیم در این مقاله کمی بیشتر در خصوص یکی از پر کاربرد ترین اندیکاتور ها در بازار های مالی به نام اندیکاتور atr تخقیق کنیم. همراه ما باشید!
اندیکاتور atr چیست؟
اندیکاتور atr که خلاصه شده عبارت Average True Range است یکی از شاخص های مهم در تحلیل تکنیکال می باشد. این اندیکاتور برای تجزیه و تحلیل و اندازه گیری نوسانات بازار در یک بازه زمانی مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. بنابر این با استفاده از این اندیکاتور میتوان میانگین نوسان در بازار را نمایش داد و این گونه می توان تشخیص داد که در چه بازه زمانی بازار از نوسان بالایی برخوردار بوده و در چه بازه ای از زمانی این نوسانات کاهش یافته است.
بنابراین با افزایش نوسانات و رنج صعودی بازار نشان دهنده یک روند صعودی در نمودار می باشد و اینگونه تحلیلگر نوسان افزایشی را تشخیص می دهد. در حالت بالعکس آن یعنی در صورتی که بازار با کاهش نوسان و رنج پایین مواجه شود نمودار اندیکاتور سیگنال واکنشی نشان میدهد و این گونه تحلیلگر از این نوسانات نیز با خبر خواهد شد. بنابر آن چه گفته شد هدف اصلی از کاربرد اندیکاتور atr تشخیص و نمایش میزان نوسانات در بازار می باشد.
آموزش استفاده از اندیکاتور atr
تحلیل گران با استفاده از اندیکاتور atr تشخیص می دهند که چه زمانی در بازار نوسان افزایشی و در چه زمانی کاهشی است. این شاخص برای تجزیه و تحلیل نوسانات در نمودار ها استفاده می شود در موفقیت معامله و سود بیشتر بسیار تاثیرگذار است.
چرا که اگر بر فرض مثال اندیکاتور مورد استفاده از خوانش بالا برخوردار باشد تحلیل گر می تواند هدف قیمتی خود را در سطح بالاتری در نظر بگیرد تا این گونه یک معامله موفق و مطمئن تری را داشته باشد به این خاطر که نوسانات بیشتر در نهایت ممکن است منجر به حرکت قیمت به سمت مطلوب تری بشود.
بنابراین این اندیکاتور یک ابزار کاربردی برای تحلیل گران می باشد که آموزش و یادگیری آن می تواند در موفقیت آن ها در بازار بسیار تاثیر گذار باشد. در رابطه با آموزش اندیکاتور مطالب متعددی چه به صورت متن و چه به صورت ویدئو کوتاه در وب سایت های مختلف موجود است و اگر به دنبال یادگیری این اندیکاتور هستید می توانید از این آموزش ها بهره ببرید.
جدول اطلاعات
برای آشنایی با اندیکاتور atr اطلاعاتی را به صورت کلیدی و خلاصه در جدولی ارائه کرده این به این شرح:
موضوع | اندیکاتور atr |
ATR چیست؟ | یکی از انواع اندیکاتور |
ATR خلاصه شده چه عبارتی است؟ | Average True Range |
کاربرد این اندیکاتور | نمایش نوسان در بازار |
موسس اندیکاتور | Welles Wilder |
کاربرد های اندیکاتور atr
به طور کلی اندیکاتور ها ابزاری بودند که برای بررسی قیمت کالا ها مورد استفاده قرار می گرفتند. اما پس از مدتی در زمینه بازار های سرمایه به خصوص اوراق بهادار مورد استفاده قرار گرفت و از آن برای تحلیل و ارزیابی دارایی ها استفاده می شد.
هر کدام از اندیکاتور ها کاربرد های خواصی دارند و اندیکاتور atr که یکی از این ابزار ها می باشد برای بررسی نوسانات و روند حرکتی کاربرد دارد. بر این اساس هر دارایی که سطح بالایی از نوسانات را داشته باشد دارای atr بالا و هر دارایی که نوسانات پایین داشته باشد دارای atr پایین می باشد.
از دیگر کاربرد های این اندیکاتور این است که تحلیلگر ها با استفاده از آن می تواند برای دارایی خود در نمودار حد ضرر تعیین کنند. زیرا در صورتی که بازار طبق پیش بینی آن ها صورت نگرفت و حالت نزولی پیدا کرد، با فروش به موقع مانع از ضرر بیشتر بشوند.
این گونه تحلیلگران می توانند در شرایطی که در بازار نوسان بالا یا پایین است، بهترین معامله را انجام دهند. همچنین میتوان از اندیکاتور atr برای تعیین بهترین نقطه ورود و خروج در معاملات مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی این شاخص یک ابزار بسیار مهم و کاربردی برای رسیدن به یک معامله موفق و پرسود می باشد.
اندیکاتور atr سعید خاکستر چیست؟
سعید خاکستر یکی از تریدر ها و تحلیلگران در زمینه تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن می باشد. وی مطالب آموزشی متعددی به صورت دوره ای و در قالب ویدیو های کوتاه به اشتراک گذاشته است. بخشی از آموزش های او مربوط میشود به اندیکاتور atr که با مشاهده این آموزش ها مانند آموزش پرایس اکشن می توانید درک بهتری از کاربرد و نحوه استفاده از اندیکاتور atr را به دست آورید.
اندیکاتور atr trigger phases چه می باشد؟
این اندیکاتور در واقع نوعی استراتژی پرایس اکشن می باشد. این اندیکاتور توسط یک تحلیلگر ایرانی مطرح شده است و معامله گران می توانند در تحلیل خود از این اندیکاتور برای شناسایی نوسانات استفاده کنند.
اندیکاتور atr trex چیست؟
در اندیکاتور atr trex شما می توانید با استفاده از فرمول mt4 ATR نتیجه atr را در نمودار ها در گذشته را مورد بررسی قرار دهید. این فرمول هم یک روش ابداعی در اندیکاتور atr می باشد که توسط آقای سعید خاکستر ابداع شده است. با استفاده از آن می توان نوسانات و حرکت قیمت را در هر چرخه نمودار مورد بررسی قرار داد و این گونه امکان استفاده از atr در معاملات پرایس اکشن نیز فراهم می شود.
برای این که بتوانید از این اندیکاتور در معاملات خود استفاده کنید ابتدا با باید آموزش های مربوط به TREX که به زبان فارسی و به صورت رایگان توسط سعید خاکستر ارائه شده است را فرا گیرید.
اندیکاتور atr در فارکس
بازار فارکس یک بازار پر نوسان و فراز و نشیب میباشد و به همین دلیل بررسی و تشخیص این نوسانات در این بازار از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به این اندیکاتور atr نیز کاربرد بسیاری در فارکس دارد. با وجود این که روش های متعددی در بازار فارکس برای محاسبات نوسان قیمت از جمله روش انحراف معیار نسبت های قیمت لگاریتمی مطرح شده است اما اکثر معامله گران فارکس ترجیح می دهند که برای بررسی نوسان و تعیین حد ضرر در نمودار از روش atr استفاده کنند.
اندیکاتور atr در ارز دیجیتال هم کاربرد دارد؟
تحلیل تکنیکال یکی از مهم ترین بخش های معامله در بازار ارزهای دیجیتال می باشد. از همین رو اندیکاتور ها و اسیلاتور های متعددی برای تحلیل نوسان قیمت ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. سرمایه گذاران بازار ارزهای دیجیتال با استفاده از اندیکاتور atr حرکت به سمت بالا و یا پایین را اندازه گیری می کنند و این گونه احتمال حرکت قیمت به سمت نقاط حمایت و مقاومت های مشخص شده در نمودار رمز ارزها را حدس می زنند.
اندیکاتور atr در تریدینگ ویو چگونه استفاده می شود؟
برای استفاده از اندیکاتور atr در تریدینگ ویو ابتدا باید در قسمت بالایی سایت گزینه Indicators را انتخاب کرده و سپس عبارت ATR را جستجو کنید. حال آن را به نمودار خود اضافه کنید. این اندیکاتور به صورت پیش فرض بر روی عدد ۱۴ تنظیم است اما شما می توانید آن را مطابق استراتژی خود را تغییر داده و برای تغییر عدد یا رنگ آن باید به قسمت پایین نمودار و بر روی اندیکاتور atr بروید، در این قسمت کادری به نام settings وجود دارد که با ورود به آن می توانید تنظیمات این اندیکاتور را مطابق نیاز خود تغییر دهید.
نکته قابل توجه این است که با استفاده از این اندیکاتور شما فقط می توانید نوسان را مشاهده کنید بنابراین نباید اساس معامله قرار گیرد به همین خاطر بیشتر تحلیلگران از این اندیکاتور برای تایید استراتژی خود استفاده می کنند.
معایب این اندیکاتور
یکی از مهم ترین معایبی که در رابطه با اندیکاتور atr وجود دارد این است که این اندیکاتور جهت حرکت قیمت را نشان نمیدهد. بنابر این در صورتی که روند قیمت در نمودار یک روند صعودی باشد و بازار دچار ریزش و نزول شود این اندیکاتور همچنان صعودی بودن بازار را نشان می دهد و این امر موجب تفسیر اشتباه تحلیلگر خواهد شد.
از دیگر معایب این اندیکاتور است که گاهی اوقات در بازار به خاطر پامپ ها و دامپ های سرمایه گذاران در بازار ممکن است شاهد صعودی بودن قیمت در نمودار اندیکاتور atr باشیم و در این شرایط اندیکاتور به تحلیلگر سیگنال فروش می دهد در صورتی که ممکن است این سیگنال غلط باشد. بنابراین در تحلیل بازار نباید صرفاً به اندیکاتور rsi اکتفا کرد بلکه باید آن را در کنار ابزار های دیگر تحلیل مورد استفاده قرار داد.
سازنده این اندیکاتور چه کسی است؟
اندیکاتور atr برای بررسی میزان نوسانات موجود در بازار مورد استفاده قرار می گیرد. این اندیکاتور در سال ۱۹۷۸ توسط شخصی به نام Welles Wilder مطرح شد و در کتاب مفاهیم جدید در سیستمهای معاملاتی تکنیکال به عنوان یک روش و ابزار مورد استفاده در تحلیل تکنیکال معرفی شد.
آیا دانستن فرمول های اندیکاتور atr الزامی است؟
فرمول های مربوط به محاسبه اندیکاتور atr پیچیده و تخصصی می باشد شما نیازی به یادگیری و دانستن این فرمول ها ندارید. آنچه که مهم است این که شما بتوانید از این ابزار در تحلیل تکنیکال خود استفاده کنید و بدانید که چطور باید با استفاده از این اندیکاتور برای خود یک استراتژی معاملاتی ایجاد کنید.
آیا این اندیکاتور برای حد ضرر به کار می آید؟
همان طور که در مطالب بالا بیان کردیم یکی از کاربرد های اندیکاتور atr برای تعیین حد ضرر در نمودار می باشد. نقطه حد ضرر در واقع موقعیتی است که تحلیل گر باید دارایی خود را بفروشد و به اصطلاح معامله را تمام کند. مشخص کردن حد ضرر برای هر معامله بسیار مهم است و با تعیین آن زمانی که بازار به صورت ایده آل ادامه نداشت و به این حد رسید با فروش آن از ضرر بیشتر جلوگیری می شود.