تبلیغات
کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال آموزش ارزهای دیجیتال

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال برای استخراج با صرفه اقتصادی

  • توسط sheida
  • 22 دقیقه

در صرافی ارز دیجیتال بیستکس قصد داریم تا شما را با کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال آشنا کنیم. مصرف انرژی در ارزهای دیجیتال بسته به نوع فرآیند تولید آن متفاوت است. در این میان رمز ارزهایی که قابل استخراج یا ماینینگ هستند در گروه پرمصرف ترین ارزهای دیجیتال قرار می گیرند. امروزه ارزهای دیجیتال به دلیل داشتن بازار پر نوسان و سود دهی بالا نسبت به دیگر بازار های مالی رونق بیشتری داشته اند. در نتیجه استخراج آنها نیز با استقبال روز افزون مواجه شده است.

مفهوم کم مصرف بودن ارزهای دیجیتال و تلاش برای یافتن گزینه های بهینه تر از نظر مصرف انرژی با گسترش تاثیرات مخرب مصرف زیاد انرژی در استخراج بیت کوین پدید آمد. نتایج تحقیقاتی در این زمینه میزان دی اکسید کربن تولیدی شبکه بیت کوین تنها در سال 2021 را 57 میلیون تن اعلام کرده است. اتریوم یکی دیگر از رمز ارزهای پرمصرف در سال 2021، 22 میلیون تن دی اکسید کربن تولید کرده است. هر چند اتریوم آلودگی کمتری نسبت به بیت کوین تولید می‌ کند اما آن هم عملکرد چندان سالمی ندارد.

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال چه ویژگی هایی دارند؟

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال چه ویژگی هایی دارند؟

در ماه‌ های اخیر با زیر نظر قرار گرفتن تاثیرات مخرب و نامطلوب استخراج رمز ارزهایی مثل بیت کوین، مفهوم رمز ارز سبز یا کم مصرف برای کم کردن کربن مورد توجه قرار گرفته است. اما این رمز ارزهای کم مصرف چه ویژگی هایی دارند؟ و در میان این تعداد بی شمار از انواع ارزهای دیجیتال موجود کدام یک کم مصرف تر است؟

برای مقایسه ارزهای دیجیتال از نظر بهینه تر بودن مصرف انرژی عوامل بسیاری را باید در نظر گرفت. به عنوان نمونه ممکن است یک رمز ارز میزان کربن تولیدی بسیار کمی داشته باشد و به این دلیل که تعداد تراکنش های بسیار کمتری دارد که در این صورت نمی توان آن را یک رمز ارز کم مصرف دانست.

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال در جهان کدامند؟

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال در جهان کدامند؟

وبسایت نیوز بی‌تی‌سی، در گزارشی 5 رمز ارز را به عنوان رمز ارزهایی با کارایی بالا از نظر مصرف انرژی عنوان کرده است که در ادامه به ویژگی های این کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال می پردازیم.

Bitcoin Latinum

بیت کوین لاتینوم که بر مبنای ایدئولوژی بیت کوین ساخته شده است یکی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال است. این ارز دیجیتال بر خلاف بیت کوین که بر الگوریتم یا سیستم گواه بر کار (Proof of Work) متکی است و از الگوریتم یا سیستم گواه بر سهام (Proof Of Stake) استفاده می کند که در این سیستم نود ها از طریق سهام گذاری تراکنش ها را تایید می کنند.

این رمز ارز با نماد LTNM نسخه سریع تر، ایمن تر و از همه مهم تر سبزتر بیت کوین است. بیت کوین لاتینوم در صرافی هایی چون HitBTC ،FMFW.io، اکسچنج AAX و LBank معامله می شود.

Nano

کربن تولیدی نانو بسیار ناچیز است. این رمز ارز با نماد XNO به ازای هر تراکنش 0.000112 کیلو وات ساعت انرژی مصرف می کند که انرژی بسیار کمی است. نانو با صفر کردن هزینه تراکنش ها و عدم نیاز به سخت افزار و مصرف برق به دنبال ایجاد انقلابی در حوزه ارزهای دیجیتال است. این رمز ارز یک گزینه ایده آل برای سرمایه گذاری سریع و بدون هزینه است و به علت عدم نیاز به مصرف برق از جمله ارزهای دیجیتال سبز و کم مصرف می باشد.

Cardano

کاردانو با نماد ADA قصد دارد یک بلاک چین جدید با هدف انجام تعداد تراکنش های بیشتر، سریع تر و با هزینه کمتر نسبت به سایر بلاک چین ها طراحی کند. این رمز ارز از سیستم اثبات سهام استفاده می کند که در آن کاربران با توجه به میزان ارزی که دارند دارای قدرت رای‌ دهی هستند. استفاده از سیستم اثبات سهام یکی از ویژگی هایی است کi باعث می شود این ارز دیجیتال در زمره ارزهای دیجیتال کم مصرف و سبز قرار گیرد.

Ripple

ریپل با نماد (XRP) به ازای هر تراکنش تنها 0.0079 کیلو وات ساعت انرژی مصرف می‌ کند و تبدیل به یکی از کارآمد ترین رمز ارزها شده است. تایید تراکنش های ریپل در عرض چند ثانیه انجام شده و هزینه آن ها بسیار کم است. ریپل امکان استخراج توکن ندارد و اعتبار سنجی تراکنش ها با موافقت اکثریت با ارزش تعیین شده تایید و ثبت می شود. ریپل نیز با این خصوصیات یکی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال و دوستدار محیط زیست معرفی می شود.

Hedera Hashgraph

هدرا هش گراف رمز ارزی غیر متمرکز اما بدون شبکه بلاک چین است. روش تایید تراکنش ها در آن متفاوت از سایر ارزهای دیجیتال است. این رمز ارز مانند نانو رویکرد عدم استخراج را برای کاهش هزینه های تراکنش در کنار افزایش سرعت مورد استفاده قرار می دهد. این رمز ارز نیز با در پیش گرفتن رویکرد عدم استخراج و کاهش هزینه های تراکنش از جمله ارزهای دیجیتال کم مصرف می باشد.

آیا بیت کوین کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال است؟

گفتیم که رمز ارزهایی که قابلیت استخراج یا ماینینگ دارند به علت مصرف برق زیاد دستگاه های ماینر یا استخراج کننده آن ها جزو پر مصرف ترین ارزهای دیجیتال هستند. حال این سوال پیش می آید که آیا بیت کوین به عنوان شناخته شده ترین و اولین رمز ارز در بین ارزهای دیجیتال جزو ارزهای کم مصرف طبقه بندی می شود یا پر مصرف؟

بیت کوین رمز ارزی است که در زمینه مصرف انرژی بیشتر مورد اتهام قرار می گیرد. یکی از منتقدان بیت کوین بیل گیتس است که هشدار داده بود بیت کوین برای تغییرات اقلیمی خطرناک است زیرا به ازای هر مبادله در مقایسه با هر روش انسانی دیگری برق بیشتری مصرف می کند.

این موضوع مخصوصا با در نظر گرفتن این حقیقت که بیشترین میزان ماینینگ آن در کشور چین انجام می شود که همچنان بخش بزرگی از انرژی برق آن از زغال سنگ تولید می شود، خطرات زیست محیطی بیت کوین را بیشتر نمایان می کند.

یکی دیگر از منتقدان بیت کوین در زمینه مصرف انرژی ایلان ماسک است. او در یک توییت با اشاره به مصرف بالای انرژی بیت کوین و مسایل زیست محیطی مثل گرمایش زمین، سرمایه گذاران را به تلاش برای ایجاد یک ارز دیجیتال سبز ترغیب کرد.

از آن جایی که دوج کوین رمز ارز مورد علاقه ایلان ماسک بود، خیلی ها گمان بردند این ارز دیجیتال می تواند جایگزین بیت کوین به عنوان کم مصرف ترین ارز دیجیتال باشد. دوج کوین با مصرف 0.12 کیلو وات برق در ساعت نسبت به بیت کوین با مصرف 707 کیلو وات برق در ساعت یک رمز ارز سبز محسوب می شود.

جدول اطلاعات

در این مقاله به موضوع کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال می پردازیم. در جدول زیر به طور خلاصه اطلاعاتی در خصوص این ارزهای دیجیتال کم مصرف برای شما عزیزان قرار گرفته است.

موضوعکم مصرف ترین ارزهای دیجیتال
معرفی چند مورد از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتالبیت کوین لاتنیوم، کاردانو، نانو، ریپل، هدرا هش گراف
ویژگی کم مصرف ترین ارزهای دیجیتالاستفاده از سیستم یا الگوریتم اثبات سهام به جای سیستم یا الگوریتم اثبات کار
کیف پول های پشتیبانی کننده از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتالددالوس (Daedalus)، لجر نانو اس (Ledger Nano S)، لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)، تراست والت (Trust Wallet)
صرافی های ارائه دهنده کم مصرف ترین ارزهای دیجیتالباینس، کوکوین، کوینکس، هات بیت، نوبیتکس

آیا استخراج کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال مشکل است؟

بیشتر رمز ارزهای موجود در شبکه خود از یکی از دو سیستمی استفاده می کنند که در ادامه معرفی خواهیم کرد: سیستم یا الگوریتم گواه بر کار یا اثبات کار (POW) و سیستم یا الگوریتم گواه بر سهام یا اثبات سهام (POS). اما این دو سیستم چه هستند؟ و چگونه کار می کنند؟

الگوریتم یا سیستم گواه بر کار یا اثبات کار(POW) دارای کاربردی گسترده در بلاک چین است و بیت کوین اولین استفاده کننده آن بود. این الگوریتم امنیت رمز ارزهایی چون بیت کوین و اتریوم را تامین می کند. در این سیستم طرف اثبات کننده به طرف تایید کننده اثبات می کند که محاسبات مورد نیاز را انجام داده است.

طرف تایید کننده با کمترین تلاش این عمل را تایید می کند. در سیستم اثبات کار مشارکت در فرآیند ماینینگ با حل مسائل دشوار ریاضی انجام می گیرد. پس از استخراج یک بلاک سیستم اثبات کار با مشاهده مشارکت شما بابت آن پاداشی معین که همان مقداری معین از رمز ارز است اهدا می کند.

در مقابل الگوریتم یا سیستم گواه بر سهام یا اثبات سهام(POS) قرار دارد که پس از روش اثبات کار دارای بیشترین کاربرد در فضای بلاک چین است. در این سیستم ساخت بلاک های جدید و تایید تراکنش ها توسط دارندگان کوین انجام می شود. در واقع هر کسی که کوین را در اختیار دارد رهبر این فرآیند است. هر دوسیستم روش هایی برای تایید شدن تراکنش های انجام گرفته در شبکه بلاک چین، بدون نیاز به شخص سوم هستند.

سیستم اثبات کار همان فرآیند ماینینگ یا استخراج است که افراد با اختصاص قدرت پردازشی سخت افزار کامپیوتر خود به شبکه رمز ارز مورد نظرشان و مشارکت در فرآیند تایید تراکنش ها مقدار معینی از آن ارز دیجیتال را به عنوان پاداش دریافت می کنند.

اما سیستم اثبات سهام روش جایگزین استخراج در شبکه های غیر متمرکز بدون نیاز به مصرف برق و سخت افزار است. در این سیستم افراد با خرید ارز دیجیتال آن شبکه و نگهداری در امن ترین کیف پول خود یا به عبارتی با سهام گذاری در فرآیند تایید تراکنش ها شرکت کرده اند و با توجه به میزان سهامی که دارند و مالک آن می باشند، مرتب به ارزهای دیجیتال آن ها اضافه می شود. پس در واقع در این رمز ارزهای کم مصرف که با سیستم اثبات سهام کار می کنند، استخراج ممکن نیست.

چه کیف پول هایی برای کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال پیشنهاد می شود؟

چه کیف پول هایی برای کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال پیشنهاد می شود؟

در بالا تعدادی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال در مصرف انرژی را به شما معرفی کردیم، حال می خواهیم بدانیم چه کیف پول هایی مناسب برای ذخیره این نوع ارزهای دیجیتال هستند. در زیر چند مورد از بهترین کیف پول ارز دیجیتال را با هم بررسی خواهیم کرد:

Daedalus

کیف پول ددالوس به عنوان گزینه اصلی برای ذخیره‌سازی رمز ارزهایی چون ADA پیشنهاد می شود. این کیف پول نرم افزاری دارای نسخه دسکتاپ است. ویژگی اصلی این کیف پول این است که به صورت فول نود کار می‌ کند به این معنی که تمام بلاک چین کاردانو را به طور کامل دانلود می کند که باعث افزایش امنیت کاربر می شود.

لجر نانو اس و لجر نانو ایکس

دو کیف پول لجر نانو اس و Ledger Nano X متعلق به شرکت فرانسوی لجر هستند. این کیف پول ها به عنوان یکی از بهترین کیف پول‌ های سخت‌ افزاری به منظور نگهداری ارز دیجیتال ریپل محسوب می شوند. این دو کیف پول امنیت یکسانی دارند اما Ledger Nano X جدیدتر از نوع S آن بوده و همچنین تعداد ارزهای دیجیتال بیشتری را پشتیبانی می کند.

تراست والت (Trust Wallet)

کیف پول تراست والت کیف پولی چند ارزی و کاربر پسند است. این کیف پول که متعلق به صرافی بایننس است برای پلتفرم های اندروید و IOS موبایل طراحی شده است. این کیف پول یک صرافی نیز در خود دارد که می توان کار انتقال ارزهای دیجیتال را به آسانی در آن انجام داد.

چه صرافی هایی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کنند؟

چه صرافی هایی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کنند؟

حال که با کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال و کیف پول های مناسب نگهداری آن ها آشنا شدید، بهتر است صرافی هایی که از این رمز ارزها پشتیبانی می کنند را نیز بهتر بشناسید. در ادامه به بررسی چند صرافی در این زمینه می پردازیم.

بایننس

صرافی بایننس بزرگ ترین صرافی ارز دیجیتال در دنیا است و با وجود اجباری شدن احراز هویت و مسئله تحریم های ایران، همچنان صرافی محبوب در میان کاربران ایرانی محسوب می شود. اعتبار، امنیت و حجم معاملات روزانه در این صرافی به‌ شدت بالاست و همچنین تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی می کند. این صرافی علاوه بر وب سایت بایننس، دارای نسخه مناسب برای نصب بر روی موبایل و کامپیوتر شخصی شما نیز می باشد که باعث راحتی کار معامله برای کاربران علاقه مند می شود.

کوکوین

صرافی کوکوین در میان صرافی های اسپات در رتبه ششم قرار دارد و دارای حجم معاملات قابل قبولی است. در این صرافی احراز هویت اجباری نیست اما ایران به دلیل تحریم در لیست کشورهایی است که مجاز به استفاده از این پلتفرم نیستند. رابط کاربری این صرافی کمی پیچیده است و بالا بودن کارمزد برداشت از حساب از معایب آن محسوب می شود.

کوینکس

این صرافی در رتبه 46 صرافی های اسپات قرار دارد و دارای جایگاهی متوسط در میان کاربران است. صرافی کوینکس از کاربران ایرانی احراز هویت کرده و ممنوعیتی در استفاده آن ها از این صرافی به عمل نمی آورد به همین دلیل در میان ایرانیان محبوبیت پیدا کرده است.

هات بیت

صرافی hotbit در بین 100 صرافی برتر در زمینه رمز ارز قرار گرفته است. ثبت نام در این صرافی بسیار ساده و تنها با یک شماره تلفن و ایمیل انجام می پذیرد. این صرافی دومین صرافی از لحاظ تنوع در خرید و فروش ارزهای دیجیتال است و علاوه بر نسخه مناسب وب سایت، دارای اپلیکیشن قابل نصب بر روی گوشی های موبایل اندروید و IOS نیز می باشد.

نوبیتکس

صرافی نوبیتکس یک صرافی معتبر در میان صرافی های ایرانی است که مقدار کمی تفاوت قیمت ارز دیجیتال در مقایسه با صرافی های خارجی دارد اما برای کسانی که قصد خرید و فروش با ریال را دارند قابل قبول است. پس اگر ریسک پذیری کمتری دارید و بیشتر به معامله در زمینه ارزهای دیجیتال مطرح و محدود در بازار می پردازید و همین طور به دنبال تنوع در سبد دارایی‌ های خود نیستید صرافی نوبیتکس گزینه مناسبی برای شماست.

در این مقاله بیت کوین را به عنوان رمز ارزی که در فرآیند استخراج آن انرژی بسیار زیادی مصرف می شود و برای محیط زیست یک عامل خطر محسوب می شد معرفی کردیم، اما حتما با مفهومی چون بیت کوین سبز نیز برخورد کرده اید. اما بیت کوین سبز چیست؟

بیت کوین سبز یا Bitcoin Green با نماد اختصاری BITG به عنوان یک ارز دیجیتال در بازار ارزهای دیجیتال معامله می شود. فعال ترین صرافی برای معامله آن صرافی Sistemkoin است.

کدام یک از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال آینده خوبی دارند؟

کدام یک از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال آینده خوبی دارند؟

افزایش آگاهی درباره اثرات مخرب زیست محیطی ارزهای دیجیتال از دلایل موفقیت ارزهای دیجیتال سبز محسوب می شود. رمز ارزهایی چون کاردانو، ریپل، نانو و بیت کوین لاتنیوم که به عنوان کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال معرفی شدند و از ساز و کار اثبات سهام که متفاوت با سیستم اثبات کار است بهره می برند، قطعا در میان کاربرانی که به ارزهای دیجیتال سبز و کم مصرف علاقه بیشتری نشان می دهند محبوب تر هستند و از آینده بهتری در این بازار بهره خواهند برد.

امروزه رقابت بر سر کم کردن مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی در میان ارزهای دیجیتال زیاد شده است و مطمئنا آینده متعلق به ارزهای سبز و دوستدار محیط زیست خواهد بود. در واقع می توان چنین گفت که رمز ارزهایی که مصرف انرژی بالا و کربن تولیدی بالایی داشته باشد نباید چندان به آینده خود امید داشته باشند مگر این که در استخراج خود از انرژی های جایگزین چون انرژی خورشیدی یا انرژی هسته ای استفاده کنند.

سوالات متداول

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال کدامند؟

ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین لاتنیوم، کاردانو، نانو، ریپل از معروف ترین ارزهای دیجیتال کم مصرف هستند.

اصطلاح رمز ارز کم مصرف به چه معناست؟

اصطلاح ارزهای کم مصرف به ارزهای دیجیتالی اطلاق می شود که در فرآیند تولید یا تایید تراکنش های آن ها انرژی کمتری صرف شود و اثرات مخرب کمتری بر محیط زیست ما داشته باشند.

کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال چه ویژگی هایی دارند؟

رمز ارزهای کم مصرف اغلب از سیستم یا الگوریتم اثبات سهام در تایید تراکنش های خود استفاده می کنند که در مقایسه با سیستم یا الگوریتم اثبات کار مصرف انرژی کمتری دارد.

آیا می توان رمز ارزهای کم مصرف را استخراج کرد؟

در واقع این ساز و کار استخراج است که براساس سیستم اثبات کار انجام می گیرد و انرژی زیادی مصرف می کند. رمز ارزهای کم مصرف از مکانیسمی به جز استخراج برای عرضه به کاربران خود استفاده می کنند که همان الگوریتم اثبات سهام یا به بیان ساده تر سهامداری است.

سیستم اثبات کار چیست؟

در سیستم اثبات کار مشارکت در فرآیند ماینینگ با حل مسائل دشوار ریاضی انجام می گیرد. پس از استخراج یک بلاک سیستم اثبات کار با مشاهده مشارکت شما بابت آن پاداشی معین که همان مقداری معین از رمز ارز است اهدا می کند.

سیستم اثبات سهام چیست؟

در این سیستم ساخت بلاک های جدید و تایید تراکنش ها توسط دارندگان کوین انجام می شود. در واقع هر کسی که کوین را در اختیار دارد رهبر این فرآیند است.

مزیت کم مصرف بودن ارز دیجیتال چیست؟

رمز ارزهای کم مصرف اثرات مخرب زیست محیطی کمتری دارند به این دلیل که رد پای کربن کمتری در فرآیند تولید آن ها به جا می ماند.

ارز دیجیتال سبز به چه معناست؟

ارز دیجیتال سبز اصطلاحی است که امروزه و با افزایش نگرانی در خصوص اثرات زیست محیطی استخراج ارزهای دیجیتال به رمز ارزهای کم مصرف اطلاق می شود.

بیت کوین لاتنیوم چیست؟

بیت کوین لاتنیوم که بر مبنای ایدئولوژی بیت کوین ساخته شده است یکی از کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال است. این ارز دیجیتال بر خلاف بیت کوین که بر سیستم گواه بر کار (Proof of Work) متکی است و از سیستم گواه بر سهام (Proof Of Stake) استفاده می کند.

تفاوت بیت کوین و بیت کوین لاتینوم چیست؟

بیت کوین بر اساس سیستم گواه بر کار (Proof of Work) کار می کند، اما بیت کوین لاتینوم از سیستم گواه بر سهام(Proof Of Stake) استفاده می کند که مصرف انرژی کمتری نسبت به بیت کوین دارد.

صرافی های پشتیبانی کننده ارزهای دیجیتال کم مصرف کدامند؟

صرافی هایی چون بایننس، کوکوین، کوینکس، هات بیت و نوبیتکس در لیست خود ارزهای کم مصرف را نیز ارائه می دهند.

بیت کوین سبز چیست؟

بیت کوین سبز یا Bitcoin Green با نماد اختصاری BITG به عنوان یک ارز دیجیتال در بازار ارزهای دیجیتال معامله می شود.

کیف پول هایی ک از ارزهای دیجیتال کم مصرف پشتیبانی می کنند کدامند؟

کیف پول هایی چون ددالوس (Daedalus)، لجر نانو اس (Ledger Nano S)، لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)، تراست والت (Trust Wallet) از جمله کیف پول های مناسب برای ذخیره ارزهای دیجیتال کم مصرف هستند.

آیا می توان به آینده کم مصرف ترین ارزهای دیجیتال امیدوار بود؟

امروزه رقابت بر سر کم کردن مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی در میان ارزهای دیجیتال زیاد شده است و مطمئنا آینده متعلق به ارزهای سبز و دوستدار محیط زیست خواهد بود.

آیا بیت کوین می تواند در آینده به رمز ارزی سبز و دوستدار محیط زیست تبدیل شود؟

بعضی از فعالان در این حوزه بر این باورند که تا سال ۲۰۳۰ انرژی مورد نیاز استخراج بیت‌ کوین می تواند به طور کامل از انرژی‌ های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی یا انرژی هسته ای تامین شود.

امتیاز دهید
sheida

sheida

شیدا حقی فوق لیسانس زبان و تولید کننده محتوا در سایت ارزهای دیجیتال بیستکس هستم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها