در بازار های سرمایه گذاری روش های مختلفی برای ترید کردن وجود دارد. یکی از روش های معامله در این بازار ها روش فیوچرز است که فیوچرز به زبان ساده یعنی معاملات آتی یا آینده. فیوچرز روش ها و متد های مختلفی را دارد که به کاربر اجازه می دهد مقدار سود و زیان و سرمایه گذاری های مختلفی را داشته باشند. در واقع در این معاملات زمان مشخصی در آینده بین خریدار و فروشنده معین می شود و در زمان رسیدن به تاریخ قرارداد دارایی فروخته شده به خریدار تحویل می گردد. باید به این موضوع توجه داشت که هزینه پرداخت شده توسط خریدار در ابتدای تنظیم قرارداد، پرداخت شده است. همچنین قیمتی که برای ارز مورد معامله در نظر گرفته شده است به صورت توافقی و به این صورت که امکان دارد در زمان تحویل دارایی قیمت ارز مورد نظر قرارداد کاهش یا افزایش داشته باشد. با توجه به این صحبت ها آموزش فیوچرز از اهمیت خاصی بر خوردار است که در صرافی ارز دیجیتال بیستکس به آن پرداخته خواهد شد.
آیا برای استفاده از فیوچرز حتما باید آموزش دید؟
یک اصل کلی در بازار های مالی وجود دارد که در واقع اصل اول ورود به این بازار ها است. این اصل در واقع بیان می کند شما برای وارد شدن به بازار های کریپتوکارنسی باید آموزش لازم را دیده باشید. در غیر این صورت با ضرر و از دست دادن سرمایه خودتان رو به رو خواهید شد. در رابطه با روش فیوچرز هم این اصل باید رعایت شود که آموزش فیوچرز از اهمیت زیادی برخوردار است.
در مورد معاملات فیوچرز به دلیل پیچیدگی خاص این معاملات در حالت های مختلفی قابل انجام شدن است. شما برای باز کردن این معاملات باید از روش ها، اهرم ها و پوزیشن های مختلفی که با توجه به اطلاعات و هدف شما انتخاب می شوند استفاده کنید. بنابراین شما برای انجام این معاملات نیاز به آموزش فیوچرز دارید که در ادامه به صورت کامل توضیحاتی را برای شما ارائه می کنیم.
آموزش فیوچرز در صرافی های مختلف
در این قسمت هدف ما بررسی صرافی های مختلف در بحث آموزش فیوچرز است و دلیل آن هم که اکثر کارشناسان بازار سرمایه به آن اشاره می کنند، مبحث پر ریسک بودن این معاملات است.
آموزش فیوچرز در بایننس
در ابتدا باید برای شما این موضوع را بیان کنم که کامل ترین صرافی برای انجام معاملات فیوچرز، بایننس است. پس دقت کافی را در آموزش فیوچرز داشته باشید. پس از ورود به سایت صرافی بایننس شما برای ورود به قسمت فیوچرز باید وارد بخش Derivatives شوید.
اصطلاح Derivatives به معنی مشتقات است و همان طور که گفته شد، معاملات آتی یکی از این مشتقات است. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید که صرافی بایننس برای ورود شما به بخش فیوچرز از شما آزمونی را می گیرد تا سطح اطلاعات شما در فیوچرز را بررسی کند پس در نتیجه آموزش فیوچرز بایننس موضوع مهمی است.
اولین بخش ورودی فیوچرز USDS-M Futures است که پس از ورود در این قسمت ابزار های مختلفی را در دسترس دارید. از جمله این ابزار ها می توانید رنگ های صفحه، نوع اطلاعاتی که به شما نمایش داده می شود، تعداد نشان دادن نمودار ها و موارد دیگر با استفاده از قسمت چرخ دنده گوشه سمت راست صفحه تغییر دهید.
موضوع دیگری که باید در نظر بگیرید این است که شما اینجا با قرارداد ها معامله می کنید و این در بخش Btcustd perpetual کاملا مشخص است. با وارد کردن نام رمز ارز مد نظرتان در قسمت سرچ آن می توانید قرارداد های آن را ببینید.
در نظر داشته باشید معامله فیوچرز در بایننس دو مرحله دارد، اول باز کردن معامله دوم بستن آن، این دو موضوع بسیار از اهمیت خاصی برخوردار هستند. حال در مورد باز کردن معامله صحبت می کنیم که شامل چند مرحله است:
اهرم (Leverage)
برای باز کردن یک معامله باید اهرم خود را انتخاب کنید که باید توجه داشت هر اهرمی که انتخاب می کنید مقدار سود و ضرر شما به همان مقدار خواهد بود.
حالت معامله (Isolated یا Cross)
انتخاب هر کدام یک از حالت های معامله به قدرت مالی شما بستگی دارد که با توجه به این موضوع باید به انتخاب دقیق بپردازید.
نقطه ورود
برای پیدا کردن نقطه ورود شما باید با استفاده از روش های تکنیکال و نمودار های آن بهترین نقطه ورود خود را پیدا کنید. مرحله بعد انتخاب حجم معاملاتی مد نظر می باشد که بعد از آن گزینه های Long/buy و یا Short/sell را باید انتخاب کنید و پوزیشن خود را باز کنید.
پوزیشن Limit و Market
انتخاب این دو پوزیشن در اختیار خود شما است، در قسمت Market پوزیشن شما دقیقا در قیمتی که مارکت در حال انجام معامله است باز می شود اما در قسمت Limit شما یک معامله در قیمت اُردر می گذارید و زمانی که مارکت به آن قیمت اُردر رسید پوزیشن شما باز می شود.
حال قسمت بعدی که باید انجام دهیم بستن پوزیشن است که خود شامل 3 مرحله می باشد:
Stop Limit
در این حالت شما پس از خرید قیمتی را مشخص می کنید که زمانی که مارکت به آن قیمت رسید پوزیشن شما بسته شود.
Stop Market
تفاوت این حالت مانند قسمت خرید است، یعنی پوزیشن شما در قیمتی که در مارکت در حال انجام است بسته می شود.
Trailing Stop
در این حالت شما قیمتی را برای بسته شدن پوزیشن در نظر می گیرد اما تفاوتی که وجود دارد این است که ممکن است بازار از قیمتی که شما تعیین کرده اید بالاتر برود و شما سود بیشتر را از دست بدهید، حال با فعال کردن این قسمت پوزیشن شما در قیمت مد نظر بسته نمی شود و با درصدی مشخص که شما تعیین کرده اید پشت سر بازار حرکت می کند و در صورت تغییر جهت بازار و برگشت و رسیدن به قیمت اولیه شما پوزیشن شما بسته می شود و از ضرر شما جلوگیری می کند. نکته ای دیگر در این زمینه که اگر نیاز به دیدن ویدیو برای آموزش داشتید می توانید عبارت آموزش فیوچرز بایننس آپارات را در گوگل سرچ بفرمایید تا ویدیو های آموزشی در اختیار شما قرار بگیرد.
آموزش فیوچرز در کوینکس
در ابتدای مبحث باید خدمت شما عرض کنیم که معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس به قدرتمندی صرافی هایی مانند بایننس یا بیتمکس نمی باشد و نکات ضعف زیادی در آن دیده می شود. به طور مثال می توانید به تعداد کم رمز ارزها و همچنین عدم وجود بخشی به نام تست نت که به شما اجازه انجام معاملات فیوچرز به صورت فرضی می دهد تا از انجام این معاملات به صورت ریسکی بپرهیزید. در این قسمت ما آموزش صفر تا صد فیوچرز کوینکس را برای شما بیان کرده ایم.
برای ورود به بخش فیوچرز کوینکس پس از ثبت نام و ورود به سایت وارد قسمت Perpetual شوید. باید توجه داشت که روند کلی همان روندی است که برای صرافی بایننس گفته شده است. در این صفحه شما اطلاعات مربوط به رمز ارزهایی که قابلیت قرارداد را دارند مشاهده می کنید و با انتخاب ارز مورد نظر وارد قسمت خرید می شوید.
در ابتدا شما باید اهرم مورد نظرتان را انتخاب کنید. در صرافی کوینکس ما دو نوع اهرم داریم:
نوع ایزوله (Isole levrage)
در این نوع اهرم به شما تضمینی می دهد که زمانی که شما وارد پوزیشن می شوید، حال هر مدل از آن باشد، اگر حد ضرری را برای آن مشخص کرده باشید میزان لیکویید شدن شما به همان اندازه حد ضرر شما می باشد و بقیه سرمایه شما حفظ می شود. اما لیکویید یعنی چه؟ لیکویید به معنی تمام شدن سرمایه شما در حساب Perpetual می باشد.
نوع کراس (cross levrage)
این نوع اهرم مانند ایزوله عمل می کند با این تفاوت که لیکویید شدن شما را به تعویق می اندازد. اما باید توجه داشت که تمام سرمایه شما در این حالت پشتوانه معامله شما است پس از لیکووید شدن آن باید جلوگیری کرد.
پس از انتخاب نوع اهرم از گزینه Transfer برای انتقال از حساب اسپات به حساب Perpetual استفاده می کنیم و می توانید از ماشین حساب برای محاسابات خود استفاده کنید. پوزیشن های بستن قرارداد ها هم مانند صرافی بایینس می باشد.
آموزش فیوچرز در کوکوین
در رابطه با این صرافی باید به این نکته توجه داشته باشید که طبق اعلام خود صرافی کشور هایی که در لیست تحریم ها هستند نمی توانند در معاملات فیوچرز شرکت داشته باشند، حتی اگر احراز هویت به صورت کامل شده باشند. همچنین در این صرافی به جای ارزهای مختلف دیجیتال فقط از ارزهای اتریوم و بیت کوین در قسمت فیوچرز استفاده می شود و سود و زیان شما بر اساس آن ها می باشد.
پس از فعال سازی قسمت فیوچرز صرافی باید به آن یک رمز عبور بدهید تا امنیت حساب شما مورد قبول صرافی قرار بگیرد. بعد از این کار از دو روش می توانید پر سود ترین ارز دیجیتال مانند اتریوم یا بیت کوین را به حساب فیوچرز خود واریز کنید. اول روش واریز مستقیم که با انتخاب گزینه Deposit انجام می شود، می توانید اتریوم یا بیت کوین خود را از پلتفرم های دیگر به صرافی انتقال دهید. دوم روش انتقال است که می توانید از قسمت اصلی صرافی به قسمت فیوچرز انتقال دهید.
مرحله بعد انتخاب نوع سفارش است که توضیحات در مورد آن را در قسمت های قبل داده شده است. بعد از آن انتخاب نوع اهرم است که این نکته را باید در نظر داشته باشید که اگر احراز هویت شما به طور کامل در این صرافی انجام نشده باشد، اهرم شما با محدودیت مواجه خواهد شد.
آموزش فیوچرز در بای بیت
در مورد این صرافی باید بگوییم که با ای پی به غیر از ایران وارد آن شوید و آن ای پی همیشه باید ثابت باشد. حال برای ورود به بخش فیوچرز در این صرافی باید در صفحه اصلی سایت قسمت derivative را وارد شوید. پس از ورود قبل از ثبت سفارش، دارایی های خود را در بخش Assets بررسی بفرمایید و برای بخش فیوچرز آماده کنید. روند خرید و فروش در این صرافی همانند توضیحات گذشته در رابطه با صرافی های قبلی می باشد.
آموزش فیوچرز هات بیت
با توجه اعلام صرافی هات بیت، این صرافی از معاملات مارجین پشتبیانی نمی کند و در این صورت پس از معاملات Perpetual هم پشتیبانی نخواهد کرد چون لازمه این معاملات مارجین می باشد.
جدول اطلاعات
در این جدول می خواهیم صرافی های که تا الان در مورد آموزش فیوچرز بررسی کردیم و همچنین انواع اهرم، انواع پوزیشن برای ورود و همچنین پوزیشن های بسته شدن معامله را برای شما توضیح دهیم.
موضوع | آموزش فیوچرز |
صرافی هایی که در آن آموزش فیوچرز را به شما گفته ایم؟ | بایننس، کوینکس، کوکوین، بای بیت، هات بیت |
انواع اهرم | اهرم ایزوله، اهرم کراس |
انواع پوزیشن ورودی | پوزیشن Limit، پوزیشن Market |
انواع بستن پوزیشن | Trailing Stop ،Stop Limit، Stop Market |
آموزش فیوچرز از زبان فعالان اقتصادی
با توجه به استقبال مردم از ارزهای دیجیتال بخصوص در سال های اخیر، فعالان اقتصادی هم در اکثر حالت های مختلف این بازار ورود و آموزش های لازم را آماده و در اختیار مردم گذاشته اند، تا قبل از ورود افراد به این بازار ها آموزش کافی دیده باشند. حال تعدادی از این فعالان اقتصادی را بررسی می کنیم
محمد حسینی
آقای محمد حسینی کارشناسی ارشد مکانیک دارد و در حال حاضر دانشجوی دکترا در رشته مدیریت استراتژیک و کسب و کار در دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشد. برای آموزش در زمینه فیوچرز باید به سایت اقای حسینی به نشانی hoseinifinance.com مراجعه فرمایید و از دوره های تخصصی ایشان بهره لازم را ببرید.
محمد هلاکوئی
آقای محمد هلاکوئی هم از دیگر فعالان بازار ارزهای دیجیتال هستند که آموزش های تخصصی در رابطه با این بازار گذاشته اند، از جمله این آموزش ها، آموزش فیوچرز می باشد که به صورت دقیق در صرافی بایینس و کوینکس بررسی شده است. شما می توانید با مراجعه به سایت halakoei.academy از دوره های آموزشی ایشان استفاده فرمایید.
احمد کلاته
آقای احمد کلاته هم در زمینه بازار های مالی و همچنین کسب و کار های اینترنتی فعالیت حرفه ای و قوی دارند و آموزش هایی در زمینه های کاری خودشان در سایت kalaateh.com گذاشته اند.
حاجی محمدی
آقای علی حاجی محمدی هم از فعالان بازار های اینترنتی و از جمله کار آفرین های بخش کسب و کار اینترنتی می باشند. در رابطه با آموزش و همکاری با ایشان می توانید به سایت hamyar.co مراجعه فرمایید.
کالج اسپارک
کالاج اسپارک یک سایت تخصصی در زمینه کل بازار ارزهای دیجیتال از جمله کریپتوکارنسی و فارکس می باشد که توسط اقای مهندس حسن حسینی در سال 1398 با هدف آموزش های کامل از جمله آموزش فیوچرز ایجاد شده است. شما می توانید با وارد کردن سایت collegespark.ir وارد این مجموعه شوید و از آموزش های آن بهره ببرید.
آموزش فیوچرز کوینکس در موبایل
در ابتدای کار باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که صرافی کوینکس کشور هایی از جمله ایران که در لیست تحریم های ایالات متحده آمریکا قرار دارد را تحریم کرده است. بنابراین اول در موبایل خود یک وی پی ان همیشگی با ای پی ثابت را در نظر بگیرید و فعال کنید. حال خیلی راحت می توانید از طریق گوگل پلی که در همه گوشی های موبایل موجود است اپلیکشن این صرافی را دانلود کنید. اگر چنانچه حساب گوگل نداشتید می توانید در خود سایت گوگل مثلا عبارت فیوچرز کوینکس اندروید را سرچ کنید تا به این اپلیکشین از راه های دیگری دسترسی پیدا کنید.
در ابتدای کار و پس از ورود به اپلیکیشن باید اطلاعات ورودی خود را وارد کنید تا وارد حساب خودتان شوید. در پایین صفحه گزینه Perpetual موجود است که بر روی آن کلیک می کنیم. مرحله بعد انتخاب ارز مورد نظر از بالای صفحه است. بعد از این قسمت نوع مارجین که دو اهرم Isole و cross است رو انتخاب کنید. در مورد مارجین ها هم که از قبل توضیحات کامل داده شده است. در مرحله بعد مقدار ضریب خود را که بین 3 تا 100 است رو می توانید انتخاب کنید.
در قسمت بعد درست زیر نام ارز انتخابی شما در سمت چپ صفحه فلش کوچک رو به پایینی وجود دارد که با انتخاب آن صفحه ای باز می شود که می توانید با استفاده از گزینه اول آن میزان مبلغی که مد نظر خود است را وارد قسمت فیوچرز حساب خود کنید.
پس از این مرحله انتخاب فروش یا خرید بسته به نیاز شما صفحه ای را باز می کند که در آن گزینه Limit و Market فعال می شود که توضیحات در مورد این دو گزینه را قبلاً خدمتتان عرض کرده ایم. حال بعد از این موارد و انتخاب گزینه خرید یا فروش در پایین صفحه اطلاعات مربوط به پوزیشن شما نشان داده می شود و وضعیت سود، ضرر، میزان کارمزد و… مشخص است.
در آخر شما با گزینه بستن پوزیشن می توانید از دو طریق Limit و یا Market پوزیشن خود را ببندید. نکته ای که باید یادآوری کنیم این است که کارمزد Market بیشتر از Limit است. حال شما یک معامله در صرافی کوینکس با استفاده از آموزش فیوچرز که ما خدمتتان ارائه کردیم انجام دادید.
آموزش فیوچرز کوین تایگر
صرافی کوین تایگر در سال 2017 در سنگاپور تاسیس گردید رتبه این صرافی در جهان 132 ام است. در رابطه با صرافی کوین تایگر می توانیم بگوییم که باید طبق خیلی از صرافی های دیگر با آی پی ثابت و با فیلتر شکن از جایی غیر از ایران و کشور هایی که جز لیست تحریم می باشند وصل شویم. همچنین گزارش هایی از بعضی از کاربران ایرانی مبنی بر فریز شدن دارایی های خود داده شده است.
اما برای قسمت آموزش فیوچرز باید خدمتتان اعلام کنیم که صرافی کوین تایگر از مارجین پشتیبانی نمی کند و در نتیجه Perpetual را ندارد.
آموزش فیوچرز در ال بانک
صرافی ال بانک در سال 2016 در هنگ کنگ شروع به کار کرد. این صرافی به دلیل راحتی در انجام معاملات از محبوبیت خاصی برخوردار است. نکته قابل توجه این صرافی عدم محدودیت برای کاربران ایرانی می باشد، البته این را هم بگوییم که تا این لحظه به این صورت است و ممکن است محدودیت ایجاد شود. در نظر داشته باشید احراز هویت باید برای همه صرافی های دنیا انجام شود.
متخصصان بازار در رابطه با معاملات فیوچرز این صرافی را توصیه کرده اند اما در رابطه با آموزش فیوچرز در ابتدا با استفاده از گزینه کیف پول مقداری از دارایی خود را از اسپات به فیوچرز انتقال بدهید. در مرحله بعد به قسمت فیوچرز رفته و همان طور که قبلاً در این رابطه توضیح دادیم ارز مورد نظر را انتخاب کنید. پس از انتخاب اهرم کراس و یا ایزوله که در توضیحات قبلی به طور کامل به آن پرداخته ایم مقدار ضریب خود را انتخاب کنید.
لازم به ذکر است که در مورد ضریب هم توضیحات کاملی در ابتدای مقاله داده شده است. حال گزینه خرید ارز دیجیتال و یا فروش بسته به نیاز شما قابل انتخاب است و اطلاعات تکمیلی در قسمت پوزیشن نمایش داده می شود. در انتهای کار شما می توانید با بستن پوزیشن در دو حالت Market و Limit معامله خود را تمام کنید.
آموزش فیوچرز برای افراد مبتدی
برای آموزش فیوچرز چه به صورت مبتدی و چه به صورت حرفه ای باید در ابتدا آموزش کلی از بازار های مالی بخصوص بازار کریپتوکارنسی دیده باشید. شما می توانید با مراجعه به سایت های مختلف این آموزش را کسب کنید و سپس به سراغ آموزش فیوچرز بروید. علت آن هم مشخص است، فیوچرز معاملات پر ریسکی است که می تواند کل دارایی شما را از بین ببرد. افراد مبتدی و تریدر های تازه کار می توانند پس از یادگیری بازار با مراجعه به پست های آموزشی فیوچرز را به طور کلی یاد بگیرند و بعد با استفاده از تحقیقات بیشتر صرافی مناسبی که برای این نوع معاملات بهتر است را انتخاب کنند.
ما در این مقاله سعی کردیم روند کلی آموزش فیوچرز را به شما نشان دهیم و صرافی های مختلف را با همدیگر مقایسه کنیم. به طور کلی روند این معاملات ثابت است و آنچه صرافی ها را با یکدیگر متفاوت می کند مبحث تعداد ارز یا جفت ارزها است. همچنین ابزار های مختلفی که می توانند در اختیار شما قرار دهند.
در پایان باید گفت که پیشنهاد ما این است تا مقاله آموزش ترید در کوینکس را حتما مطالعه کنید زیرا در مقاله بسیار از آن نام برده شد.
سوالات متداول
فیوچرز به چه معنایی است؟ فیوچرز به زبان ساده یعنی معاملات آتی یا آینده. فیوچرز روش ها و متد های مختلفی را دارد که به کاربر اجازه می دهد مقدار سود و زیان و سرمایه گذاری های مختلفی را داشته باشد.
آیا برای استفاده از فیوچرز حتما باید آموزش دید؟ بله فیوچرز معاملات پر ریسکی است که می توانند، کل سرمایه شما را از بین ببرد یا اصطلاحاً لیکویید کند.
آیا اهرم انتخابی در میزان سود و یا ضرر کاربر تاثیر دارد؟ بله اهرم یا ضریب انتخابی دقیقا همان میزان سود و یا ضرر را نصیب شما می کند.
پوزیشن Limit و Market چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در پوزیشن limit شما قابلیت تعیین یک قیمت برای معامله خود دارید تا زمانی که مارکت به آن رسید، معامله انجام شود. در پوزیشن Market معامله دقیقا در همان قیمتی که بازار است انجام می شود.
تفاوت فیوچرز در صرافی بایننس و صرافی کوینکس چیست؟ تعداد ارزها و جفت ارزها در صرافی کوینکس کمتر از صرافی بایننس است همچنین ابزار های تحلیلی در بایننس بسیار کامل تر است.
آیا معاملات فیوچرز در صرافی هات بیت انجام می شود؟ خیر این صرافی از معاملات مارجین و به طبع آن از فیوچرز پشتیبانی نمی کند.
کار اهرم ایزوله چگونه است؟ زمانی که شما از این اهرم استفاده می کنید، این اهرم باعث می شود که در صورت ضرر شما به همان مقدار سرمایه گذاری خود ضرر کنید و پشتوانه پول شما لیکویید نشود.
کار اهرم کراس چگونه است؟ زمانی که شما از اهرم کراس استفاده می کنید در واقع با تعیین حد ضرر برای خود، پول پشتوانه معامله شما لیکویید شدن شما را به تعویق می اندازد.
آیا فعالان اقتصادی در زمینه آموزش فیوچرز فعالیت کرده اند؟ بله افراد مختلفی از جمله محمد حسینی، محمد هلاکوئی و… با راه اندازی کسب کار های اینترنتی، ویدیو ها و دوره های آموزشی هم در زمینه کل بازار سرمایه و هم در زمینه آموزش فیوچرز فعالیت گسترده ای دارند.
آیا آموزش فیوچرز در صرافی کوینکس در نسخه وب با نسخه موبایل تفاوت دارد؟ روند کلی این معامله یکی است ولی قطعاً شما جزییاتی که در نسخه وب به راحتی در دسترس دارید را در نسخه موبایل نخواهید داشت. ما آموزش هر دو را در این مقاله داده ایم.
آیا صرافی کوین تایگر از فیوچرز پشتیبانی می کند؟ خیر این صرافی از معاملات مارجین و در نتیجه فیوچرز پشتیبانی نمی کند.
کدام صرافی ها از نظر متخصصان برای فیوچرز مناسب هستند؟ صرافی بایننس و ال دی بانک برای معاملات مارجین چه از نظر ارزها و جفت ارزها و چه از نظر ابزار های معاملاتی بسیار کاربردی هستند.
آیا در فیوچرز تعداد مورد معامله همزمان با شروع قرارداد تحویل خریدار می شود؟ اگر قرار داد سر رسید داشته باشد خیر مبلغ خرید در زمان عقد قرار داد به فروشنده تحویل ولی تعداد مورد معامله در موعد سر رسید به قیمت روز تحویل خریدار می شود.
آیا آموزش فیوچرز کوینکس فارسی هم وجود دارد؟ بله شما می توایند با مراجعه به وب سایت های مختلف ویدیو های آموزشی مختلف به زبان فارسی را ببینید. ضمن اینکه اپلیکیشن این صرافی زبان فارسی را دارد.
آیا آموزش فیوچرز برای افراد مبتدی امکان پذیر است؟ بله با مراجعه به مراکز آموزشی و سایت های معتبر پس از آموزش در رابطه با کلیت بازار می توانند در مورد فیوچرز آموزش ببینند.