تبلیغات
اندازه پوزیشن در ترید آموزش ارزهای دیجیتال

اندازه پوزیشن در ترید چیست و چگونه می توان آن را محاسبه کرد؟

  • توسط behrouz
  • 13 دقیقه

در این مقاله نیز می خواهیم به مبحث اندازه پوزیشن در ترید بپردازیم. در دنیای ارزهای دیجیتال مباحث بسیاری وجود دارد ولی یکی از مهم ترین این مسائل مبحث مدیریت ریسک است که ممکن است تا حدودی با آن آشنایی داشته باشید. اگر با بزرگان این زمینه صحبت کرده باشید حتما به شما یادآوری می کنند که حتما ریسک معاملات خود را در بازار های مالی مانند بازار های ارز دیجیتال حتما مدیریت کنید.

حتما متوجه اهمیت این موضوع هستید زیرا اگر به سراغ این مقاله آمده اید حتما در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت کرده اید و می دانید که این موضوع چقدر اهمیت دارد. جهان رمزارزها مانند اقیانوسی است که همواره موج های خطرناکی شما را تهدید می کنند. موج هایی مانند نوسانات شدید، هیجان، اضطراب و …، نکته قابل توجه در خصوص این دنیای جدید این است که همواره قیمت سرمایه و دارایی شما لحظه به لحظه دچار تغییر می شود و در یک چشم بهم زدن می بینید که سرمایه شما از دست رفته یا چند برابر شده است. در نتیجه آمادگی تریدر ها برای نوسانات کوین ها از مهم ترین نکات در این مسئله است.

همان طور که گفته شد این نوسانات قیمتی ممکن است برای شما شیرین ترین لحظه مانند چند برابر شدن سرمایه و یا تلخ ترین لحظه مانند نصف شدن سرمایه باشد، متاسفانه یا خوشبختانه این حقیقتی است که نمی توان منکر آن شد. حتما خبر های پولدار شدن افراد را توسط ارزهای دیجیتال شنیده اید که سرتاسر دنیای مجازی را پر کرده اند. ولی در خصوص ضرر و زیان های آن که افراد بسیاری دچار آن شده اند هرگز خبری منتشر نمی شود.

بنا بر همین مسئله و عدم آگاهی و اطلاع رسانی کامل ممکن است افراد بسباری دل به دریا زده و در این دریا غرق شوند. پس می بینید که خطر کردن با بی احتیاطی فرق داشته و باید اندازه پوزیشن در ترید را همواره در نظر گرفت. در صرافی ارز دیجیتال بیستکس نیز قصد بر این است تا در خصوص اندازه پوزیشن در ترید که یکی از فاکتور های اصلی مدیریت ریسک است صحبت کنیم و همچنین آموزش های لازم را به جهت کمتر کردن ضرر های احتمالی برای شما ارائه دهیم تا مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال خود را به بهترین شکل انجام دهید.

در ابتدا بهتر است سوالی از خود بپرسیم و بدانیم که آیا اندازه پوزیشن در ترید دقیقا چیست؟ به طور کلی منظور از این اصطلاح مقدار سرمایه ای است که بک تریدر با آن قصد دارد تا به یک معامله وارد شود. در ادامه این موضوع خیلی از تریدر ها بدون توجه به اندازه پوزیشن در ترید به معامله وارد شده ولی هرگز به آن توجه نمی کنند که این بحث مهم ترین بخش از معاملات بوده و باید بدان توجه نمایند.

در این مقاله ما بی نهایت سعی و تلاش خود را کرده ایم تا با ساده ترین بیان این موضوع را برای شما توضیح داده و به شما آموزش دهیم. در ادامه باید بگوییم که کاربرد اصلی اندازه پوزیشن در ترید در معاملات نام برده شده در زیر است:

  • معاملات مارجین
  • قرارداد های آتی
اولین درس اندازه پوزیشن در ترید، مدیریت احساسات

اولین درس اندازه پوزیشن در ترید، مدیریت احساسات

در اولین قدم نوبت اولین درس است که اکنون بدان می پردازیم. احساسات تریدر ها همیشه نقش مهمی در تصمیم گیری تریدر ها دارند. چه در دنیای واقعی و چه در دنیای مجازی باید بتوانید احساسات خود را کنترل کنید. شما برای کنترل کامل بر احساسات خود باید یک سری قوانین برای خود تعیین کنید و به آنان پایبند باشید و بهترین کار این است تا یک سیستم معاملاتی برای خود تنظیم کرده و با توجه به آن پیش بروید.

همیشه تصمیم های عجولانه بر ما ضرر می رسانند که در این لحظه سیستم معاملاتی به کمک به ما آمده و کمک می کند تا در مواقع حساس تصمیمات درستی بگیریم. سیستم های معاملاتی دارای دو هدف هستند که عبارتند از:

  • مدیریت کردن ریسک معملات شما
  • کمک به شما برای اجتناب از تصمیمات و اقدامات غیرضروری

 حال حتما متوجه شده اید که موفقیت شما بسیار وابسته به سیستم معاملاتی شماست و در ادامه نیز باید بدین مسائل توجه کنیم که مبنای تنظیم این سیستم باید چگونه باشد؟ و یا چه معیار هایی باید برای ان در نظر گرفت؟ و این که در زمان تنظیم آن باید بر چه نکاتی توجه نمود؟ باید توجه نمود که تنها به سیستمی می توان اعتماد کرد که دقت در آن بسیار بالا باشد زیرا دقت بالا رابطه مستقیمی با موفقیت داشته و در صورت توجه نکردن بدین مسئله باید منتظر شکست سنگینی بود. در ادامه این راه مسائلی مانند موارد زیر به ما کمک خواهند کرد:

  • افق سرمایه ‌گذاری
  • میزان سرمایه
  • تحمل ریسک

موارد گفته شد موارد مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند. ولی ما در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در خصوص اندازه پوزیشن در ترید صحبت کنیم. این مورد با تحمل ریسک رابطه مستقیمی داشته و موجب می شود تا شما جلوی ضرر بیشتر خود را بگیرید. در مورد مبحث اندازه پوزیشن در ترید باید به سه متغیر توجه کنید و سپس آنان را محاسبه کرده و سپس مشخص نمایید که این سه مورد عبارتند از:

  • اندازه حساب معاملاتی
  • ریسک حساب معاملاتی
  • ریسک معامله

در ادامه شما در اول کار باید این سه مراحل را طی کرده تا در نهایت به اندازه پوزیشن در ترید برسید.

دومین درس اندازه پوزیشن در ترید، تعیین اندازه موجودی معاملاتی

دومین درس اندازه پوزیشن در ترید، تعیین اندازه موجودی معاملاتی

خب در ادامه می رسیم به دومین درس و سوال اصلی این ست که منظور از موحودی معاملاتی یا همان اندازه حساب چیست؟ منظور از این مورد سرمایه در دسترس شماست که می خواهید آن را به یک استراتژی معاملاتی خاص اختصاص بدهید. اندکی عمیق تر بدین بحث می پردازیم، موجودی معاملاتی یک معامله گر تمام دارایی ای که در قالب ارز دیجیتال bitcoin یا هر ارز دیگری که دارد نیست.

مثلا تصور می کنیم که یک تریدر مقداری ارز دیجیتال بیت کوین در امن ترین کیف پول سخت افزاری خود مانند کیف پول ترزور یا لجر نانو اس دارد و تمایل دارد تا از آن به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت استفاده نماید که در حقیقت این دارایی قسمتی ار سرمایه معاملاتی آن تریدر به شمار نمی آید. اما در اینجا منظور ما از موجود معاملاتی چیست؟ منظور ما فقط قسمتی از دارایی است که تریدر تمایل دارد تنها از آن در معامله استفاده نماید. پس در نتیجه باید نسبت به تقسیم بندی سبد سرمایه خود اقدام کرده و فقط قسمتی را که تمایل دارد به معامله اختصاص دهد را به عنوان موجودی معاملاتی خود در نظر بگیرد.

سومین درس اندازه پوزیشن در ترید، تعیین ریسک موجودی معاملاتی

سومین درس اندازه پوزیشن در ترید، تعیین ریسک موجودی معاملاتی

حال تصور کنید که برای سرمایه گذاری یک مبلغ مشخص را دارید، از این مبلغ مشخص چه مقدار را وارد معامله می کنید و چه مقدار را جای ضرر خود در نظر می گیرید؟ در ادامه باید به تعیین ریسک حساب بپردازید. در این لحظه شما باید یک مقدار از سرمایه اصلی خود را در نظر بگیرید و پس از تصمیم گیری در مورد درصدی که می خواهید وارد معامله کنید، آن را وارد معامله کرده و بر روی آن ریسک می کنید.

در خصوص این موضوع شما باید از یک سری قوانین از پیش تعیین شده استفاده کنید. برای نمونه قانون 2 درصد در بازار های سنتی مالی وجود دارد و طبق این قانون شما نباید بیشتر از 2 درصد را وارد معامله کنید و خطر را برای سرمایه خود به همراه بیاورید. اما این قانون مربوط به بازار های مالی سنتی است و تجربه ثابت کرده است که این قانون برای بازار رمزارزها جوابگو نیست. همان طور که می دانید بین این دو بازار تفاوت های بسیاری وجود دارد و همین تفاوت ها باعث شده است تا هر کدام ویژگی خاص خود را داشته باشند. در نتیجه بهتر است تا از این قانون برای بازار ارز های دیجیتال استفاده نکنیم.

قانون ۱ درصد

حال به این موضوع می پردازیم که چرا قانون 2 درصد برای بازار ارزهای دیجتال مناسب نیست. اولین دلیل این است که این قانون بیشتر برای سرمایه گذاری بلند مدت استفاده می شود. با توجه به این که سرمایه گذاری و معاملات بازار های ارز های دیجیتال اکثرا کوتاه مدت هستند و این احتمال وجود دارد که تنها چند روز زمان نیاز داشته باشند.

همچنین چون که بازار ارزهای دیجیتال دارای نوسانات بالایی هستند این قانون بدرد ابن بازار نمی خورد زیرا این قانون بیشتر برای دارایی هایی استفاده می شود که نوسان کمتری دارند. در ادامه اگر تصمیم دارید که معاملات بهتری انجام دهید پس بهتر است به دنبال یک راهکار کاربردی تر باشید، در نتیجه پیشنهاد ما به شما این است تا از قانون 1 درصد استفاده نمایید. این قانون به شرح زیر است:

بر طبق این قانون شما تنها باید 1 درصد از سرمایه خود را در ریسک یک معامله  قرار دهید. اما بدین معنی نیست که حتما باید با یک درصد سرمایه خود وارد معامله شوید. بلکه بدین معنیست که اگر در خصوص ایده معاملاتی وارد اشتباه شدید و حد ضررتان دچار نقض گردید، تنها باید یک درصد از حساب خود را از دست بدهید. برا طبق این قانون ضرر شما باید برابر با 1 درصد حساب معاملاتی شما باشد، نه تمام سرمایه ای که به معامله وارد کردید. در ادامه نیز قصد داریم تا در خصوص بحث تعیین ریسک دو پیشنهاد ارزشمند را به شما هدیه دهیم تا مبحث این موضوع نیز تکمیل گردد. این دو پیشنهاد عبارتند از:

1.بهتر است تا درصد ریسک ثابتی را برای حساب های معاملاتی خود در نظر بگیرید ولی این احتیار را دارید تا از هر قانونی که می خواهید استفاده کنید ولی بهتر است تا در تمام معاملات خود تنها از یک قانون استفاده کنید تا مدیریت بهتری بر روی سرمایه خود داشته باشید.

2.شما این امکان  را دارید تا برای تعیین ریسک حساب خود از معادل های ریالی در عوض درصد ها استفاده نمایید. بر طبق این پیشنهاد یک سرمایه گذار دوست ندارد تا بیشتر از 1 میلیون ضرر کند که در ادامه اندازه حساب آن تریدر هیچگاه نباید بیشتر از 100 میلیون تومان باشد. تا وقتی که اندازه حساب آن تریدر 100 میلیون تومان یا کمتر باشد، ریسک حساب آن نیز 1 درصد یا کمتر خواهد بود. خب این از این 2 پیشنهاد که گفته شده، در ادامه به درست بعدی می پردازیم.

چهارمین درس اندازه پوزیشن در ترید، تعیین ریسک معامله

حال می رسیم به درس چهارم، در درس های قبلی اندازه حساب و روش تعیین ریسک حساب را آموزش دادیم. حال نوبت به تعیین ریسک معامله می رسد. شما برای تعیین این ریسک نیاز به یک پیشنیاز دارید و آن چیزی نیست جز تعیین نمودن وقتی که ایده معاملاتی شما از اعتبار ساقط می شود!

در دنیای ارزهای دیجیتال همیشه اشتباه و ضرر همراه شما خواهند بود و از شما جدا نمی شوند حتی ممکن است که روزی تبدیل به بهترین معامله گر بشوید. ولی ممکن است بازم در مور پیش بینی ها اشتباه کنید. اما چطور بعضی از افرادی که پیش بینی های غلطی بسیاری نسبت به پیش بینی های درست دارند، باز هم سود بیشتری می کنند؟ دلیل موفقیت آنان به عواملی بستگی دارد که این عوامل عبارتند از:

  • مدیریت ریسک
  • داشتن یک راهکار و استراتژی معاملاتی و وفادار بودن نسبت به آن

پنجمین درس اندازه پوزیشن در ترید، محاسبه اندازه موقعیت معاملاتی

در آخر می رسیم به آخرین درس، برای درک بهتر از یک مثال عددی استفاده می کنیم.

  1. کاربر یک حساب 5000 دلاری دارد.
  2. از قانون 1 درصد استفاده می کند.
  3. پس نباید بیشتر از 50 دلار ضرر کنیم.
  4. برمبنای تحلیل ها، حد ضرر معامله خود را طوری تنظیم می نماید که اگر بازار 5 درصد مخالف پیش بینی آن حرکت کرد، 50 دلار ضرر می کند. یعنی پنج درصد اشتباه در ایده معاملاتی وی، با یک درصد از تمام حسابش برابر خواهد شد.

خلاصه:

  • اندازه حساب 5000 دلار است.
  • ریسک حساب 1 درصد است.
  • ریسک معامله 5 درصد است.

برای حساب کردن اندازه موقعیت نیز باید ریسک حساب را در اندازه حساب ضرب کرده و سپس بر نقطه ابطال تقسیم نماییم. که در نهایت با توجه به اعداد قبلی جواب نهایی 1000 خواهد شد. در نتیجه اندازه موقعیت مناسب برای این معامله 1000 خواهد بود.

سوالات متداول

 آیا در بحث اندازه پوزیشن در ترید احساسات دخیل هستند؟

بله در این مورد احساسات نیز بر روی تصمیم گیری اثر خواهند گذاست.

اندازه پوزیشن در ترید به چه متغیر هایی وابسته است؟

به سه متغیر وابسته است که عبارتند از: اندازه حساب معاملاتی، ریسک حساب معاملاتی، ریسک معامله

امتیاز دهید
behrouz

behrouz

فوق لیسانس کامپیوتر متخصص SEO و بهینه سازی وب سایت هستم. فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و در سال ۱۴۰۱ به تیم بیستکس پیوستم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها