تبلیغات
اندیکاتور rsi مقالات آموزشی

تنظیمات اندیکاتور rsi در تریدینگ ویو برای نوسان گیری حرفه ای

  • توسط sara
  • 13 دقیقه

اندیکاتور های متعددی توسط ریاضیدانان و اقتصاد دانان برجسته مطرح شده است که هر کدام با توجه به نیاز بازار می توانند مورد استفاده قرار گیرند. اندیکاتور ‏rsi یکی از همین انواع اندیکاتور ها می باشد که برای بررسی قدرت بازار و معاملات مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مقاله در صرافی ارز دیجیتال بیستکس به معرفی اندیکاتور rsi و کاربرد های آن در عرصه های مختلف بازار های مالی خواهیم پرداخت.

اندیکاتور rsi چیست

اندیکاتور rsi چیست؟

اندیکاتور rsi یا همان شاخص قدرت نسبی برگرفته شده از عبارت Relative Strength Index می باشد. این اندیکاتور یکی از کاربردی ترین اندیکاتور ها برای سرمایه گذاران و تحلیل گران در بازار است. کاربرد این اندیکاتور در تحلیل به این صورت است که با استفاده از آن تحلیل گر می‌ تواند قدرت خریدار و فروشندگان را و به طور کلی قدرت بازار را نسبت به یک دیگر بسنجد و مورد ارزیابی قرار دهد که این تحلیل معمولاً در یک بازه زمانی ۱۴ روزه صورت می گیرد.

به طور کلی روش محاسبه در این اندیکاتور به این صورت آنالیز می شود. این شاخص به عنوان یک نوسانگر نما بین دو خط افقی مدام در نوسان است تا مقادیری را در بازه ۰ تا ۱۰۰ بیان کند. در اندیکاتور rsi دو سطح ۷۰ و ۳۰ به عنوان سطوح پایه در نظر گرفته می شود، به این صورت که در صورتی که در یک نمودار rsi بر روی عدد ۷۰ یا بالاتر از آن قرار گیرد به این معنا است که احتمالاً تقاضا برای خرید دارایی مورد نظر افزایش خواهد یافت و در این شرایط قیمت دارایی ها بیش از حد انتظار بازار افزایش خواهد یافت.

اما در صورتی که روند نمودار طوری باشد که خط rsi نزدیک به عدد ۳۰ یا پایین تر از آن قرار گیرد این طور تفسیر می شود که احتمالاً میزان عرضه در بازار افزایش می یابد و این به کاهش شدید قیمت ها بیشتر از انتظارات بازار خواهیم بود. بنابراین با استفاده از چنین تفسیری از میزان عرضه و تقاضا در بازار تحلیل گران و سرمایه گذاران بهتر می توانند تصمیم بگیرند که در چه مواقعی دارایی‌ های خود را خرید یا فروش کنند.

اندیکاتور rsi در تریدینگ ویو چه کاربردی دارد؟

در سایت تریدینگ ویو ابزار های متنوعی برای تحلیل تکنیکال در اختیار معامله گران و تحلیل گران گذاشته شده است یکی از این ابزار های تحلیل اندیکاتور rsi می باشد. برای کار با این اندیکاتور در سایت تریدینگ ویو پس از این که وارد سایت شدید می‌ توانید بر روی فیلد اندیکاتور ‏rsi کلیک کرده و آن را به نمودار خود بی افزایید.

از آن جایی که این اندیکاتور برای یک بازی زمانی ۱۴ روزه در نظر گرفته شده است شما می توانید در سایت تریدینگ ویو آن را مطابق با تشخیص خود تغییر داده و تنظیمات اندیکاتور rzi را هر طور که مایل هستید تغییر دهید.

اندیکاتور rsi paint چیست؟

اندیکاتور rsi paint یکی از اندیکاتور های بسیار پرکاربرد در پلتفرم های ترید مثل متاتریدر و مفید تریدر می باشد. تحلیل گران بازار بورس و فارکس و دیگر عرصه های بازار مالی در موارد بسیار برای تحلیل بازار از این اندیکاتور استفاده می کنند.

در واقع این اندیکاتور به عنوان ابزاری برای سیگنال دهی در rsi مورد استفاده قرار می گیرد. سیگنال های rsi paint به‌ عنوان سیگنال های واگرایی و واگرایی مخفی استفاده می شوند و برای استفاده از این اندیکاتور باید حتماً از استراتژی مرتبط با آن استفاده کرد.

نکته قابل توجه در رابطه با این اندیکاتور این است که توصیه می‌شود در صورتی از این اندیکاتور استفاده شود که با واگرایی های مخفی آشنایی کامل داشته باشید و بعد آن را مورد استفاده قرار دهید. به طور کل این اندیکاتور هم به عنوان ابزار نوسان گیر یا اسکالپ معرفی شده اند.

اندیکاتور rsi در مفید تریدر

اندیکاتور rsi در مفید تریدر چگونه استفاده می شود؟

نرم افزار تحلیلگر مفید تریدر در واقع نسخه بومی شده متاتریدر پنج می باشد. این نرم افزار برای تحلیل بازار بورس ایران و همچنین دیگر بازار های مالی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. سرمایه‌ گذاران ایرانی که در زمینه بازار های سرمایه فعالیت دارند برای تحلیل بازار به وفور از این نرم‌ افزار استفاده می کنند.

در نرم افزار مفید تریدر همچون نسخه اصلی آن ابزار های گوناگونی برای تحلیل تکنیکال ارائه شده است که در بین این ابزار ها اندیکاتور rsi نیز وجود دارد. برای استفاده و کار با این اندیکاتور پس از این که نرم افزار مفید تریدر را بر روی سیستم خود نصب کردید می توانید به قسمت منوی آن مراجعه کرده و اندیکاتور rsi را انتخاب کنید و در صورت تمایل تنظیمات آن را متناسب با نیاز خود تغییر دهید.

جدول اطلاعات

اندیکاتور rsi در واقع یک اندیکاتور نوسانگر هم محسوب می شود. این اندیکاتور با نمایش قدرت حاکم بر بازار تصمیم گیری را برای معامله گران راحت تر کرده و آن ها با توجه به شرایط می‌توانند برای ورود و یا خروج از بازار تصمیم بگیرند. در ادامه این مطلب اطلاعاتی را به صورت اجمالی و خلاصه در رابطه با اندیکاتور rsi در جدولی ارائه شده است که بدین شرح می باشد:

موضوعاندیکاتور rsi
rsi چیست؟یکی از انواع اندیکاتور
نام دیگر اندیکاتور rsi چیست؟شاخص نوسان گر
بازه زمانی درrsi چه مدت است؟دوره ۱۴ روزه
سطوح پایه در rsiسطح ۳۰ و سح ۷۰

اندیکاتور rsi با اندیکاتور واگرایی تفاوت دارد؟

اندیکاتور واگرایی در واقع به عنوان یک استراتژی در اندیکاتور rsi مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت که از واگرایی بین نمودار قیمت و نمودار اندیکاتور rsi در تحلیل های خود با توجه به شرایط بازار مورد استفاده قرار می گیرد.

در واقع همان طور که از مفهوم این واژه برداشت می شود واگرایی در شاخص ‏rsi به منزله دنبال نکردن شرایط بازار می باشد که در این حالت rsi در جهت تضاد حرکت قیمت ها باشد و این شرایط ویژه ای را برای تغییر روند در قیمت‌ ها ایجاد می کند.

برای این که بتوان از واگرایی ها استفاده کرد باید حداقل یکی از فراز ها و یا نشیب هایی که در ایجاد شده است در منطقه اشباع خرید یا اشباع فروش قرار گرفته باشد. به طور کلی واگرایی در شاخص rsi در شرایطی ایجاد می‌ شود که قله های ایجاد شده در نمودار قیمت و شاخص rsi نسبت به قله های قبلی خود در سطحی بالاتر یا پایین تر قرار بگیرند.

اندیکاتور rsi دانلود آسانی دارد؟

با توجه به این که کاربرد های اندیکاتور rsi در تحلیل بازار به خصوص بازار بورس متنوع است. همواره مورد توجه سرمایه گذاران و تحلیل گران در بازار قرار دارد. به همین خاطر همواره به عنوان یک ابزار کلیدی مورد استفاده تحلیلگران در تحلیل تکنیکال می باشد.

در وب سایت های مختلفی فایل اندیکاتور را در ورژن های مختلف و متناسب با سیستم عامل های متاتریدر و مفید تریدر به اشتراک گذاشته شده و می توانید به صورت رایگان دانلود کرده و بر روی سیستم خود نصب کنید. البته باید گفت که معمولاً نسخه های ضعیف تر به صورت رایگان عرضه می شود و نسخه های به روز و پیشرفته تر این اندیکاتور به صورت فروشی در بازار ارائه شده است و تحلیلگران که بخواهند از آن ها استفاده کنند می ‌توانند با پرداخت بهای آن اندیکاتور را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهند.

تعریف اندیکاتور rsi به زبان ساده

اندیکاتور rsi برای اولین بار در سال ۱۹۷۸ توسط شخصی به نام جی ولز ویلدر مطرح شد. او نخستین بار در کتابی به نام مفاهیم جدید در تحلیل تکنیکال این اندیکاتور کاربردی را به عنوان یک سیستم جدید در تحلیل و بررسی چگونگی خرید و فروش سهام و دارایی ها تعریف کرد.

بر این اساس اندیکاتور آر اس آی یا همان شاخص قدرت نسبی مخفف عبارت Relative Strength Index می باشد و اندیکاتوری بازگشتی است که برای تشخیص و تعیین نقاط و سطوح بازگشتی بازار مورد استفاده قرار می گیرد.

این اندیکاتور از گروه اسیلاتور های مومنتوم می باشد. این اندیکاتور نشان دهنده قدرت بازار و قدرت عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان نسبت به یک دیگر می باشد و با توجه به این شاخص قدرت نسبی هم گفته می شود. تحلیلگران زمانی که قصد استفاده از این اندیکاتور را در نرم‌ افزار های تحلیل تکنیکال آن را در زیر نمودار قیمت زمان رسم می ‌کنند.

در زمان های گذشته کار با اندیکاتور آر اس آی و نحوه محاسبه آن بسیار پیچیده و مشکل بود و از طریق فرمول و محاسبات پیچیده ای صورت می گرفت. اما امروزه این اندیکاتور به صورت اتوماتیک و به راحتی در نرم افزار های تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد و به نمایش در می آید.

استفاده از این اندیکاتور در شاخه های مختلف

یکی از مشخصه های اصلی تمامی بازار های مالی و به طور کلی معاملات این است که قیمت در این عرصه متاثر از میزان عرضه و تقاضا در بازار می باشد. از آن جایی که تمامی سرمایه‌ گذاران با این هدف وارد معامله می‌شوند که دارایی خود را در بهترین موقعیت بازار بفروشند و یا این که در مناسب ترین قیمت دارای مورد نظر را خریداری کنند نوسانات قیمت برای آن ها اهمیت زیادی دارد.

اندیکاتور آر اس آی اندیکاتوری است که قدرت خرید و فروش را که دو رکن اساسی تعیین قیمت در بازار هستند را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. به همین جهت اندیکاتور آر اس آی در تمامی عرصه های بازار های مالی از قبیل بورس، فارکس و ارز دیجیتال یک ابزار کاربردی و مفید می باشد که یک تحلیلگر بهترین نقاط ورود و خروج به بازار را به واسطه این ابزار شناسایی می کند. در ادامه به طور اختصاصی کاربرد اندیکاتور rsi را در برخی شاخه های اقتصادی توضیح خواهیم داد.

اندیکاتور rsi در بورس ایران

در چند سال گذشته شاهد رونق بازار بورس ایران و گرایش معامله‌ گران به سرمایه‌ گذاری در این زمینه هستیم. همواره به سرمایه‌ گذاران در این عرصه توصیه می‌شود برای این که موفق به سودآوری در معاملات خود باشند باید تحلیل تکنیکال در این زمینه توجه کنند.

بخصوص آموزش روش کار با اندیکاتور rsi فرا گرفته باشند چرا که بیشترین کاربرد این اندیکاتور در رابطه با بازار بورس و سهام می باشد. می توان از این ابزار در بازار فروش یا خرید بیش از حد انتظار استفاده کرد و به واسطه آن می توان تشخیص داد که آیا روند بازار در بورس به سطح ۵۰ درصد نزدیک شده است یا خیر و این گونه تصمیم گیری در بازار ارز برای سرمایه گذاران راحت‌ تر خواهد بود.

اندیکاتور rsi در فارکس

بازار فارکس یک بازار گسترده با طیف وسیعی از ابزار های معاملاتی می باشد. در آن در کنار جفت ارزها، شاخص ها، سهام ها و فلزات گران بها و بسیاری دیگر از دارایی ها در سطح جهانی معامله می‌شود. برای موفقیت و کسب سود در فارکس پیش بینی روند بازار و این که بازار به سمت چه جهتی متمایل است اهمیت زیادی دارد.

با توجه به این که میزان سود و ضرر در این عرصه زیاد و قابل توجه می باشد باید با تحلیل، ارزیابی و آنالیز دقیق بازار اقدام معامله کرد. به همین خاطر اندیکاتور آر اس آی با نشان دادن قدرت خرید و تمایل بازار به سمت خرید یا فروش می‌تواند بسیار کاربردی و تاثیرگذار باشد.

اندیکاتور rsi در ارز دیجیتال

بازار ارز دیجیتال با خاصیت غیرمتمرکز بودن آن پیش بینی کردن آینده قیمت ها در آن بسیار سخت می باشد و هیچ چیز در این عرصه قطعی و صد در صد نمی باشد. بازار ارزهای دیجیتال در کنار سودآوری زیادی که می‌ تواند برای معامله‌ گران به همراه داشته باشد گاهی ضرر ها غیر قابل جبرانی را موجب شده است. به همین خاطر معامله گرانی که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارند با در نظر گرفتن تمامی شرایط بازار و تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال سرمایه گذاری می کنند.

در بازار ارز دیجیتال یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در قیمت یک رمز ارز میزان عرضه و تقاضا مربوط به آن می باشد. پس هر چه تقاضا برای یک ارز بیشتر باشد به منزله افزایش قیمت و رشد آن خواهد بود. در این زمینه اندیکاتور ‏rsi با نمایش میزان عرضه و تقاضا برای یک ارز تا حدودی وضعیت قیمت آن را در آینده مشخص می کند.

نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که برای تحلیل و پیش بینی آینده بازار در هیچ عرصه ای از بازار های مالی نباید صرفاً به یک اندیکاتور اکتفا کرد و برای بررسی دقیق تر بهتر است از چندین اندیکاتور به صورت ترکیبی استفاده شود.

ویژگی های اندیکاتور rsi

ویژگی های اندیکاتور rsi

ویژگی ها و کارایی های متعددی در رابطه با اندیکاتور rsi مطرح شده است که در ادامه برخی از این ویژگی ها اشاره خواهیم کرد.

یک اندیکاتور نوسان گر است

یکی از بارز ترین ویژگی های اندیکاتور آر اس آی و نوسانگر بودن این شاخص می باشد. چرا که در این اندیکاتور همواره روند نمودار بین دو سطح در نوسان می باشد و هر گاه این روند به هر کدام از این سطوح نزدیک شود سیگنال خرید و فروش داده می شود.

زمانی بودن این اندیکاتور

میزان نوسان شاخص آر اس آی در نمودار مبتنی بر زمان است به این معنا که هرچه بازه زمانی که انتخاب می‌شود. این نوسان کمتر و هرچه بازه زمانی کوتاه تر باشد نوسان بیشتر خواهد بود معمولاً در اندیکاتور بازه زمانی ۱۴ روزه در نظر گرفته می شود.

مناسب برای بازار های پر نوسان

این اندیکاتور بیشتر در بازار پر نوسان که حجم بازار به سمت خرید و فروش متمایل است کاربرد دارد و در بازار خنثی نمی توان سیگنال درستی از اندیکاتور دریافت کرد.

چرا به این اندیکاتور شاخص قدرت نسبی می گویند؟

نام دیگر اندیکاتور آر اس آی شاخص قدرت نسبی می باشد. این نامگذاری به این خاطر است که در این اندیکاتور سیگنال خرید و فروش بر اساس قدرت معاملات در بازار و این که نسبت کدام عملکرد در بازار بیشتر است صورت می‌ گیرد.

به این معنا که هر چقدر شاخص آر اس آی به نسبت خرید نزدیک تر باشد سیگنال خرید ارائه خواهد شد و هر چه این شاخص به نسبت فروش نسبت فروش نزدیک تر سیگنال فروش ارسال می شود بنابر این تصمیم گیری بر اساس قدرت نسبی خرید و فروش در نمودار صورت می گیرد.

روش های متفاوت استفاده از اندیکاتور واگرایی

همان طور که گفته شد واگرایی در اندیکاتور آر اس آی به معنای اختلاف موجود بین اندیکاتور و نمودار قیمت می باشد. این صورت که زمانی که قیمت ها افزایش می یابد اما در اندیکاتور روند صعودی مشاهده نمی شود می ‌توان انتظار ریزش و نزولی بودن را در قیمت برداشت کرد.

در شرایطی که قیمت ها کاهش می یابد اما اندیکاتور در روند صعودی و رو به بالا است احتمال رشد قیمت در دارایی مورد نظر وجود دارد. به طور کلی چهار نوع واگرایی وجود دارد به این صورت که واگرایی معمولی و با گرایی مخفی دو نوع اصلی هستند که خود به دو نوع مثبت و منفی تقسیم شده اند.

در شرایطی که بر روی نمودار مربوطه دارایی قله ای بالاتر از قله قبلی ایجاد شده باشد اما در اندیکاتور این قله پایین تر ثبت شده باشد با اتصال نوک قله ها به یک دیگر بر روی چارت خطی صعودی و رو به رشد نمایان می شود که در اندیکاتور به شکل نزولی و رو به پایین است و به این حالت واگرایی گفته می شود که به خاطر نزولی بودن به واگرایی منفی و نزولی شهرت دارد.

حالت بلاعکس این شرایط واگرایی مثبت می باشد به این صورت که در نمودار در یک پایان روند کاهشی کفی را ببینیم که پایین تر از کف نمودار قبلی بوده است و این حالت در اندیکاتور بالعکس کفی بالاتر وجود داشته باشد و در این واگرایی مثبت شاهد انتهایی رو به کاهش خواهیم بود. نکته قابل توجه این است که در هر دو این واگرایی های چه مثبت چه منفی باید به تشکیل شدن کندل ها به سمت بالا توجه کرد.

امتیاز دهید
sara

sara

سارا مسعودی دانشجو رشته کامپیوتر هستم. از سال ۱۳۹۹ به تولید انواع محتوا برای سایت ها و شبکه های اجتماعی می پردازم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها