گس اتریوم که یکی از چالشی ترین مباحث این روز های ارز دیجیتال می باشد، در منابع مختلف با کاستی های زیادی برای علاقه مندان توضیح داده شده است در نتیجه در این متن به صورت جامع تمام اطلاعاتی که در این خصوص نیاز دارید را گردآوری نموده ایم. پس با صرافی ارز دیجیتال بیستکس همراه شوید تا به کامل ترین ها دست پیدا کنید.
گس اتریوم چیست؟
برای درک بهتر گس اتریوم باید معنای اتریوم را بدانیم، گس اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری است که به اجرای دقیق یک سری محاسبات ریاضی می پردازد. این محاسبات به صورت هم زمان بر روی تعداد زیادی از کامپیوتر ها در حال انجام است که گره یا همان نود (node) ها را بوجود می آورند.
در حالی که هر کسی می تواند نقش یک نود را در شبکه (بلاک چین) اتریوم داشته باشد به بعضی از فعال ترین نودها (گره ها) ماینر یا “استخراج کننده” می گویند. دو وظیفه اصلی ماینر ها: 1. حفظ شبکه از خطر حمله و نفوذ 2. الویت بندی پردازش محاسبات می باشد که در حقیقت بدون ماینر ها هیچ تراکنشی بر روی blockchain انجام نمی شود.
روزانه تعداد بی شماری دستگاه ماینر در حال کار هستند و ماینر ها مسئولیت بررسی و تایید تمامی تراکنشات و معاملات گذشته و فعلی شبکه را به عهده دارند. با توجه به این که برای انجام هر کاری ابتدا باید بهای آن پرداخت شود، کاربران شبکه اتریوم که در حال خرید و فروش سهام خود هستند، می بایست کارمزدی را به ماینر ها یا همان استخراج کنندگان جهت پرداخت هزینه های برق دستگاه ماینر و همچنین حقوق پرسنل بپردازند. برای این که بتوانیم کارمزد ماینر ها را به خوبی اندازه گیری کنیم واحدی کمی و عددی را بیان می کنیم که به آن “گس” می گویند.
برای به حرکت در آوردن یک قطار می بایست اول با پرداخت پول (اتر) به میزانی زغال سنگ به عنوان سوخت (گس) خریداری کنیم. زغال سنگ را می توانیم همان گس تصور کنیم. در بلاک چین اتریوم هزینه ای که برای خرید گس پرداخت می شود به استخراج کنندگان ( ماینر ها) که وظیفه تایید تراکنشات و حفظ امنیت را به عهده دارند تعلق می گیرد.
اما نکته ای که این جا بسیار حائز اهمیت است، این می باشد که اتریوم در یک شبانه روز تعداد محدودی تراکنش را می تواند انجام دهند. بنابراین ماینر ها براساس در خواست های ارسال شده اولویت بندی می کنند و کاربران می توانند با مقداری صبر برای انجام تراکنش هایتان میزان گس خود را کاهش دهند و یا در صورت لزوم با پرداخت هزینه گس بیشتر تراکنش خود را در اولویت های بالاتری قرار دهند. ماینر ها پس از دریافت گس، تراکنش های شما را به یک بلاک تبدیل می کنند.
انتخاب نام GAS در این سیستم به این دلیل بوده است که گس به معنای همان گاز یا سوخت است. همان طور که برای به حرکت در آوردن اتومبیل ما احتیاج به سوخت داریم و باید به جایگاه سوخت برویم در انجام معاملات هوشمند هم ما احتیاج به “گس” داریم.
- با به میان آمدن بحث ماینر ها پیشنهاد می شود تا مقاله انواع ماینر اتریوم را مطالعه کنید.
ویژگی های گس اتریوم چه می باشد؟
مهم ترین ویژگی گس این است که در بستر اتریوم انجام می شود. تمام محاسبات ریاضی برای انجام معاملات از قبل حاضر شده است و این باعث افزایش سرعت در کار می شود و در یک عملیات هرچه میزان گس شما بالاتر باشد تایید تراکنش نیز سریع تر انجام می شود. این در حالی است که ممکن است به دلیل میزان پایین گس تراکنش شما مدت ها در صف انتظار بماند.
دومین موضوع مهم گس در واقع حقوق ماینر ها براساس میزان فعالیت و مصرف برق و استهلاک دستگاه می باشد. از جمله فعالیت ماینر ها که به کمک گس انجام می شود، می توان به این امر اشاره کرد که جلوی شلوغی و حملات اسپم ها را گرفته و خنثی می کنند تا شلوغی شبکه باعث افزایش قیمت گس ها می شود و دیگر برای اسپمر ها اجرای تراکنش های بالا با سود پایین ارزشی ندارد.
سومین مسئله گس ها به غیر از انجام تراکنشات ارز دیجیتال اتریوم برای توکن ERS-20 هم استفاده می شوند و خوبی این ماجرا به این است که شما برای انجام تراکنشات خود نیاز به خرید و نگهداری ارز ندارید و مبلغ گس به طور خودکار از حساب دیجیتال شما کسر خواهد شد.
قیمت گس اتریوم چقدر است؟
GAS یکی از شکل های ارز دیجیتال بوده که در ارزش بازار تا به امروز حدود 63.54 میلیون دلار است. گس رتبه 550 بازار را به خود اختصاص داده و سهم 0.002 درصدی از ارزش کل بازار را به احتساب خود در آورده است.
با توجه به این که ماینر ها خود تراکنش هایی را که می خواهند انتخاب می کنند و اصولا هم تراکنشاتی را تایید می کنند که میزان گس بالاتری داشته باشد. در این مقوله هیچ گونه ثباتی وجود ندارد و حتی ممکن است هزینه گس اتریوم با ترافیک شبکه افزایش نیز پیدا کند زیرا تراکنشات و بلاک های بیشتری به رقابت با هم ادامه می دهند.
میانگین قیمت گس اتریوم اغلب حدود ۲۰ گیگاوی و هر گیگاوی معادل با ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۱ اتریوم است و به علت پایین بودن مبلغ گس شما به هر مقدار که بخواهید می توانید گس خریداری کنید و اگر مقدار خریداری شده بیشتر از میزان مصرفی باشد مابقی به حساب کاربری شما عودت داده می شود.
در سیستم شبکه اتریوم خود سرمایه گذاران هستند که میزان قیمت گس ها را تعیین می کنند. معمول است که ماینر ها در ابتدا خود را در استخری می اندازند که میزان پول بیشتری برایشان داشته باشد. البته این درست است که در زمان های حساس میزان گس بالاتر می رود اما در این هنگام مزایده ای نیز اجرا می شود.
شاید برایتان این سوال بوجود بیاید که پس چگونه قیمتی را پیشنهاد بدهیم که هم برای ما به صرفه باشد و هم ماینر ها سریع تر انتخاب کنند. در این مواقع باید بگوییم که کیف پول ها و قیمت های پیشنهادی وجود دارد که طرفین می توانند به توافق برسند. حتی شخص کاربر می تواند این میزان را برای تعجیل در کار بالا ببرد یا در صورتی که مبلغ پیشنهادی را قبول نداشت، می تواند میزان را کاهش دهد که در این صورت نباید توقع انجام سریع تراکنش خود را داشته باشد.
معایب گس شبکه اتریوم
پر هزینه بودن ایجاد قرارداد های هوشمند و بالا رفتن بیش از حد قیمت توسعه دهندگان یکی از هنجار های مهم در این معقوله بوده است. شاید از معایب گس شبکه اتریوم بتوان به این مورد اشاره کرد.
گس فی اتریوم چیست؟
گس فی یک طرح تشویقی برای استخراج کنندگان است. هر چه ماینر ها بیشتر باشند هش ریت (hashrate) بیشتر شده و سرعت و امنیت هم به تناسب بیشتر می شود. اتریوم هم مانند هر شبکه اثبات کار همتا به همتای دیگری نیاز دارد که این موضوع وابسته به هش ریت ماینرها است.
پس سیستم باید جوایز و پاداش هایی را در نظر بگیرد که باعث تشویق و جذب بیشتر ماینر ها شود. وجود گس فی در شبکه اتریوم یک الزام است.
گس لیمیت چیست؟
به بیشترین حد پرداخت برای انجام یک معامله گفته می شود. در مثال سوخت گس لیمیت همان میزان سوختی است که کاربر مستلزم می شود برای شروع حرکت استفاده کند. در حالت عادی زمانی که از گس صحبت می شود منظور همان گس لیمیت می باشد. در حال حاضر برای تراکنشات معمول از حدود 21 هزار گس و دیگر معاملات بسته به میزان معامله پرداخت می شود.
گس پرایس چه می باشد؟
همان طور که قبلا گفته شد گس لیمیت بیشترین میزان پرداخت است و در نتیجه گس پرایس به مقدار هزینه ای گفته می شود که کاربر متقبل می شود برای گس لیمیت پرداخت کند. یعنی اگر گس لیمیت بنزین بوده، گس پرایس هزینه پرداخت پول بنزین بوده است.
حالا که معنی گس پرایس و گس لیمیت را دانستیم به راحتی می توانیم کارمزد شبکه اتریوم را اندازه گیری کنیم. بد نیست بدانید کارمزد شبکه اتریوم برابر است با حاصل ضرب گس لیمیت و گس پرایس که به راحتی برای شما قابل اندازه گیری است.
جدول اطلاعات
در جدول اطلاعات قسمت زیر به مهم ترین نکات پیرامون گس اتریوم اشاره شده است.
موضوع | گس اتریوم |
گس اتریوم چیست؟ | یک پلتفرم نرم افزاری است که به اجرای دقیق یک سری محاسبات ریاضی می پردازد. |
گس اتریوم بر روی کدام بلاک پین فعال است؟ | بلاک چین اتریوم |
آیا گس در اتریوم هم وجود دارد؟ | خیر |
گس لیمیت چیست؟ | بیشترین حد پرداخت برای انجام یک معامله |
چرا gas در ارزهایی نظیر بیت کوین وجود ندارد؟
بیت کوین یک سیستم پولی دیجیتال است. هدف بنیانگذار آن قطع دست واسطه و به اختیار گرفتن کامل کنترل و مدیریت دارایی ها توسط خود افراد بود. در این سیستم تمامی مدیریت ها براساس رای و نظر خود کاربران بوده و افراد به طور مستقیم در تصمیم گیری ها نقش داشته اند.
به همین دلیل این سیستم غیرمتمرکز خوانده شده و هیچ سازمان متمرکزی نظیر بانک مرکزی یک کشور روی آن تسلط نداشته است. بیت کوین اولین سیستم ارز دیجیتال بوده و قطعا دارای نقص هایی نیز می باشد و برای جلوگیری از محدودیت ها آلت کوین ها بوجود آمدند که معروف ترین و برترین آلت کوین، اتریوم است.
بیت کوین توانست یک سری معاملات پولی را بدون هیچ شرط و شروطی امکان پذیر کند که این موضوع باعث نگرانی کاربران می شد. اما خوشبختانه این ویژگی در توسعه اتریوم در نظر گرفته شد و گس مفهوم خودش و در ارز دیجیتال پیدا کرد.
ویتالیک با اجرای یک سیستم برنامه نویسی پیچیده توانست شبکه ای را به وجود بیاورد که غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین باشد و از طرفی بتواند معاملات و تراکنشات شرطی را پوشش دهد.
smart contract چیست؟
اسمارت کانتراکت ها بستر هایی هستند که کاربران می توانند در محیطی شفاف، بدون ناسازگاری و خودکار بدون حضور واسطه مبادلاتی و انجام دهند. اتریوم بزرگ ترین فضای ارز دیجیتال در این خصوص می باشد که گس به نوعی پول رایج برای مبادلات در این سیستم می باشد.
در این قرارداد دو یا چند نفر بدون شناخت از یک دیگر اما با اعتماد بر هم قراردادی را تنظیم می کنند. این قرارداد در سیستم هوشمند ثبت می شود و طرفین با حضور قردادی که برای دیگران اشکار است، وارد مبادلات خود می شوند و در صورت نقض یا کوتاهی هریک از طرفین قرارداد هوشمند که غیر قابل تغییر است نمایان می شود.
روزانه مبلغی از دارایی ما توسط واسطه ها خواسته یا ناخواسته کم می شود که اسمارت کانترکت با ارائه گس در اتریوم باعث حذف واسطه ها شده و این موضوع منفعت خریدار و فروشنده را در پیش دارد.
انتقاداتی که در این شاخه وجود داشته است؟
همراه با تسهیلاتی که در موارد بالا ذکر شد، یک سری معایب هم این شبکه ارز دیجیتال دارند. مبنی بر این که یک هکر یا دولت ها می توانند بدون اطلاع ما دسترسی داشته باشند که قطعا دلخواه هیچ کسی نیست. اما این کار از طریق اعمال نفوذ یا حمله به شخص سوم می توان انجام داد و به راحتی اطلاعات را دزیده و پخش کنند.
ماشین مجازی اتریوم چیست؟
ماشین مجازی اتریوم یک پردازشگر قوی قرارداد های هوشمند است که اتریوم از آن برخوردار شده است و اولین پلتفرمی بوده که از ماشین مجازی رونمایی کرده است. با ایجاد یک کد ساده مثل ERC-20 یا حتی کد های پیچیده تری اساس یک برنامه غیرمتمرکز را ساخت.
از طرفی هم هر کد دارای یک هزینه پایه است. از مزایای این ماشین مجازی می توان به موضوع اعتبار سنجی معاملات، آدرس ها و امضای طرفین اشاره کرد. همچنین محاسبه هزینه و تحقق معاملات مختلف به راحتی انجام می شود.
با توجه به مزایای بسیار ماشین مجازی، اما نباید از این غافل بشیم که این سیستم نوپاست و به روزرسانی قرارداد های هوشمند دشوار است. در صورتی که نظر و پیشنهادی در خصوص گس اتریوم دارید و یا سوالی برای شما هنوز وجود دارد با مشاورین سایت بیستکس در تماس باشید.
گس اتریوم چگونه محاسبه می شود؟
گس اتریوم برای اندازه گیری منابع محاسباتی مورد نیاز برای انجام تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می شود. در واقع واحدی است که میزان پردازش مورد نیاز برای انجام یک تراکنش را نشان می دهد. این منابع محاسباتی شامل ذخیره سازی داده ها، پردازش تراکنش ها و تغییر وضعیت بلاکچین است. به عبارت دیگر، گس اتریوم میزان انرژی پردازشی است که شبکه برای پردازش هر تراکنش مصرف می کند.
محاسبه گس اتریوم به صورت مستقیم به نوع عملیات بستگی دارد. به طور مثال، یک تراکنش ساده انتقال اتر به آدرس دیگری معمولاً به گس کمتری نسبت به اجرای قراردادهای هوشمند پیچیده نیاز دارد. این قراردادها شامل اعمال تغییرات در وضعیت شبکه هستند و برای انجام این تغییرات نیاز به پردازش های پیچیده تری دارند. در این میان، گس لیمیت اتریوم نیز نقش حیاتی دارد. گس لیمیت نشان دهنده حداکثر میزان گسی است که یک تراکنش می تواند برای انجام آن مصرف کند. اگر گس لیمیت تنظیم شده توسط کاربر کافی نباشد، تراکنش در میانه مسیر متوقف شده و رد می شود.
بر عکس، اگر گس لیمیت بیش از حد زیاد باشد، هزینه های اضافی برای کاربر ایجاد می شود. از این رو به طور مستقیم به هزینه تراکنش ها افزوده می شود. علاوه بر این، قیمت گس اتریوم به طور پویا و بر اساس تقاضای شبکه تغییر می کند. در هنگام شلوغی شبکه، که تعداد تراکنش ها افزایش می یابد، قیمت گس اتریوم بالا می رود. بنابراین، برای محاسبه دقیق گس، باید هم به میزان گس مورد نیاز برای عملیات و هم به قیمت گس توجه کرد. این فرآیند محاسبه به طور مداوم در حال تغییر است. زیرا تغییرات در وضعیت شبکه، تعداد تراکنش ها و تقاضای کاربران باعث نوسانات قیمت گس می شود.
چگونه می توان تراکنش های ارزان تری با گس اتریوم انجام داد؟
اولین روش برای کاهش هزینه گس، بهینه سازی گس اتریوم است. به طور خاص، در صورتی که شما از قراردادهای هوشمند استفاده می کنید، بهتر است که کد آن ها را بهینه کنید تا تعداد محاسبات و عملیات های پردازشی کمتری انجام شود. به این ترتیب، گس مورد نیاز برای اجرای آن قراردادها کاهش می یابد. به عنوان مثال، می توانید از قراردادهای ساده تر به جای پیچیده ترین ها استفاده کنید تا مصرف گس به حداقل برسد.
علاوه بر این، زمان ارسال تراکنش ها یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند هزینه گس را کاهش دهد. همان طور که می دانید، قیمت گس اتریوم به طور متغیر تغییر می کند. معمولاً در زمان های شلوغی شبکه، که تراکنش ها زیاد هستند، قیمت گس بالاتر می رود. به طور معمول، بهترین زمان برای ارسال تراکنش ها زمانی است که شبکه کمتر شلوغ باشد. این زمان ها معمولاً در ساعات شب یا آخر هفته ها اتفاق می افتد.
همچنین، استفاده از لایه های دوم اتریوم می تواند به کاهش هزینه ها کمک کند. این لایه ها به شما امکان می دهند که تراکنش ها را به صورت خارج از زنجیره انجام دهید. در نهایت تنها نتیجه نهایی آن ها را در بلاکچین اصلی ثبت کنید. به این ترتیب، هزینه گس به طور قابل توجهی کاهش می یابد، زیرا دیگر نیازی به پردازش مستقیم تراکنش ها در بلاکچین اصلی نیست.
چرا برخی تراکنش ها در شبکه اتریوم به دلیل گس رد می شوند؟
شبکه اتریوم به طور دائم نیاز به گس برای انجام تراکنش ها و پردازش قراردادهای هوشمند دارد. اما زمانی که مقدار گس اختصاص داده شده به یک تراکنش کافی نباشد، این تراکنش رد می شود. یکی از دلایل اصلی این امر، عدم تنظیم صحیح گس لیمیت اتریوم است. هر تراکنش یا اجرای قرارداد هوشمند نیاز به یک میزان مشخص گس دارد که بر اساس پیچیدگی عملیات متفاوت است. برای مثال، انتقال ساده اتر به یک آدرس ممکن است فقط چند گس مصرف کند. اما اجرای یک قرارداد هوشمند پیچیده می تواند نیاز به گس زیادی داشته باشد.
بنابراین، اگر کاربر گس لیمیت مناسبی برای تراکنش خود تنظیم نکند، شبکه قادر به انجام آن نخواهد بود و تراکنش رد می شود. علاوه بر این، قیمت گس اتریوم نیز نقش مهمی در این مسئله دارد. در زمان های شلوغی شبکه، که تقاضا برای انجام تراکنش ها افزایش می یابد، قیمت گس بالا می رود. اگر شما گس لیمیت را به طور دقیق تنظیم نکرده باشید یا قیمت گس را به درستی در نظر نگرفته باشید، ممکن است تراکنش شما با موفقیت انجام نشود. در بسیاری از موارد، برای جلوگیری از رد شدن تراکنش ها به دلیل گس، توصیه می شود که کاربران همیشه اطمینان حاصل کنند که مقدار گس لیمیت به طور صحیح و بر اساس نیاز تراکنش تنظیم شده باشد.
چرا انتقال توکن ها در شبکه اتریوم به گس بیشتری نیاز دارد؟
انتقال توکن نسبت به ارسال اتر نیاز به گس بیشتری دارد. دلیل اصلی این تفاوت، این است که توکن ها معمولاً به عنوان قراردادهای هوشمند پیاده سازی می شوند و هر انتقال توکن معمولاً شامل چندین عملیات مختلف است. برای مثال، زمانی که یک توکن به یک آدرس جدید منتقل می شود، باید موجودی حساب ها بروزرسانی شود و تراکنش بلاکچین ثبت شود.
این عملیات ها نیاز به منابع بیشتری دارند و در نتیجه هزینه تراکنش در اتریوم برای انتقال توکن ها نسبت به انتقال اتر بیشتر است. از طرفی، بسیاری از توکن ها در اتریوم بر اساس استانداردهای طراحی شده اند که از قراردادهای هوشمند برای مدیریت انتقال ها استفاده می کنند. این قراردادها باید اطلاعات مختلفی را پردازش کنند و وضعیت ها را بروزرسانی کنند، که این کار باعث مصرف بیشتر گس می شود.
آیا انتقال به اتریوم 2.0 هزینه گس اتریوم را حذف می کند؟
اتریوم 2.0، که به عنوان یکی از بزرگ ترین بروزرسانی های شبکه اتریوم شناخته می شود، بسیاری از مشکلات موجود در نسخه فعلی را حل می کند. از جمله مشکلات می توان به مقیاس پذیری و کارایی اشاره کرد. انتقال از مکانیزم اجماع Proof of Work به Proof of Stake قرار است هزینه های گس را به طور چشمگیری کاهش دهد. اما این بدان معنا نیست که هزینه گس به طور کامل حذف خواهد شد. همچنان برای انجام تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند، گس لازم خواهد بود.
هدف اصلی اتریوم 2.0 این است که با استفاده از شاردینگ و مکانیزم اجماع اثبات سهام، کارایی و مقیاس پذیری شبکه را بهبود بخشد. این به معنای افزایش سرعت پردازش تراکنش ها است که ممکن است به کاهش هزینه گس در برخی از زمان ها کمک کند. اما همچنان گس برای انجام هر تراکنش یا اجرای قراردادهای هوشمند ضروری خواهد بود، زیرا هر تراکنش به منابع محاسباتی نیاز دارد.
آیا محدودیت گس اتریوم باعث کاهش امنیت شبکه می شود؟
گس لیمیت اتریوم یکی از ویژگی های کلیدی این شبکه است که از لحاظ امنیتی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در واقع، این محدودیت به طور مستقیم با امنیت شبکه در ارتباط است. نه تنها موجب بهینه سازی منابع، بلکه از بروز مشکلات امنیتی جلوگیری می کند. گس لیمیت به طور کلی تعیین کننده حداکثر مقدار گسی است که برای یک تراکنش خاص می توان استفاده کرد. این کار باعث می شود که از حملات سو استفاده ای مانند حملات هکرها جلوگیری شود.
در صورتی که محدودیت گس اتریوم وجود نداشت، ممکن بود افراد با سو استفاده از ظرفیت شبکه، تراکنش هایی با مصرف گس بسیار زیاد ارسال کنند. این کار منجر به کندی و حتی در برخی مواقع توقف شبکه می شد. به همین دلیل، محدودیت گس اتریوم از بروز چنین حملاتی جلوگیری می کند. تضمین می کند که منابع شبکه به طور بهینه تقسیم شوند. علاوه بر این، گس لیمیت باعث می شود که تنها تراکنش هایی که واقعاً به منابع پردازشی نیاز دارند، انجام شوند. در صورتی که تراکنش ها بدون محدودیت گس انجام شوند، ممکن است تراکنش های بی مورد و اضافی شبکه را شلوغ کرده و آن را از حالت عادی خارج کنند. این کار می تواند باعث آسیب به امنیت و پایداری شبکه شود.
حذف کامل گس اتریوم شدنی است؟
گس به عنوان یک مکانیزم انگیزشی عمل می کند. این مکانیزم تضمین می کند که ماینرها در اتریوم 1.0 یا ولیدیتورها در اتریوم 2.0 انگیزه کافی برای پردازش تراکنش ها و تأیید بلوک ها داشته باشند. گس همچنین به جلوگیری از حملات اسپم کمک می کند. بدون گس، مهاجمان می توانند تعداد زیادی تراکنش بی فایده یا عملیات بی پایان را در شبکه ارسال کنند و منابع شبکه را از بین ببرند. حتی در اتریوم 2.0 که به مکانیسم اجماع اثبات سهام منتقل شده است، گس همچنان وجود دارد.
هرچند ارتقاهای جدید مانند شاردینگ و استفاده از شبکه های لایه دوم باعث کاهش هزینه های گس شده اند، اما حذف کامل آن عملی نیست. بنابراین، گس برای عملکرد پایدار، امنیت شبکه و جلوگیری از سو استفاده های احتمالی ضروری است. تغییراتی که در آینده اتفاق می افتد ممکن است هزینه گس را کاهش دهد. اما حذف کامل گس باعث اختلال در ساختار و عملکرد شبکه خواهد شد.
چرا هزینه گس اتریوم برای برخی کاربران بسیار بالا است؟
برخی کاربران برای تراکنش های ساده مانند ارسال اتر هزینه کمتری پرداخت می کنند. اما زمانی که تراکنش شامل اجرای یک قرارداد هوشمند پیچیده باشد، مقدار گس مصرفی افزایش می یابد. به عنوان مثال، اجرای یک قرارداد مالی دیفای که شامل محاسبات پیچیده و تعامل با چندین قرارداد دیگر است، به گس بیشتری نیاز دارد. این مسئله به طور مستقیم بر هزینه تراکنش در اتریوم تأثیر می گذارد.
یکی از دلایل اصلی بالا بودن هزینه گس، ازدحام شبکه اتریوم است. زمانی که تعداد زیادی کاربر به طور همزمان قصد انجام تراکنش یا اجرای قرارداد هوشمند در شبکه را دارند، رقابت برای گنجاندن تراکنش ها در بلاک های محدود افزایش می یابد. ماینرها یا ولیدیتورها تراکنش هایی را انتخاب می کنند که بالاترین هزینه گس را پیشنهاد داده اند. این امر باعث افزایش قیمت گس اتریوم در کل شبکه می شود.
گس لیمیت اتریوم، که نشان دهنده حداکثر گس قابل استفاده در هر بلاک است، ظرفیت محدودی دارد. اگر تعداد تراکنش های ارسال شده به شبکه از ظرفیت بلاک ها بیشتر باشد، کاربران باید برای جذب توجه ماینرها هزینه بیشتری پیشنهاد کنند. این محدودیت به خصوص در زمان های اوج فعالیت، باعث افزایش هزینه می شود. هزینه گس به صورت Gwei محاسبه می شود. با افزایش قیمت اتر در بازار، هزینه گس نیز به طور نسبی برای کاربران گران تر می شود. به عبارت دیگر، حتی اگر مقدار گس ثابت باشد، ارزش دلاری آن در زمان افزایش قیمت اتر بالا می رود.
گس اتریوم در کیف پول MetaMask چگونه کار می کند؟
این کیف پول به عنوان یک ابزار حیاتی برای انجام تراکنش ها و تعامل با قراردادهای هوشمند عمل می کند. MetaMask که یکی از محبوب ترین کیف پول های دیجیتال برای شبکه اتریوم است، به کاربران امکان می دهد هزینه های گس را برای تراکنش های خود مدیریت و بهینه سازی کنند. MetaMask به طور خودکار مقادیر پیشنهادی را بر اساس وضعیت فعلی شبکه و پیچیدگی تراکنش تعیین می کند. اما کاربران می توانند این مقادیر را به صورت دستی تغییر دهند.
MetaMask با استفاده از الگوریتم های پیشرفته، مقدار گس پیشنهادی را بهینه سازی می کند تا کاربران هزینه اضافی پرداخت نکنند. این کیف پول همچنین امکان تنظیم دستی قیمت گس و گس لیمیت را فراهم می کند. به این ترتیب کاربران می توانند تراکنش های خود را بر اساس بودجه و نیازشان مدیریت کنند. در زمان هایی که شبکه اتریوم شلوغ است، MetaMask قیمت گس پیشنهادی را افزایش می دهد تا تراکنش ها سریع تر تأیید شوند.
اگر کاربر مقدار گس کمتری تعیین کند، تراکنش ممکن است با تأخیر مواجه شود یا اصلاً تأیید نشود. در چنین شرایطی، MetaMask به کاربر هشدار می دهد که احتمالاً تراکنش رد خواهد شد و توصیه می کند قیمت گس را افزایش دهد. MetaMask هزینه های گس را به صورت تخمینی در واحدهای اتر و دلار نمایش می دهد. این قابلیت به کاربران کمک می کند تا بهتر متوجه شوند که تراکنش چقدر برایشان هزینه خواهد داشت. در نهایت، MetaMask ابزاری بسیار کارآمد برای مدیریت گس اتریوم است. این کیف پول با ارائه تنظیمات دقیق، انتخاب های سریع و پیش بینی هزینه ها، به کاربران کمک می کند تا تراکنش های خود را با کمترین هزینه و بیشترین سرعت انجام دهند.
سوالات متداول
در صورت خرید گس پرایس بیشتر هزینه من از بین می رود؟ باتوجه به وجود سیستم کانتراکت این هزینه در صورتی که توسط ماینر ها استفاده نشود به حساب شمار برمی گردد.
نرم افزاری برای محاسبه کارمزد شبکه اتریوم وجود دارد؟ اگر برای شما محاسبه کارمزد گیج کننده است باید نوید این را بدهیم که این سیستم به صورت خودکار تمامی موارد را محاسبه می کند
تراکنش وارد کیف پول من نشده است، چه راه کاری را برای حل موضوع انجام دهم؟ از ثبت تراکنش از طرف فرستنده مطمئن شوید. مدت زمان ثبت را چک کنید. از درستی آدرس کیف پول مطمئن شوید.
چگونه رمز عبور کیف پولم را بازیابی کنم؟ متاسفانه به علت محرمانگی این گونه نرم افزار ها هیچگونه ایمیل و شماره ای از فرد دریافت نمی شود اگر رمز عبور خود را فراموش کردید راهی برای بازگشت وجود ندارد مگر آن که از کیف پول پشتیبان گرفته باشید که در این صورت می توانید موجودی خود را به کیف پول جدید بازیابی کنید.
اگر کیف پولم تحریم شود، تمامی پولم بی ارزش می شود؟ کسی که اطلاعاتی کافی در رابطه با بلاک چین داشته باشد از این بابت نگران نیست. در صورتی که یکی از IP های ایرانی مسدود شود می توانیم با بکاپ گرفته شده ارزمان را به کیف جدید منتقل کنیم.
تغییر قیمت گس به چه عاملی بستگی دارد؟ در زمان های اوج ترافیک ماینرها گس های بیشتر را در اولویت قرار می دهند
چرا باید گس اتریوم بخریم؟ اگر ماینر ها نباشند تعادل و تداوم سیستم به کلی بهم می ریزد. خرید گس اتریوم باعث پرداخت حقوق ماینر ها شده و از طرفی امنیت هم تامین می شود. ناگفته نماند برای تایید تراکنش ها به ماینر ها و به همین ترتیب به گس احتیاج داریم.